Reacties

Nieuwe jongensschoenen op de damesafdeling — 35 reacties

 1. OW dat ga ik misschien ook nog wel krijgen over een paar jaar. Nu vindt hij alles nog wel goed wat ik hem aantrek. Af en toe zegt hij wel dat hij bijvoorbeeld een andere trui aan wil. Maar ja wat niet is, gaat vast nog wel komen ????

  • Het ligt ook wel erg aan het karakter denk ik. Mijn man trekt bijvoorbeeld zowat alles aan wat hij tegen komt. Die is heel makkelijk.

   Met een beetje geluk blijft jouw zoon ook zo makkelijk : )

 2. Heb zelf geen kinderen maar ben voor mezelf wel heel makkelijk. Herenbroeken zitten vaak fijner, een te groot casual herenoverhemd zit heerlijk, mijn sweaters komen ook van de herenafdeling en mijn wandelschoenen ook volgens mij.
  Zolang het er een beetje unisex uitziet gaat het mij erom dat het vooral lekker zit, of het nou van de heren of de dames afdeling komt maakt mij niet zo veel uit. Af en koop ik iets wat wel 'echt' vrouwelijk is, en roze schuw ik ook zeker niet maar verder...

  • Kleding moet inderdaad lekker zitten Ingeborg. Dat vind ik ook. Ik ben nu wel benieuwd hoe jij er uit ziet moet ik zeggen. Is mannenkleding niet toegespitst op het hoekige mannenlichaam en dat het daardoor als vrouw net niet goed zit?

  • Ik heb een vrij brede (stevige?) bouw, met relatief brede schouders. Ben verder gezegend met (behoorlijk) rondingen, ook op plekken waar het niet helemaal gewenst is helaas.
   Dat maakt dat vrouwenkleding vaak net niet goed zit, vaak te kort / smal of het knelt als ik beweeg. Ik ben wel heel selectief in wat ik wel en niet aantrek van de herenafdeling, want ook daar zit niet alles goed en het moet niet te mannelijk zijn.
   T is een beetje laveren tussen beide kampen in, en dan ga ik liever voor iets te ruim (heren) dan net te krap om lekker te bewegen (dames) doordat mijn rondingen erbij in moeten.

 3. ene dochter is heel makkelijk, andere dochter vind meestal jongensschoenen leuker.
  Dat is ook geen pretje. Jongste kan niet kiezen..
  Ik ga meestal bij de goedkopere gewone schoenenzaken.
  Heb 1x dure gekocht die niet echt favoriet waren en dus ook weinig gedragen werden,
  doe ik niet meer. Bovendien vinden ze de 'gezonde' schoenen vaak echt lelijk, daar willen ze niet in gezien worden.
  Dan maar wat vaker wisselen met goedkope.

 4. De nieuwe gymschoenen van mijn middelste zoon, zijn ook damesschoenen. Hebben we het gewoon niet over gehad. Oudste zoon heeft extreem smalle voeten en kon tot voor kort met pantoffels en gymschoenen alleen bij de damesafdeling slagen. Zijn pantoffels kopen we sinds een paar jaar online i.v.m. de extra smalle uitvoering (en extra dure dus ook).
  Goede schoenen voor kinderen, zeker voor in de winter kosten zo 100 euro.
  Jongste heeft voor het eerst winterschoenen van een echte, gespecialiseerde (kinder-)schoenenzaak. En oh, wat vallen die tegen; metalen ritsen die slecht werken, gelijmde stukken die loslaten. De zaak is niet in de buurt, maar binnenkort ga ik klagen.
  De jongens zijn niet zo moeilijk. Maar het moet niet te lang duren het winkelen en voor mij geldt hetzelfde.

  • Wat vervelend dat die dure schoenen van een gespecialiseerde winkel zo slecht zijn zeg! Ik heb dat een keer gehad met Geox schoenen. Ik verwachtte echt enorm degelijke schoenen gekocht te hebben, en er liet van alles los. Erg teleurstellend.

   Ik ben benieuwd naar de reactie van de winkel.

 5. Jongensschoenen en meisjesschoenen zijn niet meer heel erg te onderscheiden. Soms sta ik voor het rek schoenen, en dan denk ik ''zijn dit nu dames of heren schoenen?''. De schoenen van je zoon zijn wel erg mooi, maar wel duur. Ik draag volgens mij ook een jongens gympen, je ziet het alleen niet.

