Tea Topic: Bij welk spel verlies jij altijd?

tea topic

Het tea topic van vandaag is: ‘Bij het spelen van welk spel verlies jij altijd?’

Makkie!

Dat is natuurlijk rummycub!

En dammen.

Eigenlijk alle spellen waarbij je meer dan 1 stap vooruit moet kunnen denken dus…

Bij het spelen van welk spel verlies jij altijd?

De reden dat ik onmiddellijk aan rummycub moest denken is omdat ik dat regelmatig speel met mijn jongste zoon. Het is een spel dat je er makkelijk even bij pakt, en het hoeft niet zo lang te duren. Maar het is dus helaas vaste prik dat ik rummycub enorm verlies.

Soms heb ik nog maar 1 steentje! En mijn zoon 10!

Soms heb ik nog maar één steentje op mijn plankje staan, en mijn zoon nog een stuk of tien. Dan begint mijn hart sneller te kloppen.

‘Zou het vandaag eindelijk anders gaan?! Zou ik dit keer winnen?’

Maar dan begint mijn zoon ineens allerlei ingewikkelde dingen te doen met zijn 10 steentjes en met de steentjes op tafel. Hij legt allerlei dingen aan, en uit elkaar en aan het eind heeft hij nog maar 0 steentjes.

Drie steentjes raden wie er weer verloren heeft?

Waarom ik altijd verlies bij rummycub

Inmiddels weet ik waarom ik altijd verlies bij rummycub. Mijn zoon kan wel 10 stappen vooruit denken bij denkspelletjes. En ik maar 1. Héél soms misschién 2!

Hoe anders is dat in mijn dagelijks leven!

Daarin kan ik makkelijk 20 stappen of meer vooruit denken!

Meestal in de vorm van allerlei onheil scenario’s waar ik heel zenuwachtig en bezorgd van word…

Wat dat betreft zou je denken dat ik heel goed was in Black Stories.

Huisvlijt linkparty reminder

Hieronder kun je nog tot en met zaterdag meedoen aan de linkparty!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Bij het spelen van welk spel verlies jij altijd?

Similar Posts

9 Comments

  1. Hihi!

    Ik ben ook dol op Rummikub. En ik ben nogal van het husselen ;-)
    Er is geloof ik niet een spel wat ik altijd verlies of altijd win. Ik hou wel het meeste van spellen waar geluk/pech niet een té grote rol speelt. Rummikub, triominos, monopoly, risk, kaartspelletjes…

  2. We zijn hier een beetje uit de spelletjes geraakt. Ik ben opgevoed in de stijl dat je tegen je verlies moest kunnen en dat is maar goed ook, want ik won niet zo vaak, of dat nou scrabble, rummikub of een potje jokeren was.

  3. Hier precies hetzelfde probleem qua vooruit denken. Ik doe weinig spelletjes, maar als ik dan een spelletje doe, verlies ik regelmatig. Bij Monopoly sowieso, want ik denk niet tactisch genoeg als het gaat om huizen, hotels, straten, voorkomen dat een ander een straat krijgt, enz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.