Verkiezingen van 2023: Heb je een stemwijzer gebruikt?

stemwijzer

Vandaag zijn de verkiezingen van 2023. Het Tea Topic van vandaag is de vraag:

'Heb jij een stemwijzer gebruikt?'

Stemmen is belangrijk

Van mijn opa en ouders heb ik de boodschap meegekregen:

'Het is je verantwoordelijkheid om te gaan stemmen.'

Die boodschap heb ik op mijn beurt weer aan mijn kinderen doorgegeven. En ik ben blij te zien dat beide nog thuiswonende kinderen druk bezig waren met het invullen van diverse stemwijzers om te bepalen op welke partij ze gaan stemmen.

Verkiezingen 2023: Heb je een stemwijzer gebruikt?

Zelf heb ik ze ook gebruikt. Weliswaar kun je daar niet blind op varen, maar ze geven wel een richting aan vind ik. Tegelijkertijd moest ik erg lachen van herkenning om een column van Thomas Verbogt over de stemwijzer:

'Drie keer vulde ik de Stemwijzer in. De eerste twee keer kwam ik niet uit op de partij waarop ik wilde stemmen.'

Zo is het bij mij inderdaad ook wel. Die wijzer kan me nog meer vertellen.

Het moet wel kloppen met mijn vooringenomenheid....

Huisvlijt Linkparty Reminder

Heb je jouw blogpost al gedeeld? Dat kan nog hieronder:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Heb jij een stemwijzer gebruikt voor de verkiezingen van 2023?

Similar Posts

9 Comments

  1. Gewoon je eigen verstand gebruiken, dan heb je geen kieswijzers nodig. Iedereen weet waar de schoen wringt in den lande onzes. Doorgaan op de ingeslagen weg is dan ook geen optie. Stemmen op een partij die geen hekel heeft aan de etnische Nederlander heeft daarbij alleen maar voordelen.

  2. Ik had al een voorkeur voor een bepaalde partij en daar kwam de kieswijzer ook op uit!
    Nou maar hopen dat veel mensen op ‘mijn’ partij stemmen. Die zal ook niet alles goed doen maar zeker beter dan de partijen die de laatste jaren in de regering zaten!

  3. Vulde ook bij verkiezingen regelmatig een stemwijzer in , maar kom dan altijd uit op een partij die dan minimaal een standpunt heeft waar ik mij totaal niet in kan vinden. Nu zul je nooit een partij vinden die 100% staat voor wat jouw normen en waarden zijn, maar ik leg de grens bij partijen die mensen op voorhand al uitsluiten .

  4. Ja, twee en vooringenomenheid… de uitkomst is niet bindend 😎. Ik vond de uitleg die bij de vragen stond erg handig. En ik heb ook de drie partijen waartussen ik twijfelde met elkaar vergeleken. Het opvoedkundige gedeelte is bij mij minder geslaagd. Mijn zoon stemt NIET. Inmiddels heb ik me daar maar bij neergelegd want zeuren werkt averechts 😆 maar gelukkig wilde mijn man wel met mij op stemdate en nee we stemmen niet hetzelfde en nu maar gauw de uitslag bekijken!

  5. Ik wist al wat ik wilde stemmen, maar heb toch nog 3 verschillende stemwijzers gedaan en daar kwam hetzelfde uit (ook gekeken naar wat partijen in de afgelopen jaren hebben weggestemd in de kamer). Ik verbaas me erover hoeveel mensen ook niet gaan stemmen, ik las dat er vroeger een stemplicht was, mogen ze van mij best wel weer invoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.