Samen gezond app review na 5 weken gebruiken!

Samen gezond app review

Op 15 februari installeerde ik de Samengezond app op mijn Huawei smartphone. Tijd voor een Samen gezond app review!

Samengezond app: wat is dat ook alweer?

De Samen gezond app valt in de categorie Geld verdienen met apps voor je gezondheid. Net als de a.s.r. Vitality app houdt deze app bij hoeveel je beweegt op en dag en beloont je hiervoor. Met de a.s.r. Vitality app verdiende ik in 1 jaar ruim 100 euro aan bol.com waardebonnen. Sinds half februari heb ik met de Samengezond app voor 10 euro aan Hema cadeaubonnen verdiend.

Samen gezond app review: mijn observaties over deze app

 1. Ik vind de app makkelijk in het gebruik. Ik houd niet van gebruiksaanwijzingen lezen, en dat hoeft ook niet.
 2. Elke ochtend als ik ga hardlopen, pak ik mijn smartphone  en kies ‘Activiteit’ in de Samengezond app. Daarna klik ik op ‘Start’ en vergeet de app verder. Bij thuiskomst is het slim om hem op stop te zetten, maar als je dat niet doet, is dat ook niet echt een probleem.
 3. Ik heb helaas wel een paar keer gehad dat de Samengezond app na zo’n 5 minuten stopte met registreren dat ik aan het hardlopen was. Dat is irritant, want op die manier verlies je punten. In mijn geval was het niet zo’n probleem omdat ik mijn Fitbit Charge 4 heb gekoppeld aan de Samengezond app, en die gaf het alsnog door. Zo kreeg ik toch mijn punten. Maar voor Samengezond app gebruikers die dit niet combineren met een activity tracker is dit een vervelend probleem. Het is bij mij ongeveer 4 keer misgegaan.

Samen gezond app review versus de a.s.r. Vitality app

 • In tegenstelling tot bij de a.s.r. Vitality app geeft de Samengezond app een overzicht van alle geld dat je hebt verdiend. Dat vind ik handig en overzichtelijk.
 • Bij a.s.r. Vitality kies ik meestal voor waardebonnen van bol.com. Deze optie heb je niet bij de Samengezond app, en daar kies ik dus meestal voor Hema waardebonnen.
 • De Samengezond app laat op een kaartje de route die ik heb gelopen zien. Dat vind ik leuk en handig. De a.s.r Vitality app doet dit niet!
 • Bij de a.s.r. Vitality moet ik vaak opnieuw inloggen. De Samengezond app onthoudt wie ik ben, en dus geen gedoe met gebruikersnamen en wachtwoorden invullen.
 • Met de a.s.r. Vitality app verdien ik meer geld dan met de Samengezond app.
 • Bij Samengezond app kan ik de app activeren als ik ga hardlopen. Deze optie biedt de a.s.r. Vitality app niet. Die kan je beweging alleen registreren met behulp van een activity tracker. De Samengezond app kun je ook zónder activity tracker gebruiken.
 • De interface van de Samengezond app is simpeler dan die van de a.s.r. Vitality app. Hieronder eerst de interface van SamengezondScreenshot 20210322 124809 nl.menzis.samengezond.menzisEn hier de interface van de a.s.r. Vitality app:Screenshot 20210322 125026 com.vitalityactive.asrVitality
 • Bij a.s.r. Vitality hoef ik niet de app te activeren als ik ga hardlopen. Dat scheelt weer een handeling. Bij de Samengezond app doe ik dat wel, maar zou ik ook kunnen vertrouwen op de koppeling met mijn Fitbit.
 • Bij de Samengezond app heb ik elke week een waardebon t.w.v. 2 euro. Bij de a.s.r. Vitality heb ik ongeveer 1 keer per 4 weken een waardebon t.w.v. 20 euro. Bij de Samengezond app word je dus sneller ‘uitbetaald’.

Samengezond app review samenvattend

Ik ben tevreden met de Samengezond app. Hij is makkelijk in het gebruik en elke week heb ik een waardebon t.w.v. 2 euro. Je krijgt je beloning dus lekker snel.

Belangrijk aandachtspunt: soms houdt de Samen gezond app er ineens mee op, en word je activiteit niet geregistreerd. Houd dit dus goed in de gaten.

N.B. Dit probleem zou ook aan mijn Huawei smartphone kunnen liggen.

Ik kan in deze Samen gezond app review deze app van harte aanbevelen. Maar ook de a.s.r. Vitality app vind ik een aanrader.

Daarom gebruik ik ze gewoon allebei!

P.S. Als ik echt moest kiezen, dan ging ik voor de a.s.r. Vitality app vanwege de betere verdiensten.

Praktische informatie

De Samen Gezond app is een initiatief van Menzis, maar ook als je daar niet verzekerd bent kun je deze app gebruiken.

Lees ook mijn review van de a.s.r. Vitality app!

Similar Posts

8 Comments

 1. Op jou aanraden heb ik de SamenGezonf app geïnstalleerd. Nog bedankt voor de tip. Ik woon in Spanje dus ik heb het telefoonnummer van mijn zwager gebruikt. Het werkt perfect en binnen een dag is het weekdoel al bereikt en heb al 2x 2€ Hema waardebonnen. Ik vraag mij alleen af hoe ik ze kan verzilveren straks. Zij zijn een jaar geldig maar ik denk niet dat er een mogelijkheid zal bestaan om ze online in één aankoop te gebruiken. Afijn, wij zullen zien, ik ga lekker ermee door😊

  1. Ik heb inmiddels ook een stuk of 5 Hema waardebonnen en zoek nog iets om ze aan uit te geven. Ik hoop dat ik ze in 1 koop allemaal kan gaan gebruiken. Fijn dat het jou ook goed bevalt Marie-Jo.

 2. Die snelle uitbetaling klinkt natuurlijk wel heel aanlokkelijk;). Ik begin niet aan dat soort apps, maar ik kan me voorstellen dat het heel motiverend kan werken.

 3. Erg teleurstellende app:
  – registreert activiteiten heel vaak niet
  – de app van mijn vrouw en die van mij geeft regelmatig totaal verschillende afgelegde trajecten aan, terwijl we tegelijkertijd en naast elkaar wandelen
  – je kan maar één week terugkijken (onhandig als je wilt vergelijken)
  – de “beloningen” lijken eerder op een verkapte manier om reclame te maken voor die andere bedrijven, opdat je daar spullen koopt

  1. Ik snap je helemaal Hank. Eventjes was het echt leuk, toen met de Hema cadeaubonnen. Maar helaas, is er nu niets meer aan. Ik heb de app van mijn smartphone verwijderd. asr Vitality is dan een stuk beter. Die gebruik ik nu al meer dan een jaar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.