Online (kinder)schoenen kopen: durf jij dat?

online schoenen kopenOnline schoenen kopen vind ik lastig.

Ik heb het wel eens gedaan, maar ik vind het een vrij grote gok. Online kleding kopen vind ik wat dat betreft minder risicovol dan online schoenen kopen. Ik heb onder andere wel eens Uggs gekocht online. Whooga Uggs om precies te zijn.

Op veel sites vind je tegenwoordig een maattabel en een beschrijving hoe je je voet moet meten. Bij Whooga Uggs moest ik de afstand van mijn hak tot het puntje van mijn grote teen meten. En dat aantal centimeters kon ik vervolgens matchen met hun tabel, en zo kwam ik op de juiste schoenmaat. Dat werkte best goed.

Maar in mijn kast liggen ook een paar zwarte laarzen van het merk Bronx die ik via eBay kocht. Ik dacht: ‘Dat kan wel, want Bronx laarzen zitten mij altijd goed.’ Dat had ik dus fout gedacht. Ik begrijp waarom de mevrouw ze verkocht, want ze zitten heel raar. Als ik ze eerst had kunnen passen had ik ze nooit gekocht. Maar ja, dat is lastige aan online kopen.

Kinderschoenen online kopen

Nou schijnen steeds meer ouders kinderschoenen ook online te kopen. In de Telegraaf vertelt een schoenverkoopster dat vooral werkende moeders van deze mogelijkheid gebruik maken. Maar in hetzelfde artikel waarschuwt een podoloog voor online kinderschoenen kopen. Ze zegt:

‘In de winkel kun je toch altijd het beste zien of je kind goed loopt op de schoenen die je hebt gekozen.’

Toch bieden steeds meer gewone schoenenwinkels de mogelijkheid om online kinderschoenen te kopen. Zo is er tegenwoordig zelfs een speciale iPad app waarmee je thuis de schoenmaat kunt opmeten van je kind. Ik moet zeggen dat het heel handig klinkt! Je kind hoeft alleen maar even het voetje op het scherm van je iPad te zetten en dan verschijnt de juiste maat! Klinkt ideaal. Maar dan weet je toch nog steeds niet hoe een schoen valt en of hij lekker zit.

Zo wil ik altijd graag dat mijn jongste zoon kinderschoenen met Dr. Visser keurmerk neemt. Maar hij vindt vaak dat er aan de binnenkant ‘harde dingetjes’ zitten, en blieft ze dus niet. Wat dat betreft is hij met schoenen net zo’n Pietje Precies als met kleding.

Conclusie over online schoenen kopen

Voor mezelf durf ik eventueel nog wel online schoenen te kopen, maar voor mijn kinderen toch niet.

Zie ook Online meubels kopen en online kleding kopen

Durf jij online schoenen te kopen?

Similar Posts

39 Comments

 1. Ben het helemaal met je eens :)

  Als je kleding koopt die net niet goed zit kun je er altijd nog wat aan vernaaien, maar sowieso kan het geen “kwaad” voor je lijf. Verkeerde schoenen kunnen heel veel kwaad!
  Ik ga dus altijd schoenen kopen in de winkel.
  Online (tweedehands) kleding kopen doe ik graag, maar dan meestal van merken en modellen waarvan ik al weet dat ze goed passen.
  Groetjes, Anke

  1. Ja, dat is wel het handigste inderdaad. Ik koop vaak Laura Ashley rokken via eBay. Daarvan weet ik namelijk precies welke maat ik moet hebben. Dat is bij schoenen soms toch anders…

 2. Ik koop wel eens schoenen via het internet, een enkele keer ook tweedehandse. Het zijn schoenen van de drie (wat duurdere) merken die ik bijna altijd draag. Zo weet ik dus zeker dat ze passen, al heb ik ook wel eens een miskoop gehad toen het een extra brede maat bleek te zijn en dit er niet bij gezet was.

  Kinderschoenen zou ik alleen in de winkel kopen. Ik weet niet of dit nog zo is, maar toen mijn zoon als peuter/kleuter z’n enkels nogal naar binnen had staan, kreeg hij steuntjes onder de binnenzolen van z’n schoenen om z’n voeten te corrigeren. Gelukkig hebben die goed geholpen. Hiervoor moe(s)t je bij de betere schoenenzaak zijn, dus er persoonlijk naartoe om te laten opmeten.
  Toevallig ben ik vorige week met kleinzoon schoenen gaan kopen en toen werd alleen de maat opgenomen. Er werd wel opgelet of hij goed liep op de verschillende schoenen die hij paste.
  Soms vind ik het niet om aan te zien op welke slechte schoenen kinderen tegenwoordig lopen, volwassenen trouwens ook. Voor wat schoenen betreft, is volgens mij ‘goedkoop = duurkoop’ vaak het geval.

  1. Ik heb ook het gevoel dat het aanmeten van kinderschoenen tegenwoordig minder uitgebreid gebeurt. Ze meten alleen de lengte van de voeten op, is mijn ervaring. Vroeger moest je ook nog op zo’n soort spiegelachtig ding staan om de onderkant van de voeten te bekijken.

 3. Mijn dochter (die volgroeid is) koopt ook weleens schoenen online omdat die vaak voordeliger zijn dan dezelfde schoenen in de winkel en ook omdat ze het te druk heeft om echt te gaan shoppen.
  Maar toen ze nog in de groei was, zou ik geen schoenen online voor haar gekocht hebben. Schoenen vind ik heel belangrijk, zeker voor de voetontwikkeling van opgroeiende kinderen. Wij gingen daar vaak voor naar een speciaalzaak waar we goed advies kregen.

  1. Ik vind het erg lastig om een schoenenwinkel te vinden waar ze echt degelijk advies geven voor kinderschoenen. Vaak is er zo’n zaterdaghulp die de lengte van de voeten opmeet, maar verder volgens mij niet van toeten of blazen weet…

 4. Koop schoenen bijna altijd online. Voor ZL zelfs altijd de zelfde gympen, lekker makkelijk. Ze kosten 16 euro bij Van Haren en gaan mee tot hij eruit groeit waarna ik ze zelfs nog met goed fatsoen kan doorgeven aan mijn neefje bijvoorbeeld.

  Eigenlijk dragen ze altijd of gevoerde winterlaarzen, kaplaarzen en zodra het weer het toelaat iets van gympen of slippers of blote voeten. Ik geloof niet in het opsluiten van voeten in moeilijke orthopedische kistjes en ga ervan uit dat hun voeten zich juist het beste ontwikkelen met zo min mogelijk poespas eromheen. Uiteindelijk trek ik ze ook geen corset aan, of zet ze een helm op omdat ze anders de verkeerde kant op groeien.

  1. Ik vind dat altijd een interessante discussie: moeten kindervoeten nou juist veel steun hebben, of is dat juist slecht.

   Als het tweede het geval is kun je kinderen inderdaad ook prima gympies aantrekken, want die ‘doen’ verder niets, en zo kan de voet zich heel natuurlijk ontwikkelen. Er zijn ook ouders die hun kinderen zoveel mogelijk blootvoets laten lopen. Dat schijnt ook heel goed te zijn.

   Ik vind het een lastige kwestie, goede kinderschoenen…. Want wat is nou Goed?

  2. Er gaat hoop nonsens de ronde wat betreft goede kinderschoenen moeten helemaal niet te veel steun of stug zijn maar juist soepel.

   Ik koop al ruim 10 jaar ze tweedehands en haal de duurdere merken voor een paar euro en zo zie je wat kwaliteit is.

   Heb ook altijd 50 paar op voorraad voor 4 kids :) past niet meer wordt vaak weer verkocht voor zelfde geld :)

 5. Ik koop regelmatig schoenen voor mijzelf en voor de kinderen online. In de winkel grijp ik vaak mis, omdat dan de juiste maat er niet meer is. Daarbij zijn ze vaak ook nog iets goedkoper. Gewoon bij een online shop kopen die gratis verzending en retour heeft. Ideaal!

  1. Ik kijk inderdaad thuis of ze goed zitten en of ze goed lopen. In de winkel kan dit maar heel even en thuis kan je ze er veel langer op rond laten lopen.

 6. Ik heb een paar keer schoenen online gekocht. Dat vond ik een behoorlijk gedoe, dus ik ga liever naar een winkel. Ik bestelde dan gewoon meerdere schoenen en dan op het gemakje thuis passen. Was het niet goed? dan stuurde ik ze terug. Je mocht maar tot een bepaald bedrag achteraf betalen, dus kon ik maar 2 of 3 paar bestellen. Zou ik meer bestellen moest ik wel vooraf betalen, maar dan ben je in een keer een paar honderd euro kwijt. Dat ik dan wel weer deels terugkreeg, maar dat duurt vaak toch wel even. Dat deed ik dus liever niet. op die manier duurde het zo een paar weken voor je de juiste schoen gevonden had. Een heel gedoe dus.

 7. Ik heb geen kinderen, maar Ik koop wel regelmatig schoenen online omdat ik nooit de juiste schoenen kan vinden in winkels (haha), en je kunt ze vaak retour doen. Ontzettend handig!

  1. Ik word altijd een beetje zenuwachtig van producten die ik niet wil houden in huis. Ik vind het best een gedoe om het dan weer netjes in te pakken en terug te sturen.

 8. Ik heb met schoenen totaal geen probleem alleen als het pumps of ballerina’s zijn, zonder bandje, want mijn voeten lijken daar niet voor gemaakt, maar verder koop ik ze altijd online.
  Mijn probleem is broeken en dingen als blazers/jassen waar geen rek in zit.
  Broeken lijken niet gemaakt te worden voor mensen met een smalle taille en stevige bovenbenen, het zit altijd wel ergens fout (als in: ik voel me de hulk en heb het gevoel of m’n knieën uit m’n broek scheuren als ik ga zitten) of zelfs de grootste maten passen niet. Ga je dan bij de ‘plus’ categorie kijken zijn ze bovenaan weer veel te ruim.
  Verder heb ik vrij brede schouders en jassen e.d. zitten altijd strak, ik wil wel gewoon kunnen bewegen als ik een jas aan heb en het lukt me nooit om een mooi getailleerd jasje te vinden online, als ik hem 2 maten te groot koop past hij wel, maar dan is hij verder ook veel te groot.

  1. Grappig dat jij juist heel goed voor schoenen kunt slagen Amber en juist weer minder voor broeken en jassen. Het klinkt ook wel lastig zoals je het beschrijft.

 9. Als het schoenen zijn die je al gepast hebt of eerder gehad hebt, dan is het misschien mogelijk.
  Maar verder vind ik het erg riskant, zeker voor kinderen.
  Ik ben zelf schoenverkoopster geweest en weet hoe belangrijk het is om, zeker voor kinderen, goed passende schoenen te hebben.
  Van een plaatje kan je niet zien hoe ze passen, lopen, aanvoelen.
  Ik persoonlijk vind het vooral voor kinderen onverstandig.
  En in een winkel kan je ook verschillende modellen uitproberen.

  Groetjes van Marianne

 10. Ja ik vindt het juist heel handig om online te kopen, ook nieuwe schoenen.
  Als ze niet goed zitten stuur je ze heel makkelijk weer terug.
  Het scheelt mij veel tijd en geld om dat zo te doen.
  Anders moet ik namelijk met de trein of bus naar Zutphen, ost ongeveer 6 tot 7 euro heen en terug. Plus dat ik er veel tijd aan kwijt ben.

 11. Voor mezelf koop ik weleens schoenen online. Maar dan van merken waarvan ik weet dat ze me goed passen. Tot nu toe altijd geslaagd ! Ook kleren koop ik online, soms moet ik weleens wat terug sturen, maar dat vind ik geen probleem. Dit voorjaar zelfs een badpak online gekocht en dat paste ook nog goed, hiep hoi. Ik koop spullen online omdat er in mijn omgeving weinig leuke winkels zijn, dan is het een uitkomst !

 12. Ik heb het voor mezelf wel eens gedaan, omdat je ze dan toch kunt terugsturen als ze niet zitten. Maar ik kan me voorstellen dat het met kinderen lastiger is. Voor jezelf weet je op een gegeven moment je maat wel.

 13. Toevallig de afgelopen 2 maanden ook voor het eerst via MP 2x schoenen 2ehands gekocht. Beiden van merk dat ik vaak draag en soms in de outlet kan kopen. De sandalen en veterschoenen zitten me erg goed. Van een ander merk kocht ik precies hetzelfde merk en model wat ik al had in een andere kleur.

  Ik heb geen makkelijke voeten en tot mij 15e altijd maatschoenen gehad gemaakt door mijn vader die schoenmaker is geweest.

  1. Wat bijzonder dat je vader je schoenen kon maken Lot. De uitdrukking ‘de kinderen van de schoenmaker lopen op sloffen’ gaat bij jou dus in ieder geval niet op : )

 14. Toen mijn kind nog in de kinderschoenen zat, kon je nog niet online kopen. En nog steeds, kind of volwassene, vind ik dat je schoenen dus in een winkel moet gaan passen en zeker voor kinderen! Even lopen, hoe voelt het, hoe zitten ze, is er ruimte genoeg, kortom ik ben vooral van schoenen in de winkel kopen.

  als ik het wel al had kunnen doen, zou ik nog met kind hop naar de winkel zijn gegaan, omdat ik zelf weet dat mijn voeten bijna nooit standaard passen, als kind al niet, en dus precies om die reden, podoloog en afwisseling, voelen, laten rennen, lopen in de winkel en vragen…. voelen bij de tenen… bla.

  X

 15. Grappig artikel, helemaal omdat ik net in de wereld van kinderschoenen ben gestapt. Koop ik online? Ja, zeer zeker. Alles eigenlijk, dus ook schoenen (voor mijzelf en voor mijn zoontje). Zojuist nog een paar sandaaltjes gekocht voor zoonlief. Ik koop voor de kleine man overigens niet zomaar schoenen. Ga eerst naar de winkel om ze daar te passen, zoek uit wat ik leuk vind en goed zit, en dan surfen maar. Kun je toch vaak net even wat goedkoper shoppen.

  1. Dus jij checkt ook van te voren of schoenen passen. Dat maakt de drempel om online te kopen inderdaad een stuk lager. Dan zou ik het ook wel doen.

 16. Ik koop alleen (kinder)schoenen waarvan ik weet dat ze passen, omdat ik dat model/merk al eerder heb gehad bijvoorbeeld, of omdat ze in de winkel gepast zijn maar op internet goedkoper of leueker kleurtjes..

  1. Als je ze eerst in de winkel hebt gepast, is online kopen inderdaad wel oké. Want dan weet je al zeker dat het allemaal goed zit. Dit heet ‘showrooming’ : )

 17. Die harde dingen in de schoenen van dr visser klaagt mijn zoontje ook over. Vaak is dit een draadje wat niet goed is door gestikt of het uit einde wat dan ergens in de voet prikt. Ik heb bij zijn huidige paar sandalen de vijl er op gezet. ( zo’n vijl uit de schuur) met wat grof geweld of nee fijne precisie de harde dingen weg gewerkt tot het goed was. Waarom ik dan niet een ander paar gekocht heb? Heel simpel omdat zoontje deze mooi vond en dat is al heel wat. We staan ongeveer elke 8-10 weken in de winkel voor een nieuw paar schoenen voor hem. Hij heeft ze dan helemaal af gedragen. Materiaal maakt qua levensduur niet uit. Ook met een speciale rubbere neus heef thij zo versleten. Mama mijn tenen hadden honger

  1. Horen wij dan ook regelmatig van hem. Met andere woorden het is weer zo ver ik heb nieuwe schoenen nodig.. Vaak kiezen wij wat prijs betreft de middenweg, elke 2 maanden schoenen kopen van 70 euro is mij gewoon te duur. Aangezien de ervaring leert dat ze toch in de bak belanden

  2. Wat een geweldige manier om aan te geven dat zijn schoenen te klein zijn : )
   Die tip met de vijl vind ik erg handig. Fijn dat je het daarmee kunt oplossen Ikke.

 18. Ik pas en koop kinderschoenen het liefste in de winkel. Maar bepaalde merken ken ik inmiddels en weet dan ook hoe ze vallen.
  En af en toe is er online leuke sale, dan zeg ik geen nee tegen kinderschoenen online kopen.
  Vaak kun je ze weer retour sturen. Dus ja waarom niet?!

 19. Kleding koop ik rustig online, voor het hele gezin.
  Schoenen durf ik echt niet, voor mezelf al niet maar voor de meiden helemaal niet. De ene een hele smalle voet, hoge wreef en niet echt een hiel waardoor schoenen blijven zitten. De andere heeft juist behoorlijk brede voeten, gaat ook vaak mis en past ook maar weinig schoenen. Dus nee, schoenen gok ik maar niet :)

  Liefs,
  Nathalie

  1. Nee, dat kan ik me voorstellen Nathalie. Of je zou precies het merk én de specifieke schoen moeten weten. Anders is de kans groot dat hij niet past.

  1. Gratis retour is inderdaad wel heel fijn! Dat vind ik ook. Anders krijg je toch nog weer extra kosten. Bij Wehkamp moet je bijvoorbeeld de retourkosten zelf ophoesten, maar bij Zalando niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.