Lentebloemen in huis in januari

hyacynth

Voorjaarsbloemen in januari

Ik weet dat er mensen zijn die in januari graag lentebloemen kopen. Gewoon om het voorjaar alvast een beetje in huis te halen. Hoewel ik me dat best kan voorstellen doe ik het zelf niet. Ik sta mezelf pas voorjaarsbloemen toe als het 21 maart is geweest. Net zoals ik in de winter alleen uit mijn winterkopje drink, en dat pas omwissel voor het lentekopje op 21 maart ; ) Maar soms krijg je lentebloemen cadeau. Zoals deze prachtige hyacynth, die ik van mijn tante Marietje kreeg. Behalve dat hij mooi is, ruikt hij ook nog eens heerlijk!

hyacynth

Dankjewel tante Marietje!

Houd jij van bloemen in huis? Lees dan mijn post Greetz bloemen!

Zie ook mijn post over onze Amaryllus bol van de Kruidvat.

Wanneer koop jij lentebloemen?

Similar Posts

22 Comments

  1. Ik koop nooit bloemen, maar heb ze wel staan. Dat zijn kunstbloemen. Die ruiken niet. Mijn longen protesteren van geurende bloemen. Hyacinthen zijn het ergst. Jammer want ik vind de geur wel heel lekker. Als ik bij iemand kom die deze bloemen heeft staan dan vraag ik altijd of ze ze weg willen zetten.

  2. Gelijk in januari zet ik de kamer vol met bolletjes, bossen tulpen, heerlijk, mag van mij zelf nooit voor die tijd, dus zodra de kerstboomtroep weg is, ga ik de lente in huis halen.

  3. Ja leuk lentebloemen en ook liever pas kopen als het echt lente is en niet al in januari. Maar in de lente zie je de hyacinten en primula’s bijna niet meer. Ik krijg er op mijn verjaardag in februari altijd wel een paar en zet ze daarna in de tuin en daar staat nu een primula van vorig jaar het hele jaar al te bloeien.

  4. ik had een mooie bos tulpen kado gekregen. Stond heel mooi. Hyacinten vind ik persoonlijk erg overheersend ruiken. Heb ik liever buiten in de tuin staan

  5. Ik koop juist in januari bolletjes om de donkere dagen door te komen! Als er buiten steeds meer tekenen van de lente komen en er buiten weer bloemetjes komen heb ik er in huis minder behoefte aan. Maar nu in januari vind ik bollen erg mooi. Zo leuk om te zien hoe ze groeien en tot bloei komen…. Gezellige kamer heb je zo Nicole!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.