Reacties

Rust leidt tot creativiteit! — 20 reacties

 1. Ik vind de tandloos echt onwijs leuk! Knap gemaakt van je dochter!

  Zelf laat ik mijn zoontjes ook regelmatig lekker aan lummelen. Van de week wilde ze op vakantie, dus bouwde we in huis een tent en konden ze zelf gaan kamperen. Ik had ook van alles met ze kunnen gaan doen of dingen voor ze kunnen bedenken maar ik merk dat ze veel fijner en gezelliger spelen als ze zelf hun spel bedenken.

  • Dat vindik ook Ikke. Als je als volwassene alles voorkauwt of voordoet hoeven ze zelf minder na te denken. Wat leuk dat ze in huis gingen kamperen. Dat is ook al een leuk avontuur stel ik me zo voor.

 2. Leuke draak! En ook leuk dat je dochter zelf bezig gaat met klei. Zelf ging ik vroeger in de lange zomervakante altijd met vriendinntjes naar een openluchtzwembad, daar konden we zonder ouders op de fets heen.

  De verveling en lamlendigheid slaan natuurlijk altijd wel eens toe in zo'n lange vakantie, zeker bij pubers. Daar kun je als ouders weinig aan doen, gewoon je eigen gang gaan. Onze kinderen schelen maar ruim 1 jaar, daardoor konden ze wel vrij veel met elkaar optrekken. Dat lijkt me ook altijd zo ideaal bij een groot gezin, dat de kinderen samen spelletjes gaan doen of zo; doen jouw kinderen dat ook, vlijtig liesje?

  Onze kinderen zijn nu 19 en 20, ik geniet ervan dat we niet meer steeds pedagogisch paraat hoeven te staan. We bieden ze vanzelf nog veel praktische, emotionele en financiële steun, maar we heben zelf meer vrijheid om onze tijd in te vullen!

  • Mijn jongste wil graag bordspelletjes doen, maar de rest niet! Laatst speelden wel mijn twee dochters samen het Harry Potter spel. Dat vond ik een mooi moment. Zo had ik het me ook altijd voorgesteld!

  • Ik vind het ook knap van mijn dochter! En het was nog best lastig, want de klei droogde te snel waardoor ze weinig tijd en kans had om nog wat te corrigeren.

 3. Oh wat gaaf die draak!

  En verveling zien bij mijn kind, daar kon ik wel tegen, tenzij ze mij ging lastig vallen terwijl ik zelf druk was met huishouding of andere zaken, hahaha Dan noemde ik een rits dingen op die ze kon gaan doen en ja dan kon de bom weleens barsten omdat dan ook niets leuk was in haar ogen, ja ga dan maar even lekker buiten of je op je kamer niks zitten doen, maar laat mij even mijn ding doen....

  Dat was natuurlijk toen ze tiener was, daarvoor wist ik haar altijd wel ergens toe te verleiden of ging ik samen met haar iets doen.

  X

  • Dat herken ik Morgaine. Met kleine kinderen is het gemakkelijker om iets gezelligs met ze te gaan doen. Dan vinden ze ook meer leuk. Pubers zin toch wat... dwarser...

 4. Goed gemaakt zeg!
  Ik herinner me niet dat mijn zoons zich als puber slecht konden vermaken. Ok, ik was makkelijk wat betreft de computer en de tv, hoewel vooral de eerste in trek was op die leeftijd. Oudste las graag, ging fietsen en jongste tekende veel of wat met hun vrienden omhangen. Dat was nooit in een groep. Mijn zoons hadden meestal een of twee vrienden.
  We gingen elke zomer een paar weken op vakantie. Was leuk en gezellig, maar zoons waren nogal huismussen en waren blij als we weer naar huis ging (stelletje introverten hier, ik ging ook altijd weer graag naar huis ;-P)

  Toen ik een puber was, zaten we de hele zomer op dezelfde camping waar ik al als kind kwam. Leuke vriendenclub en ik kan me niet herinneren dat ik me ooit verveelde.

 5. Goed gedaan van je dochter!
  Verveling kennen onze kinderen eigenlijk niet. Laatst waren ze in de tuin aan het spelen met alledrie een paar grote bladeren van de kastanje. Ze waren majorettes... Fantasie genoeg!!!

 6. Mooie draak! Mijn kleine is bijna 2 en tot nog toe verveelt hij zich nooit. Hij is zo snel geïntrigeerd in van alles en nog wat. Zelf benut ik mijn verveelde momenten niet zo goed. Vaak gewoon blogs lezen of series kijken en een beetje op de bank hangen.

  • Interessant dat je de manier waarop je je verveelde momenten invult als 'niet zo goed' beschrijft. Blijkbaar zit daar een norm op. Wat zou bijvoorbeeld wel een goede manier zijn om met verveelde momenten om te gaan denk je?

   Ik heb zelf ook vaak last van van die verborgen normen!

 7. Tijdens het schrijven van het berichtje dacht ik niet eens aan een onderliggende norm. Wat ik als een goede manier zou zien is iets dat te maken heeft met productiviteit. Zoals iets creatiefs maken, of iets doen in het huishouden, of gewoon iets dat mij verder ontwikkelt als persoon. Het kijken van series is leuk, daar niet van. Maar of het mij ook verder ontwikkelt? Betwijfel het ten zeerste!

 8. De jongste verveelt zich niet, maar kan zich ook niet alleen bezighouden. De oudste dochter trekt er vaak op uit of gaat werken, de zoon werkt ook en als hij thuis is doet hij graag aan bankhangen en de jongste dochter is op vakantie voor een weekje met een vriendin. Als zij thuis is loopt ze de hele tijd als een hondje achter me aan. Ze is nochtans ook creatief maar heeft zoveel dingen moeten maken voor school e stages dat ze daar nu wel even genoeg van heeft. Jouw dochter heeft een mooi stuk gemaakt, bewaren hoor!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder