Reacties

Schijnstudent documentaire 51 minuten — 18 reacties

 1. Toen het destijds in het nieuws was, vond ik het zo'n bizar verhaal. Als het een plot van een boek was, zou je het inderdaad niet geloven. Ik had gemist dat er een documentaire over was, maar ik ga 'm zeker terugkijken. Dank voor de tip.

 2. Ik vond het een eng verhaal, maar wel integer gemaakt door haar zus. Ik heb beide docu's gezien, die je noemt.
  Het geeft me ook een naar, akelig onderbuikgevoel, dat ze die stempel had nagemaakt vd universiteit, dat andere handschrift.
  De zus had wel een gevoel dat het niet klopt hè.
  Erg indrukwekkend, en nog maar eens aan mijn kinderen vertellend dat falen erbij hoort en mag.
  Kind 2 heeft zijn studie niet afgemaakt, best buikpijn over gehad.

  De docu "Overgave" vond ik wat te makkelijk...... en de uiteindelijke marathon van Berlijn was erg makkelijk. En al die uren rennen..... wanneer werk je dan en hoe gaat dat met je gezin?

  Overigens kijk ik al die docu's op NPO Plus, voor die drie euro p.m. méér dan de moeite waard!

 3. Ik heb dit onlangs meegemaakt in mijn nabije omgeving. Iemand die al anderhalf jaar niet meer studeerde en zich zelfs had uitgeschreven. Heeft steeds de schijn opgehouden, tot het per ongeluk uitkwam. Zijn ouders hadden het niet gemerkt en waren vooral erg verdrietig dat hij het niet had durven bespreken. Het zijn helemaal geen mensen die het uiterste van hun kinderen vragen. Het zijn warme, lieve mensen. En toch liep het zo. Gelukkig is het uitgekomen en zijn ze nu aan het bekijken wat de volgende stap zal zijn.

 4. Een vriend van mijn ex heeft dat ook gedaan, heel lang geleden. Hij studeerde in Parijs en dat maakte het makkelijker om te doen alsof, denk ik. Uiteindelijk heeft hij toch verteld dat hij niet meer studeerde en is hij gewoon terug naar Nederland gekomen. Ik kan me overigens wel voorstellen dat mensen dit doen, hoor. Waarschijnlijk schamen ze zich omdat de studie niet gelukt is. Wat overigens totaal onterecht is, natuurlijk.

 5. Ik heb de documentaire Schijnstudent ook gezien en ik vond het zo triest... dat zo'n jong meisje zo lang de schijn moet ophouden... en dan uit het leven stapt... Ik heb ook begrepen dat het vaker voorkomt. Maar gelukkig loopt het niet altijd zo ellendig af...

  Studeren en een baan vinden en zelfstandig worden valt niet altijd mee, dat zie ik ook bij onze kinderen. Veel communicatie en steun is belangrijk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>