Reacties

Wat doe jij deze zonnige zaterdagmiddag? — 25 reacties

 1. Ben met manlief planten en grond voor de tuin gaan kopen. Gele frambozen, rode en zwarte bessen, witte en rode kruisbessen, druiven, bramen :-) Leuk om straks weer lekker fruit uit de tuin te hebben. We hebben al een flinke rode bessenstruik en van mijn ouders had ik dit voorjaar herfstframbozen gekregen. Morgen gaan we de planten in de tuin zetten. Verder ben ik de tuin eens goed doorgelopen en gekeken wat er groeide en wat ik kan verplaatsen. Mijn plan is een eetbare tuin met gewone struiken en bloemen. Dus niet te netjes. Overal mag wat staan. In potjes heb ik stekjes van zonnebloemen en courgetteplanten. Jongste zoon wil van plastic flessen een constructie maken voor verticaal tuinieren. Daar gaan dan vooral bladgroenten in.

 2. gras gemaaid, gekookt, wasjes gedraaid en buiten opgehangen, boodschappen gedaan, moestuin gewied, en toen was er nog veel tijd over om te chillen in mijn hangtentje met een boek (www.cacoon)

 3. Op verjaardagsvisite geweest, met de trein, bij ons jongste nichtje in Drenthe. Onderweg genoten van het zonnige uitzicht en vanmiddag lekker in de zon op de patio. Met een biertje en lekkere hapjes. Wat wil een mens nog meer? ;-)

 4. We hebben eerst de tuin bij oma gedaan, met mijn zwager, man, neef, vrouw van neef en eenzoon van oma. Tegen half twaalf bakte oma kaaspannenkoeken en aten we ijs. Om half 1 trokken we ten strijde in onze eigen tuin. Toen de kliko vol zat leenden we de kliko van de buren ( tegeltuin met roundup /zijn 3 weken weg, groene wordt gratis geleegd en met toestemming) om de laatste 30 m2 te maaien, onkruidarm te maken en een paar takken met vorstschade alvast iets in te korten hnog wel in het dode stuk ivm navhtvorst maandag). Ik draaide ondertussen drie wassen en vouwde er twee weg. We hebben ergens op een terras een kop thee gedronken met een wafel en ijs als vieruurtje. Daarna deden we boodschappen en nadat we die hadden opgeruimd hing ik een was op en kookte mijn man. Inmiddels heb ik een paar ramen gelapt, nog wat gestreken en lekker in bad gelegen. Mijn man is na het eten lekker gaan toeren op de motor.
  Al met al onze eerste serieuze tuindag, wegens we vertikken het om met 5 graden in een bui of in de volle wind de tuin te doen. De enkele dag dat het weer een beetje op voorjaar leek stonden wij met bomvolle agendas naar de zon buiten te kijken.

  Ik ben gek op onze tuin, alleen ik krijg het niet voor mekaar om er iets aan te doen als het onder de 15 graden is. Ik ben toch niet gek zeker.

 5. Eerst naar het zwembad voor zwemles, boodschappen doen en koffie gedronken.
  Vervolgens naar de stad gegaan en daar gewinkeld en op de terugweg weer boodschappen gedaan.

  Mijn man deed wat klusjes in huis. Daarna niks meer gedaan en heerlijk gezeten en Netflix aangezet.

 6. Op mijn boot de eerste 50 bladzijden van handleiding loonheffing gelezen. 367 bladzijden heeft dat ding,
  Binnenkort een hele dag of twee halve dagen alleen financiën op de pc. Gaat het nog heel hard regenen? Haat het.

 7. Gistermorgen lekker rustig op de camping opgestart kids naar t animatieteam en wij met een bak koffie in de zon. Bedoeling was dat we met de middag naar huis gingen omdat huis en haard ook onderhoud nodig hebben maar manlief besloot dat we er nog een nacht bleven. En ik bleef ook met tegenzin eerlijk gezegd. Het was wel heerlijk maar onze jongste was s middags zo moe dat ik even naast haar in bed ben gaan liggen met de bedoeling eruit te gaan zodra ze sliep. Je raadt het misschien ik sliep ook en manlief heeft buiten in de stoel geslapen en maakte me om vijf uur wakker. Toen nog even lekker over de camping gewandeld en vrienden op visite gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder