Reacties

Retour vignet: kleding terugsturen wordt moeilijker. En terecht! — 24 reacties

 1. De Belgische TV heeft hierover vorig jaar een reportage gemaakt. Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel er GEDRAGEN!!!! teruggestuurd wordt, vooral naar Zalando. Je moet het toch maar durven.
  Ik ben zeker voorstander van zo'n retourvignet.

  • Zolang de kleding daarna maar opnieuw verkocht wordt en niet vernietigd zoals bij diverse grote modeketens gebeurd.

 2. dit is niet iets van de laatste jaren, ik weet dat een meisje van korfbal 67 jaar terug al kleding droeg naar een feestje en daarna gewoon terugbracht naar de winkel. En het ergste was haar ouders hadden genoeg geld o te kopen en wisten dit ook maar vonden het prima. Het is dus een kwestie van mentaliteit of geen schaamte voelen

 3. Heel goed dat dit probleem wordt aangepakt!
  Ik heb zelf in een kledingzaak gewerkt, maar daar gebeurde we het ook vaak genoeg!
  Alleen... wat als het vignet kapot gaat tijdens het passen?

 4. Absoluut voorstander! Ik heb wel eens een reportage gezien waar die retourkleding naar toe gaat. Dat is niet terug naar de shop waar je het online gekocht hebt, maar naar een soort opslag waar het vernietigd wordt.

 5. Zeker terecht, er zijn er die uit verveling bestellingen doen of gewoon dragen en dan weer terug sturen.
  Er is vast wel een handig persoon die het vignet weet te omzeilen. Hans

 6. ik hoorde iemand zeggen dat ze naar een feestje moest en kleding en schoenen en handtas van een duur merk had besteld, gedragen en teruggestuurd
  Ze hadden daar al veel eerder iets aan moeten doen, ik heb dat ook gezegd tegen haar
  Een @->- voor jou.

 7. Heel goed idee, zo'n vignet! Ik zal wel weer te braaf zijn, want ik was echt verbaasd toen ik hoorde van mensen die voor een bruiloft bijvoorbeeld dure kleding bestellen en het dan na de bruiloft terugsturen. Oké, ik snap dat het dan maar één keer gedragen is, maar toch vind ik het niet kunnen.

 8. Ik stuur heel zelden iets terug als het niet paste of tegenviel maar nooit gedragen kleding ik koop al zeker 45 jaar uit cataloges eerst 3suisses nu uit klingel en meyermode en ik moet zelden iets terug sturen omdat ik in de loop van de jaren mijn maat goed ken en zolang ik met een overschrijving kan betalen blijf ik daar klant.

  • Wauw al 45 jaar! Dan ben je een trouwe klant Simonne. Wat maar ook maar weer bewijst dat als je goede kwaliteit levert, klanten je trouw blijven.

 9. Dit vind ik een heel goede zaak.
  Ik had al vernomen dat veel mensen 'heel wat kleding' online bestellen om daarna haast alles terug te sturen. Ik ben daar niet echt zo fan van. Maar kledij dragen en dan terugsturen is echt erover.
  Goed dat ze nu deze tags gebruiken!!

 10. Overal op en per direct! Ik heb een programma gevolgd over hoeveel er gedragen teruggaat en hoeveel daarvan de vuilnisbak in gaat en ben dus helemaal pro dat label. Kleding wordt alleen maar duurder door dit soort praktijken en duurzaam is het zeker niet.

 11. Heel goed! Hoe haal je het in je hoofd, trouwens. Ik was nieuwe kleding ook altijd eerst. Omdat je nooit weet wie het allemaal aan gehad heeft. Jasses. Ik denk er maar niet te veel over na.

 12. Zo'n retourvignet is iig een middel om dit probleem in te dammen en wat mij betreft mag het x 2 doorberekend worden in de verkoopprijs. Consumentenrechten moeten inderdaad beschermd blijven worden, maar op deze voet doorgaan dat helpt totaal niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder