Nostalgisch kwartetspel

Mijn oudste zoon moest vanochtend naar de kapper, en ik had dus tijd over om het kringloopwinkeltje in Varsseveld te bezoeken. Ik kwam daar een mooi kwartetspel tegen, waarbij ik viel voor de leuke plaatjes.

Vintage kwartetspel

Ik zal jullie niet vervelend met een eindeloze reeks, en laat er 3 zien! Eén kaart kon ik niet plaatsen. En dat is de derde kaart waarmee je anno 2015 echt niet meer mee kunt aankomen.

kwartet

2

kwartet
Ik weet niet wat deze laatste kaart in het doosje deed. Ik vermoed bijna dat deze kaart onderdeel is van een Zwarte Pieten spel, en per ongeluk in het verkeerde doosje is terecht gekomen.

Leestips

Wat was jouw laatste kringloopvondst?

Similar Posts

8 Comments

 1. Hoi! Ik heb hetzelfde spel nog van vroeger. Rood doosje? Deze kaarten horen bij elkaar! Het is dus geen kwartet maar idd een zwartepietenspel. Je moet duo's verzamelen. De 2 emmertjes horen dus bij elkaar :)

  1. Het zit inderdaad in een rood doosje maar op het doosje staat Sportkwartet!

   Ik denk dat ik weet wat er is gebeurd: er zitten twee spellen in het doosje. Een aantal van een Zwarte Pieten spel, en een aantal van het sportkwarter. Ik snapte ook al niet hoe je kon kwartetten met die Zwarte Pieten kaarten!

 2. Leuke vondst. Het lijkt mij ook dat het bij elkaar hoort. Je had vroeger heel veel zwarte pieten spellen. Ik heb er laatst ook nog 1 gevonden op een rommelmarkt.
  Ik hoop komende maandag nog wat leuke dingen te kunnen scoren. O.a. kwartetspellen. Leuk om mee te spelen en leuk om met de plaatjes te knutselen.
  Mijn laatste vondst was iets voor de babyborn pop. De auto voor een paar euro.

 3. Leuk , zo'n zwarte pietenspel :D

  Ik spaar de boekjes van W.G. van de Hulst en mijn laatste vondst was dus weer een leuke aanvulling en ook nog meteen 2 hele oude .Dat wordt volgende week op de rommelmarkt weer speuren , maar vind veel dingen leuk hoor ;)

 4. Geweldig die oude plaatjes ! Leuk he ! kringloopwinkels afstruinen. heeeeeeeeerlijk ! Wij doen het ook regelmatig lekker snuffelen en thuis komen met leuke mooie hebbedingetjes.
  Volgens mij heb ik ooit zelf dit spel gehad de plaatjes komen me bekend voor.
  De geur alleen al van die kringloopwinkels. Je zou soms ook bijna niets nieuws meer kopen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.