Nieuwe Blokker: niet zo gezellig

Blokker in Zelhem
Blokker in Zelhem

In mijn omgeving zitten twee Blokker winkels. Eentje in het plaatsje Zelhem, die nog in oorspronkelijke Blokker stijl is. De andere zit in de stad Doetinchem en is ‘vernieuwd’.

‘Ouderwetse’ Blokker in Zelhem

Ik kom het liefst bij de Blokker in Zelhem. En niet alleen omdat ik daar gratis voor de deur van de Blokker van parkeren.

De Blokker in Zelhem is gezellig.

De stellingkasten zijn er niet zo hoog, waardoor je goed om je heen kunt kijken. Het is een echt een leuke winkel om doorheen te lopen. En dat doe ik dan ook wel eens als Trixie bij de trimsalon is, en ik dus wat tijd te doden heb. Bovendien zijn de mensen die de Blokker daar runnen er echt al járen. Volgens mij hadden ze de winkel zelfs al voordat het een Blokker winkel werd.

Nieuwe Blokker winkel

Afgelopen week kwam ik eindelijk eens bij zo’n vernieuwde Blokker winkel. Ik zoek namelijk al een tijdje een kleine koekenpan die ook geschikt is voor inductie. Tefal heeft precies de koekenpan die ik zoek, maar daar staat dan weer op dat hij niet geschikt is voor inductie. In ieder geval, dat was dus de reden dat ik bij de Blokker binnenliep.

Ik hoopte op een kleine koekenpan die ook op inductie kan.

Maar ik vond het geen prettige winkel. De schappen zijn vrij hoog, waardoor er natuurlijk wel veel producten in kunnen, maar ik vond het daardoor meteen ook niet meer zo gezellig. Bovendien kwam de winkel wat rommelig op mij over.

Wat houdt die vernieuwing eigenlijk in?

Toch klinkt de vernieuwing in theorie leuk. Op de site van businesinsider las ik bijvoorbeeld dat de nieuwe inrichting wordt gekenmerkt door hout. Dat hout heb ik zelf niet echt gezien, maar misschien ligt dat aan mij. Conclusie oude Blokker versus nieuwe Blokker

Op basis van de twee Blokker winkels bij mij in de buurt vond ik de oude Blokker het fijnst. Hij is ruimer van opzet, en je kunt veel beter om je heen kijken. Maar ik weet dus niet of dit locatiespecifiek is of algemeen.

Dus nou ben ik benieuwd: wat vinden jullie van de nieuwe Blokker inrichting?

Similar Posts

45 Comments

 1. Naar mijn gevoel heeft blokker veel pluimen verloren. Of wel is het omdat de winkel bij ons in het naburige dorp zo klein is en zo volgepropt zit…
  Dat kan ook.

 2. Ik kom nooit bij Blokker. Wij hebben in de buurt nog zo’n familiezaak die huishoudelijke spullen verkoopt. Die gun ik de winstfactor, ipv een multinational.

 3. de blokkers in België zijn enorm geminimaliseerd qua aantal. In oostende(kust) hadden we er 2, die zijn weg, In middelkerke(ook kust) ook weg. Jammer ik vond het er wel gezellig en mooie spullen, maar ik denk dat ze rake klappen hebben gekregen van de discounters… en misschien iets te laat op de trein van het online shoppen gesprongen…

 4. Ik kom niet heel vaak bij Blokker. Maar toevallig moest ik er laatst nog zijn voor iets, en toen viel mij ook op dat het veranderd was. En voor mij ook niet echt in de positieve zin.

 5. De blokker hier is weg, er is nu alleen een leeg pand. De oude blokker in Hoorn was vroeger prachtig, za ik het allermooiste pand, maar is daar ook eg gegaan en zit nu in een zo heel gewoon ruimte, jammer. Ik denk eerlijk gezegd niet dat de Blokker nog erg lang zal blijven bestaan.

 6. Ik denk dat het verschilt per locatie! Bij mij is de vernieuwde blokker juist ruimer opgezet en overzichtelijker :) Wel balen, ik heb ook wel eens gehad bij andere winkels dat een vernieuwing juist tegenviel.

 7. Blokker ligt me steeds minder. Vroeger hadden ze echt leuke dingen, maar de laatste tijd vind ik het steeds meer een allegaartje van alles aan het worden, precies of ze zijn nog steeds aan het zoeken naar wat ze nu eigenlijk willen uitdragen naar klanten. Jammer, want vroeger kwam ik er regelmatig!

 8. Ik kom eigenlijk niet zo veel bij de BLOKKER. Ik ga er wel zo nu en dan eens binnen maar iets kopen doe ik er eigenlijk zelden. Zou ik eigenlijk meer moeten doen, als ik de reclameblaadjes van BLOKKER dan weer doorblader zie ik toch leuke dingen voor een redelijk goede prijs

 9. Ik ben al erg lang niet meer in een Blokker geweest maar vind het ook altijd wel gezellig! Ik ben dus nog niet in zo’n vernieuwde winkel geweest… :-)

 10. Ik ben in geen jaren meer in een Blokker geweest… Wel jammer en vooral een gemiste kans voor de keten als de mensen na een vernieuwing toch nog liever naar de oude winkel gaan…

 11. Geen idee…. ik ben er al heel lang niet meer geweest. EN ik las van de week een artikel dat het echt heel slecht gaat met de blokker… dus ik ben benieuwd hoe lang het door kan gaan zo…

 12. ik heb Blokker eigenlijk nooit een prettige winkel gevonden, hun producten ogen vaak goedkoop: hun vormgeving springt er echt niet uit en ze gaan niet erg lang mee…

 13. Ik kom er zelden meer. Die van ons is ook gemoderniseerd. Gelukkig hadden ze nog wel een keukenopstapje want daarvoor ging ik naar die winkel.
  Hier bij de Lidl hebben ze laatst voor de zoveelste keer verbouwd. Ik vind het helemaal niks. Het is rommelig, palen staan in het gangpad, heel snel opstoppingen. En van de wekelijkse voedingaanbiedingen is het echt zoeken, hebben ze niet alles. Ook de groente aanbiedingen zijn lastig te vinden. Kortom ik kom liever bij Appie, al heeft die helaas verhuisplannen naar een stuk verder weg in onze woonplaats.

 14. Ik hen eerlijk waar geen idee. De enigste blokker in ons dorp is al een hele lange tijd weg. En als ik in de stad ben ga ik eigenlijk ook echt nooit de blokker in. Dus ik durf het niet te zeggen.

 15. Sinds de Blokker hier in het dorp verbouwd is ben ik 1 keer geweest .. de Blokker van vroeger was veel fijner, de sfeer was beter en ze hadden tenminste werknemers met verstand van producten..

 16. Ik weet niet of we er hier al één hebben of krijgen. Ik zal eens opletten als ik in het centrum ben, dat is de enige plek waar nog een soort van Blokker zit, die nu een soort outlet-blogger is.

 17. Kom ook nooit meer bij de Blokker…..zit bij ons net een nieuwe met de uitstraling van een koelkast…

 18. Toevallig hebben ik samen met mijn man over gepraat. Het is hier de winkel veranderd maar toch saai en inderdaad niet zo gezellig winkel meer.

 19. Ik zal je eens zeggen dat ik de nieuwe blokker nog niet eens ben binnen gelopen. Ik heb geen reden want ik bestel alles online.
  Ik vind het nieuwe logo van de nieuwe blokker wel mooier trouwens.

 20. Ik vind vaak de Blokker en het Kruidvat hier in onze streek absoluut geen leuke winkels. De meeste zijn heel erg slordig en je kan er niet wandelen met een kinderwagen. Ik bestel daarom meestal online als ik wat nodig heb uit deze winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.