Tea topic roept herinneringen op aan mijn vader + Linkparty reminder

tea topic

De Tea Topic vraag van vandaag is:

'Welk liedje roept speciale herinneringen jou op?'

Meteen hoor ik in mijn hoofd deze regels uit I did it my way: 'And now the end is near, and I must face the final curtain...' Ineens ben ik in gedachten weer terug in de kerk tijdens de begrafenis van mijn vader.

'Die krijg ik er nooit door bij mama'

Mijn vader vond verschillende liedjes mooi. Zoals 'De steppe zal bloeien, maar ook 'k heb de mot in mijn lijf,' en 'Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn!' En als hij mijn kinderen zag dan zong hij nog wel eens: 'M'n opa, m'n opa, m'n opa!' van Leen Jongewaard.

Maar daarnaast hield hij ook erg van het liedje I did it my way van Frank Sinatra.

Tijdens een van onze filosofie gesprekken zei hij: 'Dat zou ik wel op mijn begrafenis willen laten spelen, maar dat krijg ik er nooit door bij mama.' Ik knikte wijsgerig, want ik dacht het ook niet : )

'I did it my way'

Maar mijn vader zat in een gespreksgroep waar hij praatte over het geloof met onder andere een ex-priester en een dominee. Zij hebben de dienst begeleid bij zijn begrafenis. En tegen had hij ook zijn wens van 'I did it my way' uitgesproken. En toen we de begrafenis voorbereidden kwamen zij met dat lied!

En zo is het gebeurd dat op de begrafenis, in een eeuwenoude kerk 'I did it my way' werd gespeeld toen mijn zusjes, moeder en ik met de kist de kerk in liepen....

Dankjewel pap, dat je het your way did!

mijn vader

Huisvlijt linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Similar Posts

13 Comments

  1. Dit blog onroert me. Kan me goed voorstellen dat het jullie ook wat deed, dat juist dit lied in de kerk klonk. Dat lied van Huub Oosterhuis blijft ook altijd mooi, maar moeilijk zingbaar (vond ik altijd).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.