Onze Chesterfield

Banken en bankstellen kopen vind ik lastig. En met mijn man er bij is het al helemáál niet te doen. Want alles wat ik mooi vind, vindt hij niks. En zelf vindt hij überhaupt niks mooi. Dus dat schiet niet op. Samen meubels kijken is dan ook niet bepaald gezellig.

We zijn 20 jaar getrouwd. En in die tijd hebben we 3 banken gehad!

1. Paarse bank van Jan de Bouvrie

In onze 'verkeringstijd' in kochten we in harmonie een paarse bank van Jan de Bouvrie! Het was een showroommodel, en dus in de aanbieding. Ik geloof dat hij zo'n 1100,- gúlden kostte. Die bank was eigenlijk te diep om lekker in te kunnen zitten. Daarom zaten er drie grote kussens bij. Ik geloof dat we een jaar of 7 hebben gedaan met die bank. Toen ging de voering kapot. Maar we vonden hem nog zo leuk dat we hem opnieuw lieten bekleden. Met bruin skai. Helaas knapte de bank al snel uit de skai en toen zaten we weer met hetzelfde probleem.

2. Flesgroene fluwelen bank van de Kringloop

Op een gegeven moment liep ik bij de kringloop tegen een mooie flesgroene, fluwelen bank aan. Hij zat heerlijk en kostte 35,-. Maar hij was al wel behoorlijk versleten. Het was vooral de kleur die hem leuk maakte. Van deze bank heb ik helaas geen foto meer : (

Dit was nog in de tijd toen ik nog niet overal foto's van maakte!

Omdat de flesgroene bank dus al behoorlijk krakkemikkig was, keek ik rond naar een andere. Nou heb ik Chesterfield banken altijd prachtig gevonden. Vooral omdat ze zo klassiek zijn, en tijdloos. Want ik zie bijvoorbeeld overal dezelfde grijze hoekbank. Dat is een mooie bank, maar als iedereen hem heeft wordt hij op een gegeven moment zo saai vind ik.

bank
Ken ik jou niet ergens van?

3. Chesterfield bank

Ik zocht dus regelmatig op Marktplaats naar een Chesterfield bank. Maar ook daar zijn ze nog best prijzig. Waarschijnlijk juist omdat ze zo klassiek zijn. Maar uiteindelijk vond ik er eentje voor maar 25,-! Het nadeel was dat de originele kussens er niet meer in zaten, maar nou ja.Die Chesterfield bank hebben we nu nog steeds. Hij zit heerlijk, en je kunt er fijn in weg kruipen.

chesterfield marktplaats
Onze Chesterfield met andere kussens

Het probleem is alleen dat hij echt steeds meer kapot gaat. Dus nu ben ik weer aan het rondneuzen voor een nieuwe, tweedehands Chesterfield.  Ik vind een tweedehands Chesterfield zelfs mooier! Want een Chesterfield is typisch zo'n bank die mooier wordt, naarmate hij ouder wordt.

Ik zoek vooral een bruine Chesterfield. Maar een flesgroene lijkt me ook wel wat!

En tot die tijd, vind ik onze oude, kapotte Chesterfield ook nog mooi!

N.B. De blaarpleister heeft inmiddels helaas losgelaten...

Zitten jij en je partner op één lijn als het om meubels gaat?

Vergelijkbare berichten

21 reacties

 1. In heel veel dingen zijn we het qua meubilair in smaak niet eens.
  We hebben er jaaaaren over gedaan om schemerlampjes te kopen die we allebei leuk vinden (hele goedkope van de ikea LOL). Als we echter allebei iets mooi vinden, dan vinden we het echter kennelijk ook gelijk dusdanig mooi, dat we niets anders meer willen.

  En dat is dan wel weer makkelijk.

 2. Gelukkig zijn manlief en ik het meestal eens over woninginrichting. Hij laat het graag aan mij over :-) We houden allebei van niet teveel drukte in huis door overal spulletjes neer te zetten. Verder doen we jaren met onze meubels en inrichting. Ook nu in ons nieuwe huis staan spullen die we al vanaf het begin van ons huwelijk hebben (dat gaat al richting 30 jaar). Onze landelijke meubels passen goed in onze nieuwe woning. De kleuren matchen. Da's mooi. Het kleurt zelfs beter dan in ons vorige huis, omdat de vloer hier een wat robuuster uiterlijk/kleur heeft.
  Wellicht alleen de uren nog een ander kleurtje. Het is een soort lichtbruin dat ik wel mooi vind, maar op donkere dagen wat somber. In de zomermaanden is het waarschijnlijk juist fijn dat het licht wat getemperd wordt. Dus voorlopig laten we het zo en gaan we pas verven als het moet.
  Wij zijn trouwens niet zo veeleisend qua interieur. We hebben een heleboel gekregen. En het is een mix van landelijk en vintage.

 3. Wat fijn dat je hierover schrijft, het is zo herkenbaar. Ik zit al jaren met 'zijn' foeilelijke stoel in de huiskamer. Bij de laatste poging een nieuwe uit te zoeken zijn we bijna met ruzie in de winkel weer naar huis gegaan. Dus zijn makkelijke stoel staat er nog steeds...

  1. Arme jij Monique! Mijn man en ik kunnen ook ruzie krijgen in de winkel. Hopelijk gaat zijn makkelijke stoel kapot of zo. Of is het ook nog zo'n onverwoestbaar ding?

 4. Mijn man en ik hebben absoluut niet dezelfde smaak wat betreft inrichting. Het duurt soms heel lang voordat we iets vinden wat we beide mooi vinden. En dat geeft niet want tenslotte moeten we ons allebei prettig en op ons gemak voelen in ons huis.

 5. Ja wij hebben dezelfde smaak. Erg makkelijk, er is dus ook nooit onenigheid over wat er in huis komt. Wel over waar wat staat want ik bedenk nogal eens dat het allemaal anders moet en dat vind hij dan wel weer onzin ;-)
  Leuk hoor, zo'n oude chesterfield, succes met je zoektocht.

  1. Dat is wel herkenbaar. Vroeger vond ik het leuk om met meubels te schuiven. Manlief vond dat wat minder want hij had geen zin om steeds de kabels van de tv en stereo te veranderen :-)

  2. Ik vond het vroeger ook altijd erg leuk om alles te verzetten. Mijn man vond dat ook maar niks. Hij is dus heel blij dat de ramen en verwarmingen het me nu onmogelijk maken om de boel nog te veranderen.

 6. tja dat is dan toch weer een voordeel van het alleen zijn, mijn ex hield vooral van donker eiken met donkerbruin leer, gecombineerd met donkerbruine gordijnen en een donkere vloer en hij besliste punt uit !!! , nu ik alleen ben kan ik lekker mijn gang gaan en is mijn inrichting lekker licht met witte muren en een lichte vloer en lichte meubels als tegen hanger zwarte gordijnen en een donkerpaarse bank bank die vond ik voor 40 euro bij de kringloop en je kunt er heerlijk op zitten en als je wilt zelfs lekker liggen.

 7. Hier in 26 jaar tijd aan mijn 6e tweedehands bank(en) toe. Mijn eerste was een bamboe bankje waarvan ikzelf de kussens opnieuw bekleed heb. Het zwarte bankje daarna kwam van een vriendin die een nieuw bankstel kocht.
  Mijn derde bankstel kwam van mijn broer die een nieuw bankstel kocht, het was een rood geruit van stof. Hier heb ik 5 jaar mee gedaan. Hier heb ik toen nog wel 2 losse poäng stoelen gekocht bij ikea (deze staan nu op de logeerkamer op zolder).
  Mijn vierde bankstel 3- en 2 zits, kreeg ik van mijn vriendin die zelf nieuwe banken hadden besteld. Dit was een nep lederen bank donker rood. Hier heb ik 5 jaar mee gedaan. Toen deze begonnen te slijten heb ik mijn omgeving laten weten dat ik op zoek was naar een nieuwe, tweede hands bank. En zo kwam 2 jaar geleden een 2½ zits en 2 losse stoelen in mijn woonkamer te staan. Donker bruin gemeleerd.

  Wat ben ik er voor kwijt geweest? De huur van een aanhanger, de stof voor de kussen van mijn eerste bankje 40 gulden en een aantal appeltaarten met koffie.

 8. Gelukkig vind mijn man alles best ,ik ben vaker thuis dan dat hij is en daarom vind ie het belangrijk dat ik me heerlijk thuis voe,l en op mijn gemak ben in huis.
  Soms denk ik zelfs wel eens geef, ook eens je mening! Want dan twijfel ik ergens tussen en zou het dan juist fijn vinden dat er wat respons zou komen.
  Wij zijn in 24 jaar aan ons derde bankstel bezig maar deze zit na drie jaar al enorm door dus geeft het een pijnlijke rug, helaas want ik vind hem nog wel erg mooi.

 9. hebben hier ook nogde bank die we kochten voor ons trouwen, 27 jaar. Moet opnieuw gelakt worden, maar hij zit lekker. Heeft Jaren in d evoorkamer gestaan, dus weinig geleden. Hebben een tweede bank gekregen,maar die zit voor mij te lag en te diep voor m'n rug. Heb na de verhuizing naar dit huis de bank voor de eerste kou een paarweken geledenweer naar binnen gehaald uit de garage.
  We overleggen vvaak hoe we het zetten,maar ik ben het meest thuis dus vind het lekker om zo te zetten doe ik het handig vind en vind hij best.
  Maar als ik opper om eens iets te verven is het overall aan alle kanten: No, dat is toch niet mooi. Nee ze kijken geen blogs!!!!duh.
  Maar die chesterfields zijn duur gebruikt zeg!! Ik keek op Marktplaats eens( kom daar nooit) rond, mensen je bloeddruk schiet omhoog..
  Groet, Wilma

 10. Alleen wonen heeft toch zo zijn voordelen ;-)

  Ik vond / vind het altijd lastig om alleen te moeten beslissen over zulke enorme uitgaven, maar ik kan tenminste uitzoeken wat IK mooi vind.

  Tot vorig jaar had ik een heerlijk zittende tweedehandsbank. Die heeft het bij mij zo'n twintig jaar uitgehouden - dus in totaal een jaar of dertig? Wel met elke keer een nieuwe IKEA-sprei erover ;-) Een nieuwe bank uitzoeken vond ik zo'n beetje het allerlastigste. Het moet lekker zitten (en liggen...), en ik wil er 20 jaar tegenaan moeten kunnen kijken. Uiteindelijk werd het dus iets saais, klassieks: lijkt op leer (maar is het niet), bruin, nogal rechttoerechtaan. Dat was een compromis van alles wat ik wilde - maar ik ben er nu erg tevreden mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.