Netflix tip: Little Evil

little evil

Ik houd van horror films.

En dan vooral van het genre waarin een gelukkig gezinnetje in een pittoresk huis trekt op het platteland, en dat er dan vervolgens iets niet pluis is in dat huis. Enge kinderen doen het bij mij ook altijd goed. Daarom sprak de nieuwste Netflix aanwinst Little Evil mij aan.

Maar Little Evil blijkt een mengeling van horror en parodie op het genre te zijn.

En dat was tot mijn verrassing eigenlijk best lachen!

Little Evil: waar gaat het over?

Hoofdpersoon Gary is net getrouwd met de vrouw van zijn dromen. Gary is een aardige en lieve man, en hij wil niets liever dan een goede stiefvader zijn en een band opbouwen met zijn stiefzoontje Lucas. Ook omdat hij zelf niet zo’n goede band had met zijn vader. Maar het contact tussen Gary en Lucas verloopt stroef. Al was het maar omdat Lucas geen woord tegen Gary zegt.

Driekwart van de hele film zwijgt Lucas en kijkt eng voor zich uit.

Op een gegeven moment begint Gary zich toch wel wat zorgen te maken over Lucas… En uiteindelijk komt hij er achter dat Lucas het kind van de duivel is.

Dat is het verhaal in een notedop.

Wat is er leuk aan Little Evil

Wat Little Evil leuk maakt zijn de genre cliché’s die voorbij komen. Zoals een kind dat op een schommel zit. Je zou het niet denken, maar een schommelend kind kan heel eng zijn. Zeker als dat kind ineens weg is, en de schommel nog zo’n beetje naschommelt in de wind… Daarnaast komt er een enge tweeling voorbij, die vervolgens gewoon twee verjaardagsgasten blijken te zijn en is er het karakter dat meer weet en dat de hoofdpersoon opzoekt voor meer informatie.

Maar daarnaast is het ook een film over ouders die hun best doen om hun kinderen goed op te voeden.

N.B. Sommige grappen en karakters in Little Evil zijn een beetje cliché, zoals de stiefvadergroep.

Conclusie: Little Evil is makkelijk vermaak

Little Evil is een gezellige, makkelijke film die weinig van je vraagt. Dankzij Netflix kun je hem bovendien prima in 3 afleveringen kijken : ) Netflix onthoudt immers voor je waar je was gebleven. Little Evil is geen hoogstandje, maar zeker goed voor plezierig avondje op de bank.

Trailer Little Evil

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat is jouw favoriete genre?

Similar Posts

56 Comments

 1. Wij hebben geen netflix, maar dit klinkt we als een film die ik zou gaan kijken. Al weet ik niet of ik d man mee zou krijgen, die is meer van de actie.

 2. Ik heb me net een beetje losgeweekt van Netflix voor nog maar weer eens een studie en ik hou niet van horror, ook niet van de parodieën daarop. Ik geef m wel even door aan lief, die houd er wel van en zit tegenwoordig veel alleen op bank door die studie ;-)

 3. Oh jeetje, horror is zowat mijn minst favoriete genre! Zeker wanneer ik alleen thuis ben is dat het laatste wat ik zie, maar als het een parodie is sta ik er zeker voor open! De acteurs zijn ook echt top dus ik zet hem zeker op mijn lijstje!

 4. In het begin dacht mijn jongste zoon (11 jaar) eng, eng , maar het is echt een leuke film. We hebben er samen naar gekeken en hij bleef mij en mijn twee zoons (11 en 14) boeien. Dat gebeurt niet vaak omdat onze interesses nogal uit elkaar liggen. Een onverwachte topper voor ons.

 5. Haha zo grappig hoe dingen kunnen verschillen. Ik vind kinderen in horrorfilms namelijk verschrikkelijk, zo eng! Inderdaad, die schommel… Brr! Nee ik kijk liever lekker cheesy romantische komedies ;)

 6. Ziet er een super leuke film uit maar ik kan niet zo goed tegen enge films, en ben bang dat ik hem niet zou durven afkijken! Mijn favoriete comedian Chris D’elia heeft er een kleine rol in heb ik gehoord, dus misschien dat ik er mij wel eens aan waag.

 7. Dank voor de tip! Lijkt mij heel leuk! Ik zit soms wel een halfuur door Netflix te bladeren zonder dat ik weet wat ik wil gaan kijken..

 8. Klinkt als een heerlijke horror serie voor momenten dat je geen ingewilde serie of film wil bekijken. Heb m op mn lijstje gezet. Momenteel zijn wij Suits aan het volgen. Games of Thrones helaas al helemaal gezien.

 9. Ik houd ook niet zo van horrorfilms. Vroeger wel hoor, kon me niet eng genoeg! Maar tegenwoordig vind ik dat gewoon te eng. Doe mij maar actie of komedie, of een echte cult film :)

 10. Horror is, eerlijk gezegd, niet zo mijn ding. Dat het dan meer een parodie is, spreekt me dan wel weer aan. Werkt toch altijd een beetje op m’n lachspieren. Juist die cliché horrorsituaties.

 11. Wat de spanning in de film – voor een deel – wegneemt, is het gegeven dat hij begint met het einde. Je werkt dus naar een eerder weggegeven conclusie toe. Verder ben ik het in grote lijnen eens met de recensie, makkelijk vermaak en prima acteerwerk, vooral van vader en stiefzoon. Al is Al natuurlijk de kers op de spreekwoordelijke taart.

  De mooiste vondst uit de tekst vind ik ‘notedop’ – daarbij moest ik onwillekeurig denken aan een ‘notebook’ en dit tovert een glimlach om mijn lippen!

 12. Trailer even bekeken en spreekt mij niet helemaal aan. Ik hou van echte horror of trillers en niet een soort van remake daarop met een humoristisch knipoog erin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.