Serie Julia Child: 8 afleveringen – de eerste gewone post….

serie julia

Oké.

Een keer diep inademen, en daar gaan we dan.

De eerste gewone post sinds alles veranderde.

Gelukkig heb ik nog een voorraadje blogposts ‘liggen’.

Serie Julia Child

De serie Julia gaat over tv-kok Julia Child.

In 2009 speelde Meryl Streep Julia Child in de film Julie and Julia, die gebaseerd was op het gelijknamige boek. Meryl Streep kreeg daar destijds een Oscar voor.

Maar nu is er dus de serie Julia op HBO-Max.

Serie Julia Child

Of je nou van tv-koks houdt of niet, de serie Julia is een lust voor het oog. Qua kleur en vormgeving deed hij me regelmatig denken aan de serie The Marvelous Mrs. Maisel. Ook de muziek uit de jaren zestig vond ik erg mooi.

Waar gaat het over?

De serie Julia begint als Julia en haar man Paul Child weer in Amerika wonen, na een langdurig verblijf in Frankrijk. Dat is waar Julia zo goed heeft leren koken. Samen met een Franse collega heeft Julia het kookboek The French Chef geschreven.

serie Julia

The French Chef

De serie gaat over de serie The French Chef die voor het eerst in de VS werd uitgezonden door het lokale televisiestation WGBH in Boston. In eerste instantie vinden de heren op het televisiestation Julia’s kookprogramma maar niks.

Ze halen er hun snobistische neuzen voor op. Sterker nog, Julia betaalt de eerste afleveringen uit haar eigen zak*. Maar het publiek denkt er duidelijk anders over! De serie The French Chef wordt een grote hit!

Trailer serie Julia

In onderstaande trailer zie en hoor je prachtig de bijzondere sfeer van deze serie.

Mijn conclusie over de serie Julia

Als je van sfeervolle series houdt met een vleugje nostalgie, dan vind je deze serie denk ik zeker mooi. Op IMDb krijgt de serie een 8,4. Zelf zou ik hem een 8 geven. Iets minder dus, omdat ik vind dat het verhaal eigenlijk niet zoveel voorstelt.

De serie kabbelt.

Daardoor had ik het rond aflevering zes eigenlijk wel een beetje gezien. Ik vond het ‘meer van hetzelfde’. Maar meer van hetzelfde hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Zoals ik al zei is de serie Julia een lust voor het oog, en echt feelgood materiaal.

Julia kijken

Je kunt Julia kijken via HBO Max.

Meer van Julia Child?

De Amerikaanse Julie deed een challenge: ze besloot om een jaar lang elke dag een recept van Julia Child te maken. Ze hield een blog bij van haar perikelen, en dat werd een boek. En dat boek werd een film met Meryl Streep.

Hieronder het boek:

julia child

Voor 6,56 koop je de dvd van Julie en Julia bij bol.com. Dit is dus de film met Meryl Streep.

*N.B. De echte Julia Child heeft gezegd dat ze altijd betaald is voor haar programma. Dus ik geloof dat dit een dichterlijke vrijheid is van de makers van de serie Julia.

Heb jij wel eens een recept gemaakt van Julia Child?

Similar Posts

16 Comments

  1. Kanp dat je het zo snel weer oppakt. Maar het is ook je werk het blog onderhouden.

    Ik had al zo’n 20 het kookboek. Toen ik 25 jaar bij mijn werkgever was kreeg ik allemaal cadeautjes gerelateerd aan eten en drinken. Ik maakte altijd al als bijverdienste hapjes voor borrels, ook officiele. Een van de cadeautjes was de DVD met Meryl Streep.
    Uit haar eigen boek maakte ik regelmatig de basisrecepten, het is een fijn naslagwerk

  2. Het lijkt wel leuk filmpje om te zien. Koken is best wel leuk om te weten in de film. Ik ken ze haar. Maar nooit gezien deze filmpje. Fijne dag gewenst.

  3. De film met Meryl Streep heb ik gezien en was echt heel leuk. De serie ken ik niet, ik zal eens kijken. En ik hoop dat het oppakken van je dagelijkse routine je helpt in deze moeilijke en verdrietige tijd.

  4. Inderdaad, leuke feel-good serie. Knap dat Julia Childs het voor elkaar kreeg om een tvserie over koken te maken terwijl ze best werd tegengewerkt! Fijn dat er een 2e seizoen komt!

  5. Goed gedaan, Nicole! Ik ben niet zo’n tv-kijker maar ik vind Meryl Streep altijd wel goed. En wat jij nu dus zegt over dat je het na zes afleveringen wel gezien hebt, dat heb ik dus ook altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.