Rutte: 'Lucht het op?' + Linkparty Huisvlijt

Spam je blog

Op zondag 6 december haalde Linda de Mol hoge kijkcijfers met de eerste aflevering van Linda's Wintermaand. Bij haar op de bank zaten premier Mark Rutte en Floortje Dessing.

Rutte: 'Lucht het op?'

Twee dingen bleven met name bij mij hangen:

Mark Rutte's opmerking dat zijn ouders bij hem geen illusies meer hadden over hun invloed via de opvoeding, en zijn reactie op boze mensen. Hij vertelde dat als mensen boos op hem afkomen en hem uitschelden zijn reactie daarna is:

'En, lucht het op?'

Ik vind dat een intrigerende reactie.

Lucht dat op

Zou dat nou echt werken?

'Een soort van lockdown'

Verder vond ik de afgelopen week wonderlijk vanwege de stijging van het aantal corona besmettingen! Hoe is het mogelijk, terwijl we toch een soort van lockdown hebben! Maar wellicht is dat ook meteen het probleem:  'een soort van lockdown'.

Maar gelukkig is de wekelijkse linkparty op Huisvlijt nog steeds volledig coronaproof!

De populairste post van de Zondag Linkparty week 50 + de nummers 2 en 3!

De post waarop het meest geklikt werd in week 50, was de post met de titel: Deze top 5 easy planten zijn échte blikvangers en je hebt er geen omkijken naar! van Hippe Shops.

Screen Shot 2020 12 12 at 12.48.20

 • Op nummer 2 staat de post: Waarin ik bijna mijn smartwatch aan een zwerver geef van het blog Anne Ermens.
 • Op nummer 3 staat de post Falen als moeder van het blog Lezen, leven en genieten.

Ben je nieuwsgierig naar deze posts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 51 van 2020: spam nu jouw blogpost!

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Deel deze leuke linkparty met anderen!

Vind je deze blog hop een leuk idee? Dan kun je hem heel eenvoudig delen op je blog. Kopieer en plak de code onder het plaatje en plak hem in een blogpost of in je sidebar!

Huisvlijt

Wat vind jij ervan dat het aantal besmettingen op een plateau blijft?

Similar Posts

9 Comments

 1. In openbare ruimtes zijn mondkapjes verplicht. Buiten niet. Als je dan op televisie ziet hoe druk het in de winkelstraten is, waar iedereen zonder mondkapje loopt... En ook al is het buiten, de mensen komen toch dicht bij elkaar in de buurt. In de winkels is het misschien ook moeilijk om afstand te kunnen houden en staan mensen toch te dicht op elkaar. Momenteel wordt onder andere Black Friday gelinkt aan de toename van besmettingen. Het zou kunnen dat het er mee te maken heeft...

 2. Ik denk dat de cijfers eerder zijn gekelderd door de herfstvakantie... De herfstvakantie is nu al een poosje geleden en het is winter. Alle kinderen zitten snotterend en hoestend bij elkaar in het klaslokaal.
  Het zou me niets verbazen als we na de kerstvakantie toch weer een dalende lijn gaan zien - tenminste... zolang met niet al die snotterende kinderen gezellig mee gaat nemen op familiebezoek...

 3. Ik zou t liefste een lockdown hebben in de kerstvakantie. Kids toch al vrij ook veel mensen nemen sowieso al vrije dagen op en er zijn bedrijven die dan sowieso al dichtgaan. Lijkt mij dus dat dit het uitgelezen moment is. We pakken dan sowieso een aantal dagen mee die altijd al veel vrij geven. Maar zoals ze al zeggen alles staat en valt met de mensen zelf. Persoonlijk kom ik alleen in de supermarkt en eens per week bij de kringloopwinkel. De rest koop ik online. Bezoek gaan we en krijgen we nauwelijks. Probeer ook de groep mensen zo klein mogelijk te houden. Ouders en broers en schoonzussen. Dat zijn zeven mensen in totaal. Die zien we vaker en voor de rest ben ik kritisch. Liever nu even niet. Als ik op tv zie dat mensen geïnterviewd worden vind iedereen t te druk buiten, maar ze lopen allemaal wel in de winkelstraat.....ik denk met een lockdown waar we ons allemaal aan houden dat t korte pijn is maar dat we daarna voorlopig weer wat ruimte krijgen. Nu blijft t dooretteren.

 4. Wat men schijnt te vergeten is dat de testen ook andere virussen oppikt die geen corona zijn, maar kunnen niet zomaar zo snel gevonden worden, en die cijfers tellen ook, in de wintertijd, herfst tijd, waar iedereen wel bijna snottert. Denken we nu echt dat iedereen die nu een kuchje heeft of wat snottert naar een test straat gaat? Ik in elk geval niet! Zolang de koorts weg blijft dan. En ja, mijn neus gaat ook lopen nu op de fiets, en mijn ogen tranen als een gek van de koude. Eenmaal even gesnoten thuis? Weg is het weer.

  Van Rutte, zegt genoeg dat zijn ouders hem dus niet zo hebben opgevoed.. klaar. De rest hou ik voor me hoe ik over hem denk.

  zijn lucht het op, dat kan werken als een lap op een rode stier. Dat zeg ik namelijk ook weleens als Liefste weer eens gefrustreerd is over iets... Soms helpt het, vaker gaat ie nog even door en kun je beter laten gaan. Ik ben er in elk geval voor, om elke 8 jaar, max. 8 jaar, een nieuwe premier neer te zetten, dan wel naar Amerikaans beleid, na 8 jaar is het gewoon klaar!

  X

 5. Als commentaar op boze mensen zeggen : en lucht het op? lijkt misschien een mooie manier om met boosheid om te gaan, maar wat Morgaine zegt het kan ook werken als een rode lap en wat mij betreft lijkt het ook een manier om niet te hoeven ingaan op die boosheid, omdat je er eigenlijk geen goed antwoord op hebt of omdat je overtuigd bent van je eigen gelijk. Mij stoort juist het gebrek aan emotie wat ik altijd bij Rutte zie. Het voelt allemaal een beetje afstandelijk en verheven boven ons gewone stervelingen. Zijn reacties zijn altijd zo vlak. Misschien is dat maar schijn, maar buiten wat zijn partij voor beleid voert geeft het mij niet het gevoel dat Rutte echt meeleeft met de onderlaag van de maatschappij. Wat betreft corona vind ik het jammer dat de eerste lock-down niet strenger en langer was, snap dat het een hoop narigheid veroorzaakte , maar mij lijkt het constant versoepelen en dan weer strenger de zaken alleen maar verlengd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.