Reacties

Self storage: teveel spullen? Dan huur je toch een opslagruimte? — 80 reacties

 1. Het lijkt me handig als je tijdelijk ergens (klein) woont. Of als je uit een nalatenschap opeens een gigantische berg spullen door moet / wilt werken, wat op dit moment niet gaat.

  Verder zou ik gaan voor zoveel spullen als er in je eigen huis passen :-)

 2. Als je in een appartement woont kan ik me voorstellen dat het handig is. In een huis zou ik het doen met de ruimte die ik heb. Maar wij hebben dan ook een grote zolder. Dus ik mag niet klagen.

 3. Het is handig om even tijdelijk spullen kwijt te moeten bij een verhuizing of verbouwing, maar niet voor vast. Dan heb je gewoon te veel spullen en moet je dingen gaan verkopen/weggeven. Je kan ook spullen die je toch niet vaak gebruikt erin zetten en als je ze na een jaar niet mist dan doe je ze allemaal weg. Dat is ook een manier van opruimen.

 4. Ik heb er wel eens over gedacht om opslag te huren. Wij wonen heel klein en het leek me handig om daar de seizoensspullen (kerstboom e.d.) en de koffers op te slaan. Maar ik vond het nog knap duur, dus ben ik toch maar gaan opruimen om ruimte te maken. Bovendien heb ik in mijn omgeving gezien hoe gemakkelijk je zo'n ruimte volzet met spullen waar je nog even geen beslissing over wilt nemen, om het vervolgens gewoon (expres) te vergeten, want het staat daar toch goed?
  Ik ben geen minimalist, maar wel een voorstander van zorgen dat je niet meer bezit dan je kwijt kunt.

  • Wat goed dat je ruimte hebt gecreëerd door spullen weg te doen. Dat is dan weer het voordeel van klein wonen: het dwingt je overbodige spullen te verwijderen.

 5. In bepaalde situaties wel(bijvoorbeeld als je gaat verhuizen maar het loopt niet in elkaar over). Maar niet standaard. Als ik spullen ergens in een stalling moet zetten, vraag ik me af wat voor waarde die spullen voor mij hebben.

 6. Ik heb in zoveel landen gewoond, dat ik altijd een storage heb gehad voor de weinige spullen die echt (emotioneel meestal) te waardevol waren om afstand van te doen. Het was dan ook een klein hokje ;-) Als we straks gaan reizen, zal er weer een storage komen. Ik blijf het heel fijn vinden dat die mogelijkheid er is.

  • Ah, leuk om iemand tegen te komen die daadwerkelijk self storage heeft Emmy! Ik kan me voorstellen dat als je heel veel reist dit wel heel handig is.

 7. Mijn zoons vinden het zo leuk om storage wars te kijken. Ik vind het echt vreselijk, al die troep van mensen......
  Als je echt in een tiny house woont begrijp ik het nog, maar misschien moet je huis toch een slagje groter.....
  Wij hebben 1 jaar een opslag gehad voor onze spullen in Nederland terwijl we al in Zweden woonden. Heel toevallig komt vanmiddag de vrachtwagen met die spullen. Eindelijk weer mijn schommelstoel, gietijzeren pannen en heel belangrijk.... een echt bed in plaats van de slaapbank. Helena

 8. Maar wat zetten die mensen dan in zo'n opslagruimte waar ze naar toe moeten om iets te halen? Dat is toch ontzettend lastig? Iets anders is het natuurlijk als je tussen twee huizen in zit en ergens gemeubileerd huurt om de tijd er tussen te overbruggen. Maar ik dacht altijd dat verhuisfirma's je daarbij wel kunnen helpen. Maar misschien is dat duurder?

 9. Gelukkig heb ik dat niet nodig. Ik gooi nogal gemakkelijk spullen weg :) Mij lijkt het ook niet zo handig, ik ben van het idee: alles wat je een jaar niet gebruikt hebt, kan je beter schenken aan iemand die er wel iets mee doet :)

 10. Als tijdelijke oplossing lijkt het me prima. Ik ken alleen ook mensen wiens huis uitpuilt van de spullen. In plaats van dingen weg te doen zij ze een opslag gaan huren, zodat ze nog meer spullen kunnen kopen. Dat vind ik wel te ver gaan.

 11. Ik heb hier eigenlijk nog nooit eerder over nagedacht. Het lijkt mij eigenlijk niet echt wat. Ik wil altijd maar graag bij m'n spullen kunnen. Maar wie weet als er kinderen zijn en we hebben geen ruimte meer. Storage wars is zo leuk! Hier kijk ik graag naar.

  • Het is een bijzonder programma vind ik altijd. Het lijkt me een apart beroep. Maar soms vinden ze echt heel waardevolle spullen.

   Ik denk dan altijd: Stel dat iemand zijn of haar spullen nu ziet! En dat die heel veel waard zijn...

 12. Self storage zou voor mij een tijdelijke optie zijn. Of misschien als ik een bedrijf of zo zou hebben. Maar verder dan dat gaat het niet. Als het niet meer past, heb ik duidelijk teveel zooi en wordt het tijd voor marktplaats...

 13. Misschien zou een tijdelijke opslagruimte voor mij wel goed zijn,. Dan heb ik meer ruimte om mijn huis beter in te delen. Mijn berging is lek en wordt volgend jaar pas gerestaureerd.
  Iemand merkte op , wat voor spullen zou je dan moeten opslaan. Bij mij is dat: veel tuinspullen, veel voorraad. En over dat laatste wil ik wel wat zeggen. Als je lange tijd een uitkering hebt( gehad), is het fijn dat je de mogelijkheid hebt om te vervangen, als iets kapot gaat. Zo zit dat.

  • Wat vervelend dat je berging lek is. Dan is volgend jaar nog best ver weg. En als je financieel niet ruim zit is het zeker prettig om de mogelijkheid te hebben om iets te vervangen.

 14. We gaan kleiner wonen? Die indruk heb ik niet, ik zie vooral steeds grotere woningen en appartementen in de stad verschijnen.

  Mijn appartement van 65m2 werd toen het gebouwd werd geadverteerd als ruime gezins woning. Nu worden wij vreemd aangekeken als we zeggen dat dit ruim voldoende is voor ons gezin van 4. De standaard is inmiddels verhoogd naar minimaal 100m3. En er zijn zelfs 2 persoonshuishoudens die die 65m2 al aan de kleine kant vinden.

 15. Nee, ik zou dit persoonlijk nooit doen. Wij hebben op het moment 2 huizen, en we zijn in beide huizen begonnen met opruimen, en weg=weg. Soms moeilijke keuzes, maar die maken we wel aan de hand van " Gebruiken we het nog? Of, het heeft al zolang in de dozen gestaan en toen wisten we het niet eens meer dat we het nog hadden" Dus, alles wat we vergeten waren hebben we dan ook weg gedaan. Maar! Wel naar een kringloopwinkel.

 16. Het programma 'Storage Wars' en vergelijkbare programma's keek ik vroeger altijd! Ik vond dat echt leuk om te zien toen, haha.

  Ik ben het helemaal met je eens trouwens; als je ergens geen ruimte voor hebt, moet je er zeker geen extra ruimte voor gaan kopen.

 17. Ook ik denk dat het een slimmere optie is om te gaan ruimen, dan elders te gaan opslaan. Of je moet wel héél erg klein wonen. Hier gelukkig geen last van met 7 kamers hoewel die in 13 jaar tijd behoorlijk vol zijn komen te staan. Het wordt weer tijd op te gaan ruimen en er anderen via de kringloop/kledingbank blij mee te gaan maken. :)

 18. Voor nomades is het een uitkomst zoals je al zei.
  Persoonlijk hoef ik geen self storage te hebben, ik heb zelfgroeiende spullen en hou daar liever zicht op.????
  Wij hebben vorig jaar een grote verbouwing aan ons huis gehad, wat helaas niet verliep zoals wij hadden gehoopt en er zo achter kwamen dat we toch best veel spullen hebben.???? Dat was meteen een mooie tijd om de boel uit te gaan zoeken.
  Ik kan gelukkig goed weggooien (buiten mijn schoenen en kledingverzameling, daar heb ik eerst wat therapie voor nodig..????????)
  Het meeste breng ik naar de kringloop of geef ik aan iemand die het kan gebruiken, als iets bruikbaar is zal ik het niet bij het vuilnis gooien, daar heb ik wel moeite mee.

 19. Zo'n 22 jaar geleden hebben wij dat gehad. Waarom? Een huis in verbouwing, en kinderen. We hadden er 2 toen we het huis kochten en er zijn er toen nog 2 bijgekomen. Om niet alle babyspullen onder het stof te laten zitten, deden we ze naar een opslagplaats. Het volgende huis was meer dan ruim genoeg en waar we nu wonen ook. Dus niet meer nodig.

 20. Toen wij twee jaar naar het buitenland vertrokken en onze woning verhuurden, hebben we onze spullen bij familie ondergebracht. Dat vonden we toch 'vertrouwder'. Bij zo'n opslagbedrijf heb ik - misschien onterecht - meer het gevoel dat het inbraakgevoelig is, failliet kan gaan etc.

 21. Zou helemaal niets voor mij zijn.
  Er zijn concrete situaties, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing dat ik er wel gebruik van zou maken, maar gewoon 'spullen opslaan' omdat je er thuis geen plaats voor hebt .. Hmm.. dan zou ik me meteen de vraag stellen "heb ik dat gerief wel allemaal nodig?"

 22. Ik begrijp het ergens wel, want ik heb zelf ook véél te veel spullen. Ik krijg dagelijks meerder pakketjes aan voor mijn blog, en ik krijg het niet allemaal verwerkt. Maar anderzijds ben ik helemaal tegen "hoarden" dus probeer ik zoveel mogelijk spullen zo snel mogelijk weg te krijgen.

 23. Voor tijdelijk oké, maar voor altijd nee. Ik denk dat het lastige is dat je spullen gaat vergeten. Je slaat het ergens op, maar niet zoals een garage in huis dat je even makkelijk iets pakt wanneer je het nodig hebt.
  Ik zou toch echt gaan voor opruimen!! En heb je echt geen garage box nodig voor je “rommel”

 24. Storage wars vind ik wel leuk om te kijken. Verbazingwekkend wat voor een spullen er allemaal blijven staan in zo'n opslag. Ik heb gelukkig mijn ouders dichtbij waar ik dingen op kan slaan, ideaal!

 25. Ik heb het niet nodig. Kan heel goed afstand doen van spullen en doe dat ook met regelmaat. Wat we niet gebruiken gaat in de zak van Max of we brengen het naar het Emmaus.

 26. Wij hebben geen zolder en geen kelder en maar drie slaapkamers. We komen gewoon echt ruimte tekort, dus voor ons zou dit wel een uitkomst zijn. Maar een grotere woning is echt wel fijner, haha.

 27. Ik probeer nu zo'n een of twee keer per jaar een 'grote opruiming' te houden. Alles wat meer dan een jaar niet meer gebruikt is, gooi ik weg of krijg een tweede leven. Moet zeggen, ruimt best aardig op en je beseft dan weer heel snel dat we gewoon te veel zooi (onnodige) kopen! de boeken waar jij het over hebt, ik heb ervan gehoord, maar weet niet wat ze precies inhouden. Ze maken we wel nieuwsgierig.

 28. Ik vind het niet zo handig eigenlijk. Ik denk dan vooral aan inbrekers die je spullen door zoeken. Net zoals jouw dacht ik ook aan die tv show. Ik vind het programma geweldig.

 29. Ik denk toch dat ik liever spullen weggooi en minimaliseer, dan dat ik het elders ga opslaan. Tenzij het écht belangrijk voor me is, maar anders gaat het gewoon naar de kringloop of in de vuilnisbak. Denk dat wat je elders opslaat, vergeten wordt.

  • Ik snap wat je bedoelt Willem. Zelf denk ik ook dat het waarschijnlijk beter is om spullen weg te doen, in plaats van ruimte te huren om nog meer te bewaren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder