Ronald McDonald huizen gesteund met McHappy Day

mchappyday
Deze jongen leest het handgeschreven briefje dat hij vond in zijn Happy Meal. Bekijk alle reacties in het filmpje onderin deze post!

Het is denk ik één van de grootste zorgen van alle ouders: dat je kind ernstig ziek wordt en naar het ziekenhuis moet.

Op en neer rijden? Een hotel boeken?

En we wonen natuurlijk niet allemaal vlakbij een groot ziekenhuis. Als ouders wil je het liefst bij je zieke kind blijven. Dus wat te doen? Elke dag op en neer rijden is in de regel geen optie. Want je bent als ouder bezorgd, gestresst en vermoeid en bovendien kost het veel tijd. Dan maar een hotel boeken? Dat is in de regel te duur.

Gelukkig zijn er dan Ronald McDonald huizen.

Ronald McDonald huizen

Het Ronald McDonald Kinderfonds maakt het mogelijk dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn. Er zijn in Nederland 13 Ronald McDonalds huizen. Ze liggen op loopafstand van het ziekenuis, en ook broertjes en zusjes kunnen er logeren. Ze bieden ouders en kinderen een veilige haven in de storm.

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

McHappy Day

Daarom vind ik het een geweldig initiatief van McDonalds dat ze voortaan 5 cent van elk Happy Meal aan het Ronald McDonald's Kinderfonds geven.Om dit te vieren was gisteren (23 november) de eerste editie van McHappy Day. Iedere gast kreeg een handgeschreven kaartje van een dankbaar gezin in de speciale Happy Meal Box.

Met de bijdrage van McHappy Day kunnen 183 extra nachtjes worden gerealiseerd in de Ronald McDonald Huizen.

Bekijk nu de blije en verraste reacties van de gasten bij McDonalds!

Ik vond het superleuk om de blij verraste reacties van mensen te zien.

Een kritische kant op de fast food industrie zie je in Supersize Me 2.

Een andere mooie manier om iets goeds te doen voor een ander is met een sponsorloop.

Ken jij de Ronald McDonald huizen? Wat vind jij van deze actie?

Similar Posts

6 Comments

 1. Ja ik ken ze. Goed initiatief van Mac Donalds.
  Als er iets met je kind is, dan wil je in de buurt zijn.
  Overigens vind ik dat er bij jonge kinderen een plekje in het ziekenhuis zou moeten zijn. Het lijkt me zo moeilijk (en niet goed - op meerdere vlakken) om een kleintje alleen en bang in het ziekenhuis achter te laten.

 2. In bijna alle gevallen kun je naast je kind slapen. Maar als je kind echt hel ziek is ben je soms wel met zn tweetjes bij hem/haar. De Ronald Mc Donaldhuizen zijn echt onmisbaar. Wij maakten er al verschillende keren gebruik van. Het is overigens niet zo dat je er helemaal gratis gebruik van kunt maken hoor. Maar het is iig geen hotelprijs. Als ik al eens bij Mc Donalds eet, doe ik ook altijd wat geld in het potje bij dee kassa. Ik weet hoe goed het is om dichtbij je kind te kunnen blijven.

  1. Fijn om te lezen van een ervaringsdeskundige Marian. Dat het niet helemaal gratis is, snap ik wel. Maar het zal allicht veel betaalbaarder zijn dan een hotel.

 3. Super goed initiatief, al zie ik liever meer dan €0,05 naar het goede doel gaan. Het klinkt als zo weinig. Maar alle beetjes helpen.

  Ik doe ook altijd mee als vrijwilliger met een Opkikkerdag. Dan begeleid je een gezin met een ziek kindje en zorg je ervoor dat ze een dag krijgen om nooit te vergeten. Op die manier krijg je ook veel mee van families die heftige tijden meemaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.