10 dingen die je kunt doen in plaats van geld uitgeven

sparen
Bron afbeelding: Shutterstock

Soms kan het je overvallen. Het verlangen om iets te kopen.

Maar voor zie zich aan een budget moet houden, is dat verlangen niet zo handig! Daarom 10 gratis dingen die je kunt doen in plaats van geld uit te geven!

 1. Nieuwe aanwinsten reserveren bij de bibliotheek! Dat voelt als shoppen, maar het kost je niets : )
 2. Leuke serie kijken op Netflix
 3. Vriendin bellen of mailen
 4. Een rommelige la of kast opruimen
 5. Een leuk boek lezen
 6. Leuke blogs bezoeken
 7. Spelletje doen met je kind
 8. Nieuw recept opzoeken om een keer te gaan maken
 9. Cake bakken. Wil je niet alle cake meteen opeten? Vries hem dan gewoon in plakjes in. Zie ook mijn post over Cake invriezen!
 10. Thuis sporten of hardlopen

Hoe ga jij om koopdrang?

Similar Posts

39 Comments

 1. Koopdrang, ik heb er soms wel eens last van en de beste manier is om dan uit de winkels te blijven!
  Wat je niet ziet, brengt je ook niet in verleiding ;)

  Je tips vind ik persoonlijk wat mwah…, maar het is een feit, dat afleiding helpt, je focus op iets anders leggen.

  Groetjes Lily

  1. Ligt eraan, in een tuincentrum kun je ook leuk shoppen en is misschien wel de gevaarlijkste winkel voor mij ;)

   Groetjes Lily

 2. Als ik iets wil kopen, doe ik dat.
  Als ik naar de bieb wil, ga ik, maar ik laat het kopen van boeken er niet om.
  Ik vind dit een beetje een ‘gezocht’ onderwerp voor een blog. Als je niet wilt kopen, kun je immers ter afleiding van alles en nog wat doen, behálve naar de winkel gaan.

 3. Ik heb meestal een lijstje in mijn hoofd wat ik nodig heb, maar vaak niet de energie om het te kopen. Voordeel is dat ik me kan uitleven als ik wel de energie heb.
  Ik koop weinig kleding, ga eens per jaar naar de kapper (laatste keer was het nog langer) en shop dus weinig. Behalve bij bo.l.c.om. Ik ben gek op boeken :-) Ik kom via fb leuke boeken tegen (engelstalig meestal) en dan ga ik kijken bij amazon naar de beoordelingen. Naar slechte recensies kijken kan dan handig zijn. Maar mocht ik het boek echt graag willen dan zet ik het op mijn verlangijst bij b.o.l. Ik denk altijd een aantal dagen na of ik de boeken daadwerkelijk wil.

 4. Wat anders doen, of iets bedenken dat ook heel goed dienst kan doen voor hetgene wat ik wil, maar dan gratis. Meestal is het gewoon een kwestie van vergeten, veel dingen zijn toch impulsen!

 5. Sinds ik minder geld heb, is de koopdrang naar de achtergrond verdwenen. Liever geld over dan geld tekort.

  Wel heb ik gemerkt dat ik makkelijk geld uitgeef aan dingen die een direct feestgevoel geven en relatief weinig kosten.

  Geld uitgeven is een dingetje.

 6. Je vierde tip, opruimen, vind ik persoonlijk de beste remedie :-) Als ik aan het opruimen ben, kom ik vaak dingen tegen waarvan ik niet wist dat ik ze überhaupt nog in huis had. Vooral als je samen met kinderen gaat opruimen, voelt het als een avontuur: ‘Kom op jongens, we gaan schatzoeken op zolder!’
  Heel soms kom ik dan spullen tegen die ik al heel lang wilde kopen. Dat is puur geluk :-) Die moet ik dan vaak nog repareren en oppimpen.
  Vaak kom ik rommel tegen die we echt niet meer nodig hebben. Wat er dan nog heel en compleet is, maak ik schoon en dan gaat het òf Marktplaats op, óf naar de kringloopwinkel, of, het allerleukste, naar een kennis wiens verlanglijst ik ken ;-)
  Aan het einde van zo’n opruimproces zijn er al weer een paar dagen voorbij en is mijn koopjeslust verdwenen. Dan kan ik me veilig in de kringloopwinkel wagen om mijn spulletjes weg te brengen en mag ik even genoeglijk rondsnuffelen naar de spullen die ik nog op mijn verlanglijst had staan :-D
  En mochten er spullen zijn die ik echt nodig heb maar die de kringloop niet heeft: Met het op Marktplaats verdiende geld kan ik die dan alsnog aanschaffen.

 7. Netflix is mijn alternatief voor shoppen, al kost dat natuurlijk ook geld. Handig artikel, want op dit moment wil ik heel graag weer gaan shoppen.

 8. Nu ik er zo over nadenk heb ik eigenlijk best vaak het gevoel dat ik per se geld wil uitgeven. Om vervolgens door Zalando (of welke webshop dan ook) te gaan scrollen, haha! Leuke tips geef je als vervanging van geld uitgeven ;)

 9. Ik heb er al tijden geen last meer van, maar vroeger ging ik vrijwel elke week winkelen en dan moest ik ook gewoon met iets thuis komen. Tegenwoordig vraag ik me iedere keer af als ik het wel echt nodig heb en doe ik ook veel meer dingen in mijn vrije tijd dat geen geld kost zoals een lekkere wandeling door de natuur.

 10. Handige tips! Ik probeer mezelf inderdaad meestal af te leiden, werkt het best.
  Of ik gooi mijn winkelmandje vol, laat hem een tijdje staan en gooi hem leeg; op die manier krijg je de kick van het shoppen en niet de kater in je portemonnee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.