Nieuwe Netflix serie: The End of the Fucking World

the end of the fucking world

Netflix heeft weer een nieuwe serie: The End of the Fucking World. Het is wat je noemt een 'donkere comedy' met een sardonische toon. Wat ik zo leuk vind aan deze nieuwe Netflix serie is dat hij origineel is, en buiten de gebaande paden treedt. De karakters in The End of the Fucking World zijn beslist geen stereotypes.

The End of the Fucking World: waar gaat het over?

The End of the Fucking world is een Engelse serie, die gaat over twee tieners: James en Alyssa. Nou haak ik daar normaliter onmiddellijk op af, want ik heb tieners thuis. Dus ik heb geen zin om hun beslommeringen ook nog eens op tv te zien. Maar zoals ik al zei: The End of the Fucking World is een bijzondere serie.

Ik denk dat ik een psychopaat ben

In de eerste aflevering hoor je James overpeinzen dat hij denkt dat hij een psychopaat is. Als kind doodde hij regelmatig dieren, en nu heeft hij veel zin om iets groters te vermoorden. Een mens bijvoorbeeld. Dus als medescholiere Alyssa contact met hem zoekt, ziet hij dat als een mooie kans om zijn eerste mens om te leggen.

Schunnige stiefvader

Alyssa's moeder is hertrouwd en heeft met haar tweede man een tweeling gekregen. Die tweede man is nogal een viespeuk en komt over alsof hij zijn handen nauwelijk thuis kan houden als het om Alyssa gaat. James vindt op zijn beurt zijn vader een enorme sukkel. Alyysa trouwens ook. Na 1 ontmoeting concludeert ze tegen James:

'Your dad's a tool'.

James en Alyssa besluiten er samen vandoor te gaan. James slaat zijn vader neer, en samen met Alyssa stelen ze diens auto. Het resultaat is een road trip met als doel Alyssa's vader.

Hoewel James in eerste instantie van plan is om Alyssa te vermoorden. Maar dat weet Alyssa dan weer niet.

Wat is er zo leuk aan The End of the Fucking World?

Zoals ik al zei is The End of the Fucking World geen standaard serie. Zo zijn James en Alyssa beslist niet standaard knap. De dialogen zijn humoristisch, en ondanks de soms maffe gebeurtenissen is The End of The Fucking World enorm herkenbaar.

Zo bekent James op een gegeven moment een moord aan een politieagent, die overduidelijk niet weet wat hij met James aan moet en van narigheid dan maar vraagt:

'Do you want to talk to a wóman?'

Praktische informatie over The End of the Fucking World

De afleveringen van The End of the Fucking world zijn kort: zo'n 22 minuten. Ze kijken dus snel, en makkelijk weg. In totaal zijn er 8 afleveringen. De serie is te zien op Netflix Nederland. De serie is overigens gebaseerd op een stripboek: The End of the Fucking World door Charles S. Forsman.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat vind jij van de serie The End of the Fucking World? 

Similar Posts

56 Comments

  1. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt..en gelukkig heb ik, jawel, Nederlandse Netflix hier in Malaysiaaa! Lijkt me een aparte serie, ik laat je weten! ;-)

  2. Ik ben super benieuwd naar deze serie, heb er veel goede verhalen over gehoord. Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit of ik het echt leuk ga vinden haha

  3. Ik zag deze serie al en paar keer voorbij komen en de reacties zijn lovend dus ik ben er erg benieuwd naar! Maar over het algemeen ben ik niet zo'n fan van donkere komedies dus ik weet nog niet zeker of ik hem ook daadwerkelijk ga bekijken :)

  4. Deze heb ik opgezet, maar de eerste aflevering vond ik niet echt fijn inkomen, dat ik hem weer heb afgezet. Ik volg nu ook teveel verschillende series, dus misschien later nog eens proberen.

  5. Ik vond het wel leuk om te kijken, vooral omdat het korte aflveringen zijn, kijkt het wel gemakkelijk! Maar voor mij doen ze er net iets te lovend over overal, ZO goed vind ik het ook niet. Gewoon prima serie, maar verder niet heel veel speciaals.

  6. Wij hebben de serie gezien. Het zat goed ineen, was spannend genoeg en absurd genoeg om je er toch vragen bij te stellen dat zulke dingen in een persoon kunnen omgaan. Alleen vond ik de laatste aflevering minder geslaagd. Het is een aanrader, maar voor mij niet de beste serie die er beschikbaar is.

  7. Nog niet gezien, maar hoor wel heel veel goede verhalen. Ik heb onlangs 3% gezien en dat vond ik echt dé leukste serie van het moment. Kan hem zeker aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.