Keukenzaken: waar moet je op letten

nieuwe keukenToen we naar het platteland verhuisden gingen we op zoek naar een mooie nieuwe keuken.

Van te voren leek me dat erg leuk. Ik had me er zelfs helemaal op verheugd. Maar toen puntje bij paaltje kwam vond ik het eigenlijk best overweldigend. Want je wilt natuurlijk wel de goede keuken kiezen. En waar kun je dan het beste terecht?

Hieronder lees je mijn ervaringen met verschillende keukenzaken.

Onze eerste stop was Keukenloods.

Keukenloods

We waren bij ons bezoek aan Keukenloods nog helemaal in de oriëntatiefase, en wandelden daar eens binnen. Al snel kwam er een jongeling naar ons toe om ons te helpen. Hij dacht goed met ons mee, alleen adviseerde hij ons om alle ramen eventjes een stuk hoger te zetten, zodat er tenminste plek was voor een groter aanrecht. Het punt was alleen dat we dat veel te veel gedoe vonden. We wilden helemaal niet aan de slag met de ramen. We wilden gewoon een kleine keuken! Dus gingen we onverrichter zake weer naar huis.

Mandemakers

Een vriendin kocht ondertussen haar keuken bij Mandemakers Keukens. Haar keuken werd keurig bezorgd en gemonteerd. Ze was heel tevreden. Maar omdat de dichtstbijzijnde Mandemakers 30 kilometer verderop zat kozen wij daar niet voor. Helaas. Achteraf bezien wilde ik dat wij ook bij de keukens van Mandemakers waren gaan kijken.

Superkeukens

Wij kwamen uiteindelijk terecht bij Superkeukens 7 kilometer verderop. Daar hielp een vriendelijke meneer ons om een keuken uit te zoeken. Het ging best goed. Totdat de keuken geplaatst moest worden. Want toen bleek dat we de keuken eerst zelf eventjes moesten komen ophalen. We hebben er speciaal zo’n boedelbak voor moeten huren. En we moesten ook zelf iemand regelen om de keuken te plaatsen. Dat vond ik allemaal helemaal niet zo ‘super’. Vooral niet omdat de prijs van de keuken nou ook weer niet zo laag was. Het enige positieve was dat de keukenmonteur leek op Herman Finkers.

Maar het vervelendste vind ik nog wel dat de deurtjes nu al scheef hangen, en dat er diverse deuken in zitten. Persoonlijk zou ik Superkeukens dan ook niet aanraden. Ik vond de afhandeling niet zo fijn, en de kwaliteit van de keuken is me zwaar tegengevallen.

Conclusie over keukenzaken

Als je een keuken koopt is het goed om je bij meerdere keukenzaken te oriënteren. Maar ook weer niet té veel, want dan raak je overweldigd. Zelf zou ik er niet meer dan 3 bezoeken. En als je een keuken koopt vraag dan na hoe het zit met de bezorging en de montage!

Houd ook in gedachten dat de persoon die je in de keukenzaak spreekt en die je helpt je keuken uit te zoeken bovenal een verkoper is. Vraag goed na, tot hoever zijn verantwoordelijkheid voor jouw keuken reikt.

Lees ook mijn posts over een bakkersrek en Wat is een open keuken?

Bij welke keukenzaak heb jij je keuken gekocht? En hoe tevreden ben je?

Similar Posts

28 Comments

 1. Onze keuken komt van Mandemakers. Nog steeds erg blij mee. We gingen er ook net als jullie eerst gewoon kijken, toen raakte we in gesprek met de verkoper die een tekening voor ons ging maken en dat werd verrassend leuk. Hij is bezorgd, maar om extra kosten te besparen heeft mijn man ‘m zelf in elkaar gezet.

  1. Ah, dus ook een goede ervaring met Mandemakers! Fijn dat je er nog steeds blij mee bent ook. Dat is een goed teken.

   Het is inderdaad fijn als ze een tekening voor je gaan maken. Anders is het best moeilijk om verder te komen.

 2. Wij hebben onze keuken zelf gemaakt,alleen apparatuur en gekocht bij een keukenboer. Ons aanrechtblad komt van een steenhouwer. Voordeel van zelf maken is dat je wat duurdere apparatuur kunt nemen, zoals een brugkraan, porseleinen spoelbak, groot vrijstaand 6-pits fornuis etc.

 3. Wij hebben voor ons vorige huis een keuken bij Verkerk gekocht. Die bestaat niet meer en die zou ik niemand aanraden want het woord ‘service’ hebben ze niet in hun woordenboek staan.
  Wij hebben vorige week een nieuwe oven in onze keuken laten plaatsen. Die van de vorige bewoner was helemaal af en durfde ik niet te gebruiken. De keuken die we nu hebben wordt minder. We denken erover om hem over een jaar of zeven te vervangen. Dan hebben we de hypotheek afgelost.
  Wat ik aan deze keuken heel vervelnd vind is dat het aanrecht zo stroef is. Vuil blijft ‘hangen’ en met een aanrechtdoekje krijg je hem niet droog. Dus na elke afwasbeurt droog ik die na met de theedoek. Het aanrechtblak is nogal groot en best duur als we die helemaal laten vervangen.
  Wist je dat je ipv een nieuwe keuken ook kunt kiezen voor een keukenrenovatie?

  1. Ja, dat vind ik een goede optie! Ik denk dus ook dat we onze keuken misschien kunnen herstellen met nieuwe deurtjes bijvoorbeeld. En dan wel van goede kwaliteit.

   Vervelend dat het aanrecht zo lastig is schoon te maken zeg!

 4. Onze keuken komt van Superkeukens. Heel erg goed geholpen, goed meegedacht en aanpassingen waren geen probleem. De keuken is netjes bij ons bezorgd en wij hebben hem helemaal zelf geplaatst. De keuken bevalt ons prima en ook de kwaliteit is erg goed.

 5. Onze keuken is bij Middelkoop in Culemborg gekocht. Je zit er niet voor een dubbeltje op de eerste rij, maar de service is perfect. Levering, plaatsing en nazorg wordt door hen zelf gedaan. Zelfs toen de garantietermijn al was verlopen hebben ze ons nog keurig geholpen.

 6. De keukenzaken waar je naar toe bent geweest zijn allemaal van Ben Mandemakers. Er zijn nog maar weinig keukenzaken over die niet van hem zijn . Mijn vriend heeft jarenlang in de keukens gewerkt en vanwege zijn goede service een warme douche van Radar gekregen, die de directie natuurlijk uit hun eigen naam in ontvangst nam. Service is ver te zoeken in deze tijd. We nemen jonge gastjes aan, lekker goedkoop denken ze, maar de mensen blijven weg, omdat ze niet fatsoenlijk worden geholpen.

  1. Oh, dat wist ik helemaal niet Natasja! Bedankt voor de info!

   Zeker bij keukens is het erg belangrijk vind ik dat je wel een goede service krijgt. Het is toch een flinke aankoop.

 7. Toen wij een nieuwe keuken nodig hadden hebben we eerst een bedrag vast gelegd zoveel en niet meer het was toen 6250 EURO 17jaar geleden omgerekend 250000 FRANK,en we zijn bij 3keukenzaken prijs en model gaan vragen en bij de derde bij Frako in Weelde waar voor geld een mooie witte keuken op maat gemaaktmet een afwas eiland en onder een nieuwe raam aan de tuinkant een werkblad op mijn hoogte en we zijn nog altijd content ze ziet er nog bijna nieuw uit.

 8. Komende week wordt bij ons een nieuwe keuken geplaatst, dus dat kan ik pas over een paar weken evalueren.

  Ik vond keukenconcurrent erg duur, was zelfs een aanbieding halve prijs. Brugman was erg duur met monteren, keuken zelf viel wel mee.
  Nu krijg ik een nog uitgebreidere voor net iets meer. Keuken is 3,5 x 5,50 meter en aan beide kanten komen kasten en 1 lange en 1 kleine aanrecht en vaatwasser.
  De keuken wordt bezorgd en geplaatst volgens de formule veel zelf voorbereiden. Vriend is nu een het leidingwerk bezig en andere aansluitingen.

  1. Op zich vind ik het mooi dat keukenverkopers de mogelijkheid bieden aan klanten om veel zelf te doen om zo kosten te besparen. Maar ik vind het ook wel pittig. Knap van je vriend zeg dat hij het leidingwerk zelf kan doen.

   Veel succes gewenst alvast met de nieuwe keuken! Wat voor kleur heeft hij?

 9. Wij kochten onze keuken 14 jaar geleden bij Harrie de Vries keukens in Lelystad. Drie van mijn collega’s hadden even daarvoor ook een keuken daar gekocht naar volle tevredenheid. Een hele ervaren, prettige verkoper die alle tijd nam. Ze hadden zelf mensen die de keuken kwamen plaatsen en ook het leidingwerk deden. Allemaal netjes en goed. De keuken ziet er na al die jaren en intensief gebruik nog prima uit. Af en toe stelt man de deurtjes een beetje bij. Het kunststof blad is nog puntgaaf. Voorlopig kan de keuken nog wel even mee (vaatwasser en inductieplaat hebben we inmiddels vervangen).

 10. Vorig jaar hadden we dus bezoek van mijn handige schoonpapa. En die heeft van een grote stapel losse steigerplanken een keuken gebouwd, volgens ons eigen ontwerp. De binnenkant van de keukenkastje, en de afwasbak, zijn van Ikea. Als schoonpapa het niet geplaatst had, dan hadden we gewoon voor een Ikea keuken gegaan, want die zijn prima (zeker voor een kleine keuken, en het wordt nog geplaatst ook).
  We hebben de keuken dus in stapjes gedaan: eerst de kastjes, daarna het aanrechtblad los besteld en nu eigenlijk alleen nog een achterwand, maar dat heeft geen haast. Als we deze keuken besteld hadden, waren we ongelooflijk veel geld kwijt geweest. Het was nog niet goedkoop, hoor. Maar we hebben daardoor wel meer kunnen uitgaven aan apparatuur. En ik ben nu echt super-superblij met mijn keuken, inclusief alle mindere puntjes en het feit dat we voor het onderhoud deze maand het hout nogmaals in de was moeten zetten. Uiteindelijk wordt je blij als je keuken ook werkt voor je.

  1. Fijn zeg, zo’n handige schoonpapa! Je keuken klinkt bijzonder Daenelia. Het enige nadeel lijkt me inderdaad dat je het elke maand in de was moet zetten. Dat lijkt me wel veel gedoe.

   1. Gelukkig hoeft het maar één keer in het jaar, en het is een jaar geleden dat het gebouwd is. Vandaar dat ik het wel deze maand wil doen. Het moet ook niet té warm zijn voor zo’n klusje.

 11. Onze keuken komt bij ikea , dat ging prima .
  Ikea heeft zzpers die de keuken komen opmeten en plaatsen bij jou thuis.
  We konden bij deze meneer ook meerwerk aanvragen zoals het verplaatsen van waterleiding en en de kachel.
  Ben heel tevreden over deze keuken .
  Andrea

 12. Van mijn houten keuken ,die al 35 jaar meegaat, heb ik veel plezier. In ons wooncomplex zijn volgens mij alle keukens van het eerste uur, verdwenen. Dat betekent dat iedereen weer veel geld heeft geiinvesteerd. Mij kost het af en toe een pot verf en ev. een houten keukenblad. De vele lades, wat tegenwoordig zo in is, hoeven voor mij niet, ik heb kratjes in de kastjes gezet, die ik er uit en induw, bijna net zo handig.
  Kortom, voor mij hoeft het niet , zo een nieuwe keuken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.