Reacties

Korting op je zorgverzekering in 2024 door je leefstijl? — 15 reacties

 1. Ik vind het een ingewikkelde. Dat je geld krijgt voor genoeg bewegen, vind ik ergens wel een mooie motivatie. Aan de andere kant: mensen die niet veel kunnen bewegen om gezondheidsredenen, hebben waarschijnlijk ook hogere zorgkosten en dat vind ik dan weer niet goed als je het vergelijkt. Zelf zit ik bij CZ, mijn hele leven al. Ik wissel weleens van pakket of aanvullende verzekering, maar verder zit ik er prima.

 2. Heel veel flink duurder geworden. Tandarts willen in basis verzekering doen. Als dit door gaat zetten vind ik best. Moet wel overal erbij betalen. Daar worden niet goed van. Ieder geval zijn wij niet blij met zorg. Duurder duurder maken wat van.

 3. Kijk… er zijn ook best veel mensen die juist gezonder kunnen worden dan ze zijn, als ze gestimuleerd worden meer te bewegen. Dus ik vind zo’n stimulans zeker niet verkeerd. Sowieso zou ik graag zien dat er veel meer op preventie wordt ingezet. Dat mensen begeleid worden vóórdat ze al leefstijlziektes ontwikkelen.

 4. Die tailleband zegt niet zoveel. Heeft ook met lengte te maken, wat een maximale taille is.

  Voor mij zou het gunstig zijn zo'n polis voor een gezonde leefstijl.
  Wat ik liever zou zien is 'heelkunde'. Mensen echt beter maken ipv levenslang aan de medicatie. Echte kennis over voeding en niet de gesponsorde van de voedingsindustrie. Die overigens in dezelfde handen is als de farmaceutische industrie.
  Dat geeft ook al te denken.

  Wij hebben sinds een tijd een waterzuiveraar, een Berkefeld.
  Paar maanden geleden moesten de filters vervangen worden, en dat bleef er bij. Filter werd een week of drie niet gebruikt.
  Heel gek, (of juist niet) voelde mijn hoofd steeds mistiger worden. Geen idee waarvan, toch wel snel de filters vervangen en daarna trok de mist in een week weg.
  Er zitten oa medicijnresten, bestrijdingsmiddelen in het water en ook dat is iets om rekening mee te houden.

 5. Het ondergraaft het hele idee van solidariteit, dus ik vind het een slecht idee. Ik begrijp jouw lezer met haar commentaar van vorig jaar wel, al drukt zij zich wat onparlementair uit. Mijn stokpaardje op het gebied van zorgverzekeraars is dat de hele marktwerking in de zorg per direct opgedoekt moet worden. Dus ik doe ook zeker niet mee aan het circus van elk jaar een andere zorgverzekeraar zoeken. Er gaat veel te veel geld naar die reclamecampagnes ieder jaar weer.

 6. Ik vind het erg dubbel, want aan de ene kant is het stimuleren van een gezonde leefstijl een goed idee, maar voor mensen die chronisch ziek zijn (zoals ik) zouden dan dubbel gestraft worden voor iets waar we zelf geen invloed op hebben?

 7. Bij een inboedelverzekering vind ik het normaal dat iemand die 2x zoveel inboedelwaarde heeft ook 2x zoveel premie betaald. Bij een zorgverzekering ligt dat anders. Het is niet zo dat mensen van 50kg goedkoper een dag in het ziekenhuis ligt dan iemand van 100kg. Die kosten zijn vrijwel nooit afhankelijk van je gewicht of conditie. Je kan het treffen met goede of slechte genen of wel of niet worden aangereden. Als je jong bent heb je doorgaans minder kosten. Wat mij betreft hou je het sociaal. Zelf zit ik bij een iets duurdere verzekering die maar 1 pakket heeft. Heeft met alle instellingen contract en mocht dat niet zo zijn dan is de vergoeding 100% van wat de normale kosten zijn bij andere instellingen.

 8. Ik er fel tegen als mensen beloond worden door gezond te leven. Dat staat recht tegenover het solidariteitsprincipe. Ik vind dat er weer een basisziekenfonds moet komen voor iedereen.

 9. Ik vind dat bv handvaten voor een gezonde leefstijl en cursussen best gratis gegeven kunnen worden, maar daadwerkelijke beloningen door korting te krijgen op je zorgkosten niet eerlijk. Dat is nu al zo met het eigen risico het geval. De rijke en gezonde mensen krijgen korting omdat ze hun eigen risico kunnen verhogen en als ze dan een keertje pech hebben in dat jaar, nou ja dan moeten ze eens een keer betalen en kunnen ze het jaar daarop het alweer incalculeren in hun zorgverzekering. Maar chronisch zieke mensen hebben geen keuze evenals de minima aan de onderkant van de samenleving. De chronisch zieken moeten standaard hun eigen risico elk jaar maar weer jaar op jaar betalen en zo'n leefstijlcursus volgen is niet voor iedereen haalbaar. De minima aan de onderkant van de samenleving moeten elk jaar maar weer bezuinigen op alle zorg buiten de basisverzekering om en hopen dat hun gebit het weer een jaar volhoudt en ze geen ongeluk krijgen waar ze fysio of weet ik wat voor nodig hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder