Aparte gewoontes: Ik heb Pakjesangst!

gewoontes

Sommige dingen vind je van jezelf heel gewoon.

Maar door de reacties van anderen word je je ervan bewust dat iets toch niet helemaal gangbaar is.

In mijn geval zijn het mijn kinderen die me er graag opwijzen als iets wat ik doe ‘apart is’.

Zoals mijn gewoonte om pakjes die bezorgd worden een week ongeopend te laten liggen.

Vind jij dat ook raar? Ik kan het uitleggen!

Waarom ik pakjes een week ongeopend laat liggen

Ken je de uitdrukking:

‘Bezit van de zaak, is het eind van het vermaak?’

1. Ik geniet van voorpret

Dat is een belangrijke reden waarom ik pakjes niet meteen uitpak. Want zo lang ik het niet open maak, heb ik nog voorpret. Omdat ik nogal vergeetachtig ben weet ik meestal niet wat er in zou kunnen zitten. Daar kan ik dan heerlijk over speculeren.

Soms pak ik het pakje op, en bekijk het nadenkend. Dan bestudeer ik de vorm en hoe het is ingepakt. En dan leg ik het weer weg.

Want ik ben nog niet klaar met de voorpret.

2. Tijdgebrek

Als ik een pakje open maak, dan wil ik dat rustig en met aandacht doen. Aan rust ontbreek het nogal in mijn leven. Vandaar dat ik wil wachten tot ik echt even kan gaan zitten om zo’n pakje open te maken. Het goede rustigige moment laat echter vaak op zich wachten.

3. Zorg

Dit is een wat negatieve reden om een pakje niet te openen. Want als ik het open maak, en het valt tegen, eindigt niet alleen de voorpret. Het kan er ook voor zorgen dat ik iets moet gaan doen. Zoals de inhoud retourneren omdat het niet goed zit of zo. En dat vind ik Gedoe. Als ik het pakje nog even dicht laat, hoef ik ook geen actie te ondernemen.

Wat niet weet wat niet deert.

Samenvatting

Ik ben Nicole Orriëns en ik laat pakjes soms wel twee weken liggen voordat ik ze open. De belangrijkste reden dat ik dit doe is voorpret. Zo lang ik het niet open, geniet ik van alle mogelijkheden die dat pakje in zich herbergt.

Een andere factor is tijdgebrek en de laatste is struisvogelpolitiek. Tsja.

Heb jij een bijzondere gewoonte? Of een gewoonte die anderen raar vinden?

Similar Posts

41 Comments

 1. Haha Nicole, van deze gewoonte heb ik nog nooit gehoord, ik vind hem leuk!!
  Ik heb al jaren de gewoonte wanneer ik wat nieuwe kleding heb gekocht om deze nog een jaar in de kast te laten hangen alvorens ik het ga dragen!

  1. Dat is ook een grappige Marrian. En hoe komt dat zo? Is het omdat je bang bent dat je er vlekken in krijgt? Of heeft het ook te maken met voorpret?

 2. Nicole, dat is een grappige gewoonte. Bij mij moeten de pakjes onmiddellijk open. Een rare gewoonte: ik hou van raar eten en maak soms al eens rare dingen.

 3. Voorpret is zeker leuk. Helaas zit er soms wel een uiterlijke terugzenddatum aan een pakje. En ik kan ook gewoon niet wachten dus ik maak het direct open.

 4. Hahaha, dat is maf! Leuk hoor! Ik denk dat ik er ook heel veel heb maar ik zou t zo niet weten! En anders zou ik ze waarschijnlijk niet noemen!????????????????

 5. Pakjes maak ik meteen open! Zeker als ik iets heb besteld want dat moet vaak binnen een vastgestelde tijd terug als het niet goed is of te klein. Pakjes van vriendinnen moeten ook meteen open maar ik wacht wel op een goed moment op de dag, bijvoorbeeld als ik alleen thuis ben of met een bakkie koffie in de zon zit.

 6. Haha, ik wacht ook maar eerder 1 of 2 dagen, en dan ga ik er eens lekker voor zitten. Ik weet meestal wel wat er in zit dus daarom hehgeenb ik geen haast maar toch ben ik wel benieuwd. Meestal een boek, en in geval van kleding wacht ik op pastijd. Ga bijna verlangen naar een pakje ;-)

 7. Hahaa geweldig! Ik zou veeeeeel te nieuwsgierig zijn om te weten wat er in de pakjes zouden zitten! Haha geweldig onderwerp voor een blog :)

 8. Leuk . Bijzonder

  Een slechte gewoonte van mij is dat ik de jaarrekening bijna verzendklaar heb. Ik wacht al 1,5 week om het in het belastingdienst omgeving in te kloppen en te verzenden.

  Ik heb nog tot 1 juni om ook mijn loonheffingen vanaf 1-1-2014 tot nu in te kloppen. Dit is nieuwe info. Ik moet me inlezen. 236 pagina’s info van de belastingdienst. Bjaggg.

 9. Ik heb die gewoonte ook om enkele dagen een pakje op geopend te laten.. Gewoon geen tijd soms

 10. Haha Nicole ik zou zoiets ook durven doen! Mijn man moet altijd lachen als ik wat koop in de winkel en het dan in de verpakking laat zitten. Ik kan er zo van genieten om te weten dat ik het heb en dat ik het later kan uitpakken op een goed moment. ????

 11. Ik maak pakjes dezelfde dag open

  De krant is bij mij een raar iets
  Heb ik een abonnement stel ik lezen uit
  En krijg ik stapels waar ik niet door kom

  Heb ik geen abonnement wil ik de krant lezen!

 12. Hahahaha, wat grappig! Ik wil het toch wel zo snel mogelijk open doen, al kijk ik ook altijd op tegen het terugsturen van kleren enzo.

 13. Haha dat lukt mij niet hoor. Soms laat ik ze wel dicht omdat ik weet wat er in zit en het nog even verborgen wil houden voor de kinderen ;). Maar ik vind het openmaken veel te leuk om ze zo lang te laten liggen

 14. Halen hier alle pakjes en post op op het postkantoor. Dus terug in de auto moet het meestal wel direct even open.
  Leuke rare gewoonte van je.
  Groet, Wilma

 15. Whaha! Ergens snap ik je voorpret wel maar vind het wel hilarisch. Ik zie het helemaal voor me. Ik heb vast ook een heleboel vreemde gewoontes, zal mijn kinderen eens vragen ;-)

 16. Ohnee dat zou ik echt niet kunnen. Ik maak het meteen open, zodat ik ook weet dat ik het juiste heb ontvangen.
  Bijzondere gewoonte in ieder geval

 17. Nou dat zou ik niet kunnen hoor. Bij mij moet alles gelijk open???? tenzij ik natuurlijk in het buitenland ben en het naar mijn postadres gestuurd wordt. Dan moet ik wachten en dan is open maken idd nog leuker want meestal weet ik niet meer wat ik besteld heb.. dus snap het wel!

 18. ???? Haha das inderdaad een bijzondere gewoonte! Leuk uitgelegd, ieder z’n ding. Ik maak t open voordat ik het binnen heb????

 19. Dat van die voorpret begrijp ik helemaal :D Maar toch kan ik niet wachten. Als iets geleverd wordt, wordt het ook meteen opengescheurd, -getrokken, verslind :D Ik ben daar veel te nieuwsgierig en ongeduldig voor. Hahaha!

 20. Ik heb hier een bijna 2 jarige die de pakjes uit mijn handen trekt om open te doen. Voor hem is het een activiteit met veel plezier :p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.