Netflix tip voor Kerst: Happy! geweld en een denkbeeldig eenhoorntje

serie happy op Netflix

Houd je wel van absurde humor? Dan is de serie Happy wellicht iets voor jou, want die hangt van absurdisme aan elkaar maar met een uitstekende verhaallijn.

Happy! Waar gaat het over?

De samenvatting op IMDB van Happy spreekt boekdelen:

‘An injured hitman befriends his kidnapped daughter’s imaginary friend – a perky blue flying unicorn.’

Ooit was Nick Sax gelukkig getrouwd en een goede en betrokken politie agent. Maar als politie agent zie je veel narigheid, en op een dag ziet Nick iets waardoor hij knakt*. Hij gaat vreemd, drinkt teveel, zijn huwelijk gaat eraan, en hij moet weg bij de politie. Hij gaat aan de slag als ‘hitman’ en leidt een ruig en ongezond bestaan. Kortom Nick Sax is een opvliegende brompot die je liever niet in het donker tegenkomt. Hij weet niet eens dat zijn ex-vrouw een dochter van hem kreeg. Nick Sax leeft, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Zoals Nick zegt:

‘My life is an ever swirling toilet, that just won’t flush’.

Op een dag wordt Nick wakker in het ziekenhuis. Dat vindt Nick geen punt, maar waar hij wel last van heeft is dat irritant opgewekte blauwe eenhoorntje dat om hem heen vliegt. Het eenhoorntje heet Happy en is het denkbeeldige vriendje van zijn dochter die ontvoerd is. In eerste instantie wil Nick er allemaal niets van weten. Maar uiteindelijk gaat hij op zoek naar zijn dochtertje. Met hulp van Happy.

Happy: absurde detective serie met humor

Als ik de serie Happy zou moeten categoriseren dan zou ik hem denk ik omschrijven als een detective-achtige thriller. Er is immers iemand ontvoerd, en die persoon moet worden teruggevonden. Maar omdat de held van het verhaal een brommerige ex-politieman is met als side-kick een blauw eenhoorntje is de serie Happy beslist niet een standaard thriller. Er wordt veel gespeeld met cliché’s en dat werkt zeer humoristisch. Dat is denk ik ook de kracht van Happy: het is zo grappig! Zo dreigt een crimineel dat hij de penis van Nick in dunne plakjes gaat snijden. Nick reageert laconiek: ‘Dat gaat je een boel tijd kosten, als je begrijpt wat ik bedoel…’ Er zit vrij veel geweld in Happy. Ik vind geweld scènes altijd enorm saai, en houd er dus niet van. Maar in Happy zijn ze zo belachelijk en overdreven, dat het weer oké is.

Happy speelt zich af rondom Kerstmis, en er is dus regelmatig kerstmuziek. Dat en de setting maakt dat de serie Happy ondanks het geweld een Kerstsfeer heeft : )

Hieronder de trailer van de serie Happy:

Conclusie over de serie Happy

Happy is een maffe serie, vol knipogen, spelend met cliché’s en tegelijkertijd met een strakke en interessante verhaallijn.

Praktische informatie over Happy

Happy werd vorig uitgezonden door de SYFY channel, maar is nu te zien op de Nederlandse Netflix. Er zijn maar 8 afleveringen en het is echt een aanrader. En er is goed nieuws, want er komt een seizoen 2.

Lees ook mijn review van The Affair.

*Halverwege het seizoen kom je erachter wat het was dat Nick zag waardoor hij ‘brak’. En dan kun je als kijker inderdaad alleen maar knikken uit begrip voor die arme Nick.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

11 Comments

  1. Wij hebben geen netflix maar dit is wel een serie waar ik naar zou kijken, ik hou wel van die niet standaard series. Een beetje humor in een triller, is juist leuk. Leuk zo een tip, ik denk dat er genoeg te zien is op netflix en dan is een tip krijgen we prettig.

  2. Wij hebben geen Netflix, maar dit lijkt me zeker wel een leuke serie! Vooral in de wintermaanden vind ik het heerlijk om series te kijken, dan gun ik mijzelf daar ook echt de tijd voor.

  3. Ik houd van absurd en over the top films. Wij kijken op het moment Maniac, is ook echt een aanrader voor wie niet van de standaard verhaallijn houdt maar even wat verder wil denken en verrast wil worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.