No Impact Man film uit 2009

no impact man film

Op diverse blogs las ik over het boek No Impact Man. Nieuwsgierig geworden haalde ik het uit de bibliotheek, en vond het inderdaad de moeite waard. En nu is er ook de No Impact Man film!

No Impact Man gaat over schrijver Colin Beavan, die een jaar lang dusdanig probeert te leven, dat hij de aarde zo min mogelijk schade berokkent. Dat betekent onder andere een half jaar lang leven zonder electriciteit! Wil je meer weten, lees dan mijn review van No Impact Man.

No Impact Man is verfilmd

Het leuke is, dat zijn boek is verfilmd! Hoewel ik er in Nederland helemaal niets over gehoord heb, is de film in 2009 al uitgekomen. Helaas kun je de dvd niet kopen bij Bol.com maar wel bij Amazon.com. (zie hier onder)

No Impact Man film: een review

De film duurt anderhalf uur, en ik heb hem gisteren gekeken op mijn computer. Ik vond het een gezellige film. Het is allemaal wat oppervlakkiger dan het boek, maar het kijkt prettig weg. De film heeft wel hetzelfde effect als het boek: je wordt je bewust van je eigen gedrag, en gaat je afvragen hoe groot jouw negatieve impact op de aarde eigenlijk is.

No Impact Man film: kijkje in de beleving van Colins vrouw

Veel meer dan in het boek, biedt de film een kijkje in de ervaring van Colins vrouw, Michelle. Persoonlijk vond ik dat erg leuk: zij doet mee, omdat haar man dit project wil doen, en vindt het daarom best heel erg moeilijk om dingen als koffie op te geven. En ze was, vóór het project begon, een behoorlijke shopaholic en merkgek. Zo kocht ze een paar schoenen van 900 dollar!

Minder relevant voor het onderwerp 'no impact' is Michelle's verlangen naar een tweede kind. Colin wil geen tweede kind, omdat hun agenda's al helemaal vol zijn, en vraagt zich af hoe een tweede kind daar in moeten passen. Uiteindelijk stemt hij toch in, en wordt ze zwanger. Helaas eindigt deze zwangerschap in een miskraam.

Ja, je kunt prima leven en minder vuilnis produceren!

In de film staat deze vraag centraal: 'Is it possible to have a good life without wasting so much?' Over het antwoord bestaat geen twijfel: absoluut!

Trailer No Impact Man film

Conclusie over No Impact Man film

Wie geen tijd of zin heeft om het boek No Impact Man te lezen, maar toch íéts wil weten over een andere manier van leven, is de No Impact Man film een goede eerste stap. Maar wie echt wil veranderen en leven zonder afval, zal toch het boek moeten lezen, want de film blijft aan de oppervlakte.

No Impact Man kijken?

Kopen

De prijs van No Impact Manir?t=moshoru 20&l=as2&o=1&a=B002RX8G5E&camp=217145&creative=399373is 22,49 USD bij Amazon.com, maar tweedehands heb je hem al voor 3,50 USD. Helaas komen daar nog wel verzendkosten bij.

Huren voor 2,99 USD

Daarom is het handig dat je de dvd ook direct kunt huren op Amazon.com voor 2,99 USD. Je hebt dan 48 uur de tijd om No Impact Manir?t=moshoru 20&l=as2&o=1&a=B002RX8G5E&camp=217145&creative=399373
te kijken op je computer.

Gratis downloaden

Maar wie echt zuinig is, kan hem ook gratis downloaden. Zoek met Google op 'No Impact Man torrent' en je vindt meteen op de eerste pagina al goede links.

Ik denk dat Colin Beavan in het kader van 'no impact', huren of gratis downloaden zou adviseren. Als je de dvd koopt, krijg je immers te maken met het verpakkingsmateriaal en de kosten van opsturen.

Kijktip: als je houdt van dit genre dan is The Biggest LittleFarm ook iets voor jou.

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Ik heb hem gisteren gezien (had het boek al gelezen) en vond het een erg leuke film. Nu superdiepgravend inderdaad maar dat kan ook niet in 1,5 uur. Daarom was ik blij dat ik het boek al gelezen had voor meer achtergrond.
    Ik heb trouwens bedacht waarom de pot in de pot koelkast niet werkt. Je hebt er wind bij nodig. Die zorgt voor de nodige verdamping en dus het ontrekken van warmte aan de inhoud. Wij deden het vroeger al op het strand, een natte sok om een fles en dan op de wind leggen. werkte prima.Beter dan de fles ingraven in het zand.

  2. Leuk dat je over dit boek en deze film schrijft! Op mij had het boek veel indruk gemaakt. Het geeft me een positief gevoel, te weten dat er mensen zijn zoals de schrijver van dit boek. Hij zet zoveel mensen aan het denken.... Er bestaat ook een nederlandse No Impact groep. En vorig jaar was er een No Impact Week NL.
    Groetjes,
    "Mosterdzaadje"

  3. Ik heb het boek vorige week gelezen. en vandaag meteen een nee/ja sticker aangevraagd (wie weet over een tijdje een nee/nee sticker) Daarnaast ben ik nu meer dan een half jaar vegetarisch en dat vind ik soms best lastig. maar na het lezen van dit boek heb ik weer een extra stimulans gekregen. En ik heb heb net nog een supercoole ecowebshop gevonden: http://www.kudzu.be. Langzaam gaan stappen verzetten en dan valt het ook vol te houden, volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.