Oorwurm

‘Ik zit in mijn hotel, lalalalaaaaala…’

Table of Contents

Oorwurm

Verder ken ik het liedje niet, maar het zit de hele dag al in mijn hoofd. Het is de schuld van de dansavond gisteren, toen ze dit liedje van Jan Smit speelden voor de Slow Fox. Dergelijke liedjes die in je hoofd blijven hangen worden ook wel ‘oorwurm’ genoemd. Ze kunnen geen kwaad, maar vervelend zijn ze wel.

‘Liefde ik haat je, vandaag…!’

is ook een regel die door mijn hoofd zoemt.

Ze is van goud

Op basis van de twee zinnen die door mijn hoofd zoemen kon ik de titel van het liedje achterhalen: ‘Ze is van goud’. Ik moet altijd lachen om dit liedje. Want halverwege zingt Jan Smit ‘maar dan mijn telefoon, weet nog altijd waar ik woon,’ en dan hoor je een rinkelende telefoon. Kostelijk vind ik dat.

Evenals de rijmelarij:

‘Ik staar voor me uit, door de ruit.’

Dus, hier is voor iedereen die niet bang is voor een potentiële oorwurm. Jan Smits liedje Ze is van goud : )

Lees ook mijn post over oorwurm muziek.

Similar Posts

12 Comments

  1. hahaha ik heb er niet naar geluisterd! Maar heb regelmatig last van deze oorwurmen. Zoals bijvoorbeeld iemand het liedje van de Efteling al alleen al noemt ;)

  2. Ik durfde hem niet te luisteren, gezien mijn vatbaarheid voor oorwurmen. Daarbij is er al een kinderliedje van Jan zijn zus (denk ik) die hier hardnekkig blijft hangen: Als je in mijn buikje kijkt (groot oorwurm-alarm!)

  3. Zal er niet naar luisteren, ik ben erg vatbaar voor oorwurmen????
    Ik heb eens, écht waar, dagenlang het liedje ‘daar gaat ze’ van Clouseau in m’n hoofd gehad van ‘s morgens vroeg totdat ik slaap viel. Kan het lied niet meer horen!

    1. Ik had dat met “alles gaat voorbij” van dezelfde band. Nooit heb ik het meer willen luisteren, hahaha

  4. Zo heb ik vandaag al de hele tijd een ander liedje in mijn hoofd, ik druk het nummer niet aan want wil dat liedje ook niet eens de hele avond in mijn hoofd hebben x

  5. Haha ik heb mezelf maar beschermd en het nummer maar niet beluisterd. Anders zit ik straks ook precies zo te zingen tijdens het werken ;) En meestal is het maar een klein stukje wat blijft hangen helaas.

  6. haha regelmatig last van. En dan deze die elke dag herhaalt word door 1 van mijn dochters.. Eating candy? No papa.. en dat gaat maar door, meest irritante kinderliedje ooit

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.