 6. Dat soort dingen worden toch meer en meer unisex. Helemaal bv jassen, heb al 2x een winterjas gehad die voor heren bedoeld was, het voordeel is ook nog eens, ze zijn op de een of andere manier goedkoper. Waarschijnlijk omdat ze weten dat mannen niet zo ver gaan met het uitgeven van geld aan kleren.

 7. Het zijn hele mooie schoenen, unisex vind ik. Ik merk wel dat de damesschoen meer richting de heren gaat.

  Mijn dochter doet héél moeilijk over sokken. Elke ochtend hetzelfde gevecht.

 8. Onze 3-jarige is ook zo'n piepert met schoenen. Hij trekt echt niet alles aan, alleen zwart en donkerblauw worden goedgekeurd. Meestal koop ik de schoenen zonder hem, en dan wissel ik ze 's avonds om met de oude schoenen.
  Dat kan over een paar jaar niet meer denk ik ;).
  Qua kleding is hij ook nogal kieskeurig, in tegenstelling tot z'n zusje, die vindt alles mooi!

 9. Volgens mij droegen mijn zoon gympen toen ze die maat hadden. Mijn jongste heeft eens heel lang gezeurd om gympen met knipperlichtjes. Die krijg hij toen ze in de uitverkoop waren.
  Mijn jongens groeiden altijd heel snel uit hun schoenen en kleren. Tot ze 14 waren en 1.90 en toen was het klaar. Zoons waren best makkelijk, al denk ik niet dat ze schoenen van de damesafdeling hadden willen hebben.
  Wij hebben hier een zoon van de nette kleding en een die liefst alleen zwart draagt en wat ruiger. Die was een tijdje een langharige alto.

  • Die met vacht wilde ik mijn zoon dus aansmeren, maar die vond hij niet mooi. Jammer dat je dochter ze nauwelijks heeft gedragen. Misschien kun je ze nog kwijt op marktplaats?

 10. Die meiden hier hebben 'lastige' voeten, de ene smal met hoge wreef en de ander heeft een brede voet. De 'standaard' maat schoenen passen gewoon niet zo mooi... dus het is vooral lastig ivm de maat, verder vinden zij hoe meer glitters hoe beter, deze mama denkt daar iets anders over ;)

  • Dat conflict herken ik ook. Als moeder wil je verantwoorde schoenen en kinderen willen meestal voor schoenen die ze leuk vinden. En op de een of andere manier zijn dat dan zelden verantwoorde modellen.

 11. Geen idee hoe het in de toekomst met mijn kinderen zal zijn, maar ik was volgens mij zelf ook niet de makkelijkste als het om kleren en schoenen kopen ging. Vooral het verschil in smaak tussen mijn moeder en mij zorgde voor een hoop geruzie in de winkels.

  • Ik probeer nu meestal maar het smaakverschil te accepteren. Maar dan loop ik er soms nog tegenop dat ik dus wel wil dat ze verantwoorde schoenen dragen.

 12. Hier zijn ze nog klein en heb ik er nog wel wat in te sturen, maar de middelste weet ook duidelijk wat ze (niet) wil en daar voorzie ik dus ook wel wat moeilijkheden in de toekomst.

  Ik vind het trouwens stoere schoenen, vrouwenafdeling of niet.

 13. Mijn zoon moet echt mee als er kleding gekocht gaat worden, anders koop ik alles voor niks. Hij is nogal kieskeurig qua stofjes, hoe het voelt vooral. Het mag niet te strak.

  Schoenen zijn tegenwoordig sneakers of sportschoenen. Ik krijg hem met geen mogelijkheid meer in een leuke stevige stoere laars (toen hij klein was had ik altijd van die Timberland laarsjes voor hem, zooo leuk).

  Tegenwoordig is het dus de sportieve schoen. Ik koop het liefste schoenen bij Nelson, die hebben altijd wel mooie, ook voor mijzelf. Ik heb een kaart waarmee je korting kan sparen, altijd handig.

 14. Mijn zoon is ook gek op dit merk schoenen, ik ben lid van zalando lounge (website) en die hebben een keer per half jaar tot 75% korting op dit merk. Ideaal is dat, je betaald dan rond de 30 euro voor een paar. Zoonlief heeft altijd een nieuw paar in een grotere maat in de kast liggen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder