Reacties

Rutte: 'Lucht het op?' + Linkparty Huisvlijt — 9 reacties

 1. In openbare ruimtes zijn mondkapjes verplicht. Buiten niet. Als je dan op televisie ziet hoe druk het in de winkelstraten is, waar iedereen zonder mondkapje loopt... En ook al is het buiten, de mensen komen toch dicht bij elkaar in de buurt. In de winkels is het misschien ook moeilijk om afstand te kunnen houden en staan mensen toch te dicht op elkaar. Momenteel wordt onder andere Black Friday gelinkt aan de toename van besmettingen. Het zou kunnen dat het er mee te maken heeft...

 2. Ik denk dat de cijfers eerder zijn gekelderd door de herfstvakantie... De herfstvakantie is nu al een poosje geleden en het is winter. Alle kinderen zitten snotterend en hoestend bij elkaar in het klaslokaal.
  Het zou me niets verbazen als we na de kerstvakantie toch weer een dalende lijn gaan zien - tenminste... zolang met niet al die snotterende kinderen gezellig mee gaat nemen op familiebezoek...

 3. Ik zou t liefste een lockdown hebben in de kerstvakantie. Kids toch al vrij ook veel mensen nemen sowieso al vrije dagen op en er zijn bedrijven die dan sowieso al dichtgaan. Lijkt mij dus dat dit het uitgelezen moment is. We pakken dan sowieso een aantal dagen mee die altijd al veel vrij geven. Maar zoals ze al zeggen alles staat en valt met de mensen zelf. Persoonlijk kom ik alleen in de supermarkt en eens per week bij de kringloopwinkel. De rest koop ik online. Bezoek gaan we en krijgen we nauwelijks. Probeer ook de groep mensen zo klein mogelijk te houden. Ouders en broers en schoonzussen. Dat zijn zeven mensen in totaal. Die zien we vaker en voor de rest ben ik kritisch. Liever nu even niet. Als ik op tv zie dat mensen geïnterviewd worden vind iedereen t te druk buiten, maar ze lopen allemaal wel in de winkelstraat.....ik denk met een lockdown waar we ons allemaal aan houden dat t korte pijn is maar dat we daarna voorlopig weer wat ruimte krijgen. Nu blijft t dooretteren.

 4. Wat men schijnt te vergeten is dat de testen ook andere virussen oppikt die geen corona zijn, maar kunnen niet zomaar zo snel gevonden worden, en die cijfers tellen ook, in de wintertijd, herfst tijd, waar iedereen wel bijna snottert. Denken we nu echt dat iedereen die nu een kuchje heeft of wat snottert naar een test straat gaat? Ik in elk geval niet! Zolang de koorts weg blijft dan. En ja, mijn neus gaat ook lopen nu op de fiets, en mijn ogen tranen als een gek van de koude. Eenmaal even gesnoten thuis? Weg is het weer.

  Van Rutte, zegt genoeg dat zijn ouders hem dus niet zo hebben opgevoed.. klaar. De rest hou ik voor me hoe ik over hem denk.

  zijn lucht het op, dat kan werken als een lap op een rode stier. Dat zeg ik namelijk ook weleens als Liefste weer eens gefrustreerd is over iets... Soms helpt het, vaker gaat ie nog even door en kun je beter laten gaan. Ik ben er in elk geval voor, om elke 8 jaar, max. 8 jaar, een nieuwe premier neer te zetten, dan wel naar Amerikaans beleid, na 8 jaar is het gewoon klaar!

  X

 5. Als commentaar op boze mensen zeggen : en lucht het op? lijkt misschien een mooie manier om met boosheid om te gaan, maar wat Morgaine zegt het kan ook werken als een rode lap en wat mij betreft lijkt het ook een manier om niet te hoeven ingaan op die boosheid, omdat je er eigenlijk geen goed antwoord op hebt of omdat je overtuigd bent van je eigen gelijk. Mij stoort juist het gebrek aan emotie wat ik altijd bij Rutte zie. Het voelt allemaal een beetje afstandelijk en verheven boven ons gewone stervelingen. Zijn reacties zijn altijd zo vlak. Misschien is dat maar schijn, maar buiten wat zijn partij voor beleid voert geeft het mij niet het gevoel dat Rutte echt meeleeft met de onderlaag van de maatschappij. Wat betreft corona vind ik het jammer dat de eerste lock-down niet strenger en langer was, snap dat het een hoop narigheid veroorzaakte , maar mij lijkt het constant versoepelen en dan weer strenger de zaken alleen maar verlengd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder