Physical: huisvrouw overwint boulimia met… aerobics!

physical

In de serie Physical leer je als kijker Sheila kennen.

Sheila is een knappe, slanke vrouw. Ze is getrouwd met Danny, en samen hebben ze een dochter.

Het is typisch zo’n mooi plaatje, waarvan je denkt: Sheila heeft een fijn leven.

Maar Sheila is helemaal niet zo blij, hoewel je dat aan de buitenkant niet zou zeggen. Ze presenteert zich naar de buitenwereld toe als een vriendelijke, meelevende vrouw en liefhebbende echtgenote.

Als kijker weet je echter wel beter! Want je hoort voortdurend Sheila’s innerlijke stem, en wat ze dus echt van dingen vindt.

Physical het verhaal in een notendop

De serie begint op het moment dat Sheila overduidelijk een succesvolle aerobics instructrice is. Vervolgens ga je terug in de tijd, en ontdek je wat er aan vooraf ging.

De jaren 80!

Physical speelt zich af in de jaren tachtig. Sheila en Danny zijn hippie-achtige types, die nu een heel gewoon burgerlijk leventje leiden. Als Danny zijn baan verliest, moedigt Sheila hem aan om de politiek in te gaan en voor zijn idealen te vechten. Ondertussen zorgt Sheila fulltime voor hun dochtertje en ondersteunt Danny.

Sheila vindt zichzelf lelijk, slecht en dik

Maar Sheila vindt zichzelf lelijk, slecht , een liegbeest en dik, en lijdt aan boulimia. Ze rijdt regelmatig door een fast food drive in, en bestelt dan genoeg eten voor een voetbal elftal. Vervolgens boekt ze een kamer in een motel, en eet ze alles op. Daarna spuugt ze het weer uit, en belooft zichzelf: ‘Dit was de laatste keer Sheila! Vanaf nu ga je gezond eten!’

En dan is er… aerobics!

Op een dag ontdekt ze een Aerobics les, en doet mee. Dit lijkt een voorzichtige start naar een nieuwe leven.

Klinkt als een vaker verteld verhaaltje, toch?

Maar Physical is veel meer dan het zoveelste verhaaltje over een vrouw die zichzelf opnieuw uitvindt.

Physical: veel meer dan het simpele verhaaltje

In de eerste plaats is Sheila namelijk helemaal niet zo aardig. Dat zegt ze zelf ook wel de hele tijd, maar als kijker geloof je dat eerst niet. Sterker nog, als kijker vind je dat Sheila last heeft van een fanatieke Innerlijke Criticus.

Maar ze steelt een camera van een vriendin, en als Sheila hoort dat diens oppas daarvoor ontslagen is, houdt ze haar mond. Ook laat ze haar aerobics partner in de steek. Je zou kunnen zeggen dat Sheila gewoon een heel menselijk karakter is, met goede en slechte kanten, maar sommige acties vond ik echt niet fraai. En het is ook niet zo dat ze aan het eind ineens wél aardig wordt…

De rol van aerobics

Aerobics zijn een manier voor Sheila om zelfvertrouwen te krijgen, en zichzelf te laten zien. In plaats van een aanhangsel van haar man Danny, wordt Sheila een zelfstandige vrouw. Bovendien weerhoudt aerobics Sheila een paar keer van ‘bingen’.

Physical trailer

Onderstaande trailer geeft een goed beeld van deze serie. Je ziet Sheila’s innerlijke dialoog, haar irritante man en zo’n beetje alle elementen uit de serie.

Wat ik leuk vond aan Physical

Het leukst aan Physical vond ik eerlijk gezegd de aerobics en de leuke, vrolijke gympakjes die Sheila dan aan heeft. En in eerste instantie vond ik Sheila’s innerlijke dialoog ook interessant, totdat ik er een beetje moe van werd.

Is de serie Physical iets voor jou?

Physical is leuk als

  • Je graag naar aerobics kijkt.
  • Je het leuk vindt om een serie te kijken die zich afspeelt in de jaren tachtig, met bijbehorende kapsels, auto’s, verschijnselen als videobanden en muziek.
  • Je houdt van series die zich afspelen in een huiselijke setting.

En misschien is het ook interessant als je zelf last hebt van boulimia.

Praktische informatie over Physical

Physical is te zien via Apple+. Maar ik keek deze serie via Dopebox. (Mijn man keek niet mee, want die haakte bij de eerste aflevering al af. Hij vond het ‘saai’.)

Similar Posts

3 Comments

  1. Het lijkt allemaal vrij onaangenaam moet ik je zeggen (als ik zo de trailer kijk). Ik haak af door de negativiteit. Maar goed, als je inderdaad van de eighties vibe houdt dan is dit wel een leuke serie vermoedelijk…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.