Ben jij een oase-prikker?

oase

Soms kom je van die nieuwsberichten tegen, waarvan je in de lach schiet. Zoals het bericht:

‘Tuincentrum verzint oplossing tegen oase-prikkers’.

Want ja, het is weer die tijd van het jaar: de tijd waarin mensen oase willen voor kerststukjes en dergelijke. Ook als ze niet willen trouwens.

Noodgedwongen oase kopen

Ik herinner me nog maar al te goed het gedoe op de basisschool. Noodgedwongen kocht ik jaarlijks 5 brokken oase zodat mijn kinderen daar op school wanstaltige kerststukjes van konden maken. Maar dit terzijde.

Met je vinger in oase prikken is voor veel mensen onweerstaanbaar!

Er is iets met oase dat maakt dat mensen er graag met hun vingers inprikken. En dat is natuurlijk niet handig voor winkels die stukken oase proberen te verkopen. Want wie koopt nou een brok oase met allemaal gaten erin!

Daarom hebben ze bij de Intratuin in Tilburg een speciaal stuk oase om in te prikken neergezet bij de afdeling steekschuim. Daarop wordt bezoekers gevraagd om in dát blok oase te prikken, en niet in de blokken oase in de schappen.

En het werkt!

Kijk, hieronder zie je het stuk oase waarop mensen zich mogen uitleven:

Blijkbaar is prikken in oase stressverlagend, net als bubbeltjesplastic laten knappen.

N.B. Oase is de merknaam voor steekschuim! Het is typisch zo’n merknaam die een eigen leven is gaan leiden dus, net zoals luxaflex en maxi cosi.

Ben jij een oase-prikker?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb dat nog nooit gedaan.. laat ik het ook maar niet meer doen. Straks heb je ineens dat je je niet meer kan indhouden.

  Love As always
  dimario

 2. Heel grappig, ik denk dat ik sta te prikken zonder dat ik het in de gaten heb. Ik zei tegen mijn zoon: “Een goed alteratieg voor de Tangle of Popit”

 3. Hahaha, dit is hilarisch! Nu wil ik naar dat tuincentrum:). Ik zit er eens over te denken en weet het niet zeker, maar ik vrees dat ik wel een prikker ben…

 4. Ik las het ook en moest er vreselijk om lachen. En nee, ik ben geen prikker. En al zeker niet in een winkel. Ik vind dat eigenlijk heel onbeleefd. Als je prikt, moet je het kopen ook, vind ik.

  1. Als je erin prikt vind ik inderdaad ook dat je het zou moeten kopen. De oplossing van het tuincentrum vind ik wel leuk gevonden. Zo komen ze tegemoet aan de ‘prikbehoefte’ ; )

 5. Ja leuk! Maar niet in de winkel. Het is trouwens niet zo milieuvriendelijk maar je kunt het hergebruiken. Wordt ook soms ingezameld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.