Reacties

Het Pannenkoekenhuis als uitje! — 33 reacties

 1. Grappig genoeg ben ik helemaal geen lastige eter maar ik hou niet superveel van pannenkoeken.
  Wellicht komt dat omdat ik er altijd al buikpijn kreeg ;)
  Maar ben helemaal met je eens dat het heel leuk is om erheen te gaan! Wij zijn zelfs op onze huwelijksdag voor de wet (klein groepje, de rest kwam op zaterdag voor kerk en feest) met de gasten pannenkoeken gaan eten in Kijkduin. En na mijn afstuderen op het conservatorium ook. Gewoon omdat het zo gezellig en laagdrempelig is.

  • Wat gezellig op je huwelijks dag pannenkoeken te gaan eten! Dat vind ik ook nog eens origineel!

   Als je buikpijn kreeg van pannenkoeken snap ik heel goed dat je er nu niet dol op bent.

 2. Wij komen er 1x per jaar nog met mijn jongste broer die dol is op pannekoeken en waar we een uitje van hebben gemaakt. Hij heeft een verstandelijke beperking en na de dood van mijn ouders, doen wij dit nu verder met mijn andere broer schoonzus en nicht. Lage vuursche is de plek van samenkomst. Daar heb je nog de authentieke pannenkoeken restaurants.

 3. Je beschrijft precies alle punten bij populair die bij ons kloppen. Zonder kinderen gaan we gaag wat luxer uiteten, maar met kinderen ideaal. Bij ons heeft de pannenkoekenbakker nog een leuke speelkelder, ideaal.
  En elk jaar kun je bij onze benzinepomp sparen voor de 2e pannenkoek gratis. Dus ja, dan gaan we idd wel 3x paar met de kinderen even "uiteten"

  • Een speelkelder is ook fijn inderdaad! Dan kunnen de kinderen heerlijk spelen. Leuke actie van jullie benzinepomp. Dat werkt zeker drempelverlagend denk ik!

 4. Wij gaan ook graag een pannekoekje 'uit' eten. Als we bijvoorbeeld naar een kinderboerderij zijn geweest kan dat het uitje helemaal afmaken! Fiene vindt het ook heel lekker èn gezellig.

 5. Ons gezin zijn niet echte pannenkoek eters. Het staat nooit bij ons op het menu. Man is er in zijn jeugd mee doodgegooid. Mijn vader vond het geen avondeten. Onze dochter vindt ze wel lekker (voor haar bak ik soms of haal kant en klare)en kiest voor haar verjaardag meestal uit eten bij een Pannenkoeken restaurant. Favoriet zijn Hans en Grietje in Zeewolde (die na een brand pas weer open is)of hey pannenkoek in Amersfoort. Bij de eerste kan je eerst lekker buiten spelen en daarna aan een bewegende tafel eten. Bij de tweede zijn de pannenkoeken veel lekkerder.
  Ik vind het wel hard oplopen en de rekening valt me vaak tegen. Wij gaan liever naar een gewoon restaurant.

  • Hey pannenkoek vind ik een grappige naam : )

   Mijn man vindt groentesoep geen echte maaltijd. Grappig dat je vader pannenkoeken geen avondeten vond!

 6. Sinds mijn partner niet meer vervelend op boekweitmeel reageert (rode uitslag en jeuk) eten we na een lange wandeling weleens in een pannenkoeken-restaurant. Hebben we kleine logees dan bak ik zelf minstens een keer pannenkoeken voor de lunch!

 7. Als kind ben ik nooit in een pannenkoekhuis geweest. En het leek me zo leuk! Vooral een pannenkoekhuis bij Ede. Het zag er zo gezellig uit, net zo'n sprookjeshuisje. In ons gezin was het niet de gewoonte om uiteten te gaan, daar was niet zoveel geld voor. Daarbij lustte mijn vader geen pannenkoeken. Hij had ze tijdens de oorlog zo ongeveer dagelijks gegeten. Mijn moeder bakte thuis wel regelmatig pannenkoeken voor ons.

  Later heb ik weleens in een pannenkoekhuis gegeten en ik vond het niet lekker. Te vet, te dik. Mijn moeders pannekoeken smaakten veel beter :-)
  Met onze zoons zijn we vroeger nooit naar een pannenkoekenhuis geweest. Twee kindjes met koemelkallergie en in die tijd waren restaurants wat minder ingespeeld op dieetwensen.
  We gingen soms naar McDonalds. Onze zoons vonden het eten niet lekker (ik ook niet), maar de ballenbak en de speeltuin waren een groot succes.

  • Zo'n sprookjesachtig pannenkoekenhuis vind ik ook heel uitnodigend! Dat je vader zo veel pannenkoeken had in de oorlog! Dat was dan denk ik goedkoop eten. Mijn oma van mijn vaders kant had dertien kinderen en die bakte ook elke dag pannenkoeken. Toen was het dus veel minder een traktatie.

 8. Gisteren aten wij nog heerlijk pannenkoeken thuis. Vroeger ging ik wel naar pannenkoek restaurant maar tegenwoordig niet meer. Ik ga liever naar een restaurant waar ik zelf het gerecht niet kan maken. Ik vind zelf gemaakte pannenkoeken nog lekkerder dan in het restaurant eigenlijk.

  • Daar heb je een goed punt Jeapiebel: het is vooral leuk om iets te eten in een restaurant dat je zelf niet kunt maken! Helemaal mee eens.

 9. Als kind was ik wel gek op pannenkoeken, maar ook al niet zo heel erg op pannenkoekenrestaurants, terwijl ik toch echt een lastige eter was. De pannenkoeken zijn daar vaak zo laf en dik, en op het randje gaar. En ik vind pannenkoeken nou ook geen succes als je er een opgewarmd bakje kip met saté saus overheen legt.
  Maar ja, mijn oma en mijn moeder bakten dan ook de aller-allerbeste pannenkoeken. En zelf kan ik er ook wel wat van.

  • Brrrr, pannenkoeken met opgewarmde kip en saté... Dat hoef ik ook niet.

   Van die hele dikke pannenkoeken die amper gaar zijn vind ik ook vies.

 10. eh nee, wij zijn daar met de kinderen eigenlijk haast nooit geweest. Reden: in een restaurant zijn ze vaak heel groot of ineens niet lekker of ze willen toch de naturelle of ...Gewoon te duur.
  Dus als we pannenkoeken eten doen we dat thuis, kunnen we nog afwisselen qua smaak ook, en helpen ze mee met bakken.

  Net als voor mij iemand schreef: ik ga liever uit eten wat ik zelf niet kan maken.

 11. Pannenkoeken bak ik meestal zelf. Maar als we op vakantie zijn gaan we sinds een aantal jaren met de kinderen naar een pannenkoekenhuis. Omdat dat voor de kinderen echt uit eten is, het is leuk en duurt niet te lang... Maar echt goedkoop vind ik het niet. De kinderen mogen van ons maar 1x drinken kiezen en een ijsje als toetje krijgen ze thuis wel! En dan zijn we meestal met z'n 6-en nog wel rond de 65,00 euro kwijt. Daar kan ik thuis heel wat keren pannenkoeken voor bakken...!

 12. Pannenkoeken heerlijk! Ik kan het altijd erg gezellig vinden om of met z'n tweetjes of met de kinderen pannenkoeken te gaan eten. Er zijn voldoende leuke gezellige pannenkoekenhuisjes restaurants in Nederland. Ik heb 10 jaar gewerkt in de catering en moest er zelf 2 x per week 100 bakken. Dus zelf bakken gaat me goed af . Ik blijft ze dun bakken het lekkerste vinden. Ik eet ze het liefst met spek en kaas en stroop erop.Of een half half een hartig deel en een zoet deel. Handige ie zoeksite ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder