Tea Topic: Noem 1 raar ding van jezelf

tea topic

Het Tea Topic van vandaag is: ‘Noem 1 raar ding van jezelf.’

Tsja, als ik iets moet noemen, dan denk ik dat het mijn pakjesvrees is.

Ik kan namelijk iets bestellen, en als het dan aankomt het wekenlang ingepakt laten liggen.

En daar beleef ik dan veel genoegen aan.

Veel meer dan aan het pakje uitpakken.

Het Schrodinger Kat Syndroom

Mijn verklaring is dat ik last heb van het Schrodinger Kat Syndroom. In dit experiment zit er een kat in een doos. En zolang je de doos niet opent kan de kat leven of dood zijn. Nu vraag je misschien af:

‘Wat heeft dat in vredesnaam te maken met pakjes niet openmaken?!’

Nou, dat is heel simpel! Zo lang ik het pakje niet uitpak kan er iets leuks inzitten! En van die vreugdevolle anticipatie kan ik erg genieten. Zo gauw ik het pakje uitpak is de kans groot dat het tegenvalt, en dat ik feitelijk een probleem heb uitgepakt.

Want dan moet ik dingen gaan regelen en retourneren enzo. Een goed voorbeeld hiervan is het gedoe met mijn Gnoce armband. Veel liever verblijf ik in het land van anticipatie, van de mogelijkheid van iets leuks. Het valt wellicht in de categorie guilty pleasure.

En als dat raar is, heb ik nu in ieder geval het tea topic vakkundig beantwoord.

Huisvlijt Linkparty Reminder: je kunt nog meedoen!

Het enige feestje dat ik leuk vind: de Huisvlijt Linkparty. Je kunt nog meedoen t/m zaterdag.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js?id=c0efdbe6b4add43dd7efWat zou jij als 1 raar ding aan jezelf noemen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik vind het leuk, jouw pakjesvrees:).
  Raar van mezelf? Het eerste wat me te binnen schiet is dat ik altijd kijk of het lichtje in de auto uit is als ik de deur dicht heb gedaan.

 2. Ik ben dol op dingen weggooien, of zien hoe andere mensen dat doen. Denk aan tv-programma’s waarbij jaren rommel vakkundig wordt gesorteerd en het huis rommelvrij (hoewel vaak niet naar mijn smaak) wordt opgeleverd aan het vreugdevolle gezin. Ik kan me intens tevreden voelen dan, maar onze kinderen worden er rusteloos van want die weten dat ik een dag later ook weer “een ronde” wil doen.

 3. Oe ik heb er wel meer dan 1 haha! Zoals zeggen dat ik altijd alles alleen doe terwijl als mijn man wilt helpen, ik vaak zeg ‘nee hoor, dat doe ik wel’. Of is dat een vrouwending?

 4. Haha, dat snap ik wel! De pakjes op pakjesavond zijn ook nog het leukst voordat ze uitgepakt zijn, gewoon die spanning en dat verheugen op de verrassing!
  Zelf heb ik zo’n tic dat ik, als ik een andere handtas pak (of iets verander wat erin zit), alles andere ook moet matchen. Portemonnee, planner, make-up tasje, zelfs de pen en mijn drinkfles. Alles moet qua kleur bij elkaar passen, anders ben ik niet tevreden ;-)

 5. Mogen het er ook honderd zijn? Om te beginnen wil ik op mijn bord meerdere kleuren en meerdere vormen. Bijvoorbeeld geen gekookte krieltjes, spruitjes en een gehaktbal samen op een bord. Ik eet dan spruitjes met puree en stoofvlees. De rest van mijn rare dingen staan op mijn blog!

 6. Leuk, die van jou.

  Als ik ergens ben, wil ik eigenlijk altijd iets meenemen uit dat huis. Een herinnering. Een stekje, een boek lenen, een foto maken van een bos bloemen daar. Ik weet niet hoe dat komt. Ik denk omdat ik als peuter opeens naar een ander huis ging bij mensen die ik niet kende en niks meenam van mezelf. Dat ik altijd een herinnering wil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.