Serie Julia Child: 8 afleveringen – de eerste gewone post….

serie julia

Oké.

Een keer diep inademen, en daar gaan we dan.

De eerste gewone post sinds alles veranderde.

Gelukkig heb ik nog een voorraadje blogposts ‘liggen’.

Serie Julia Child

De serie Julia gaat over tv-kok Julia Child.

In 2009 speelde Meryl Streep Julia Child in de film Julie and Julia, die gebaseerd was op het gelijknamige boek. Meryl Streep kreeg daar destijds een Oscar voor.

Maar nu is er dus de serie Julia op HBO-Max.

Serie Julia Child

Of je nou van tv-koks houdt of niet, de serie Julia is een lust voor het oog. Qua kleur en vormgeving deed hij me regelmatig denken aan de serie The Marvelous Mrs. Maisel. Ook de muziek uit de jaren zestig vond ik erg mooi.

Waar gaat het over?

De serie Julia begint als Julia en haar man Paul Child weer in Amerika wonen, na een langdurig verblijf in Frankrijk. Dat is waar Julia zo goed heeft leren koken. Samen met een Franse collega heeft Julia het kookboek The French Chef geschreven.

serie Julia

The French Chef

De serie gaat over de serie The French Chef die voor het eerst in de VS werd uitgezonden door het lokale televisiestation WGBH in Boston. In eerste instantie vinden de heren op het televisiestation Julia’s kookprogramma maar niks.

Ze halen er hun snobistische neuzen voor op. Sterker nog, Julia betaalt de eerste afleveringen uit haar eigen zak*. Maar het publiek denkt er duidelijk anders over! De serie The French Chef wordt een grote hit!

Trailer serie Julia

In onderstaande trailer zie en hoor je prachtig de bijzondere sfeer van deze serie.

Mijn conclusie over de serie Julia

Als je van sfeervolle series houdt met een vleugje nostalgie, dan vind je deze serie denk ik zeker mooi. Op IMDb krijgt de serie een 8,4. Zelf zou ik hem een 8 geven. Iets minder dus, omdat ik vind dat het verhaal eigenlijk niet zoveel voorstelt.

De serie kabbelt.

Daardoor had ik het rond aflevering zes eigenlijk wel een beetje gezien. Ik vond het ‘meer van hetzelfde’. Maar meer van hetzelfde hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Zoals ik al zei is de serie Julia een lust voor het oog, en echt feelgood materiaal.

Julia kijken

Je kunt Julia kijken via HBO Max.

Meer van Julia Child?

De Amerikaanse Julie deed een challenge: ze besloot om een jaar lang elke dag een recept van Julia Child te maken. Ze hield een blog bij van haar perikelen, en dat werd een boek. En dat boek werd een film met Meryl Streep.

Hieronder het boek:

julia child

Voor 6,56 koop je de dvd van Julie en Julia bij bol.com. Dit is dus de film met Meryl Streep.

*N.B. De echte Julia Child heeft gezegd dat ze altijd betaald is voor haar programma. Dus ik geloof dat dit een dichterlijke vrijheid is van de makers van de serie Julia.

Heb jij wel eens een recept gemaakt van Julia Child?

16 Comments

  1. Lot
  2. Von

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh