Reacties

Nog een raadsel in het landschap — 35 reacties

 1. Op het Groningse platteland waar onze wandelingen vaak doorheen lopen zien we regelmatig zo'n afgedankte oude badkuip vol drinkwater voor de dorstige koeien.
  Misschien dat de eigenaar van jouw gespotte badkuip dit in zijn gedachten heeft maar het is er nog niet van gekomen dus maar effe aan de ketting leggen. :-)
  Mooie overzichtelijke blog heb je, van alles wat.
  Leuk gedaan!
  Groetjes

 2. Was het in of nabij een weiland?
  Wij hadden ooit, tot 12 jaar geleden paarden en wij gaven ze dus water in een oud bad.
  Een bad ik makkelijk en goed schoon te houden in de buitenlucht en als waterbak :)

  Misschien heeft dit bad daar ook dienst voor gedaan?

 3. Zou de badkuip in de zomer niet als waterbak voor de dieren die dan in het weiland staan kunnen dienen?
  Rondslingerend kan ik het niet echt noemen, de eigenaar heeft hem vastgeketend aan een boom zodat de badkuip niet kan wegwaaien oid.
  Fijn Weekend!

 4. Menige boer gebruikt deze oude badkuipen om water voor de koeien en wellicht voor de schapen hier in te doe, Die nu zo nog even op stal staan en wellicht heb de boer deze even dan aan de ketting gelegd. Oude badkuipen zijn best veel geldwaard als men deze wilt verkopen voor allerlei doeleinden. Mijn buurman links heeft er ook ene in de tuin en daar staan mooie bloemen in die elk jaar weer ook mooi opgevuld worden met anderen.

 5. Bad aan de ketting. Een bad wordt dikwijls vastgemaakt aan boom of paal, omdat het zou blijven waar het is, en aldus gemakkelijk bereikbaar is vanaf de kant of omheining om het bv te vullen met water of eten voor paarden of andere dieren.
  Op deze manier geraakt het niet verder het veld in, en moet men er niet naartoe lopen met eten of drinken of het gaan terughalen, maar kan men het easy doen vanaf de kant.

 6. Bad aan de ketting. Een bad wordt dikwijls vastgemaakt aan boom of paal, omdat het zou blijven waar het is, en aldus gemakkelijk bereikbaar is vanaf de kant of omheining om het bv te vullen met water of eten voor paarden of andere dieren.
  Op deze manier geraakt het niet verder het veld in, en moet men er niet naartoe lopen.

 7. Het kunnen 2 dingen zijn. Op het land is het een drinkbak bij een oprit leggen ze het over dode dieren heen tot de destructor langs is geweest die wipt de badkuip eraf en pakt het dode dier met een grijper en rijdt naar het volgende adres. Een oud bad ligt vast omdat het van ijzer is.

 8. Volgens mij is het een kunstzinnige manier om ons duidelijk te maken van de vergankelijkheid van het leven gezien door de ogen van een badkuip. Een meesterwerk met andere woorden.

 9. Jullie verklaringen dat het waarschijnlijk een waterbak is voor koeien vind ik heel logisch klinken, en ik snap niet dat ik daar zelf niet op ben gekomen...

  Superbedankt voor het meedenken. Heerlijk dat ik nu weet waar die badkuip voor dient!

 10. Waarschijnlijk bij een boerenerf. Is om een kadaver neer te leggen voor de ophaaldienst. Vaak zie je daar van die groene plastic bakken voor, maar een badkuip werkt ook.

 11. Ik gad hier een reactie geplaatst, maar blijkbaar is ie ergens in Achterhoek blijven hangen.
  De badkuip wordt waarschijnlijk door een van de boeren in je omgeving gebruikt als waterbak voor zijn vee dat hopelijk binnenkort van stal kan.

 12. Is het bij een boerderij?
  Ik denk dat het geen badkuip is maar een bak die over een dood dier, bijvoorbeeld een kalf of varken, gelegd wordt totdat de kadaverwagen het komt ophalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>