Email: hoe belangrijk is het voor jou?

email

Ik heb meerdere mailadressen.

Maar in de praktijk gebruik ik er eigenlijk maar twee. Eentje die ik ooit maakte toen ik mijn blog thuisblijfmoeders.nl begon en daar een emailadres bij kreeg. En een gmail adres.

Daarnaast heb ik een paar gratis mailadressen die ik aanmaakte bij moerstaal.nl. Je kunt daar hele leuke mailadressen aanmaken. Zo heb ik bij hen huisjeboompjebeestje[]endan.nl en nicole[]schrijft.nl. Maar eigenlijk gebruik ik die zelden. Al was het maar omdat ik altijd mijn wachtwoorden vergeet.

Ik gebruik Thunderbird

Voor het mailadres waarmee ik dagelijks berichten verstuur en ontvang gebruik ik het mailpgroamma Thunderbird. Dat heeft mijn man ooit voor me geïnstalleerd en daar ben ik nu helemaal aan gewend. En dat vind ik prettig. Want ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en bij Thunderbird hoeft dat gelukkig niet.

Maar het nadeel van Thunderbird vind ik dat, als het internet er hier weer eens uitligt, en ik naar de bibliotheek in Zelhem moet om mijn mail op te halen ik daar niet Thunderbird kan gebruiken. Dus dan moet ik heel moeizaam inloggen bij mijn webhost Keurigonline met een wachtwoord dat ik nooit weet.

In zo’n geval is mijn gmail adres veel handiger. Want daarmee kan ik wel altijd en overal mijn mail ophalen.

Mail is belangrijk

Mail is voor mij best belangrijk. Ik krijg er namelijk mijn betaalde opdrachten mee binnen. En informatie uitwisselen met bedrijven gaat vrijwel ook allemaal via de mail. Het grote voordeel van communiceren via de mail vind ik dat je alles meteen zwart op wit hebt. Je kunt het bovendien later nog eens rustig nakijken.

Gevaar van email

Het grote nadeel van mail is dat woorden niet altijd overkomen zoals jij ze had bedoeld. Soms vat iemand je woorden bijvoorbeeld negatief op, terwijl je zelf niet eens door had dat een negatieve interpretatie mogelijk was. In zo’n geval kunnen emoticons uitkomst bieden. Hoewel daarvan ook wel weer gezegd dat ze niet professioneel staan.

Dus als er ruis op de email lijn ontstaan kun je het beste even de telefoon pakken.

Hoe belangrijk is mail voor jou? En hoe verstuur en ontvang jij je mail? En heb jij je eigen emailadres?

Similar Posts

37 Comments

 1. Ik heb twee e-mailadressen: 1 voor persoonlijk en 1 voor mijn blog, zo kan ik toch onderscheid maken. Via de mail of whatsapp of op social media zelf komt alles niet helemaal overeen met hoe je het bedoelt. Het is aan de persoon hoe die het oppakt dus als er echt iets uitgelegd moet worden of ergens emotie in moet zitten bel ik liever want dan hoor je elkaars stem.

 2. Ik heb er 3, 1 voor persoonlijke zaken, gmail voor nieuwsbrieven en nog 1, die gekoppeld is aan gmail.
  Als mailprogramma gebruik Office Outlook, omdat ik dat tijdens mijn werk in de IT goed heb leren kennen.
  Ik handel ook veel via mail af, omdat ik niet zo’n beller ben en zoals je zegt, je kunt iets nog eens rustig nalezen.

  Groetjes Lily

 3. Grappig om te horen. Ik heb eigenlijk bijna nooit last er van dat het internet of mijn e-mailadressen het niet doen. Heb gewoon een e-mailadres gehost op de server waar ook mijn website op staat. Zodoende dat hij het bijna altijd doet. Deze heb ik ingesteld in mijn gmail als verzenden als en zo kan ik al mijn e-mail makkelijk beheren.

 4. 3 email adressen. 2 samen met mijn man; 1 is een kpn mail en 1 een gmail.
  en ik heb een emailadres voor mijn blog, loonbrieven en telefoonabonnement.

  Op de gezamenlijke email adressen komt van alles binnen, melding loonbrieven man, reclame, correspondentie met bedrijven, uitwisselen recepten en foto’s enz enz. Wat er zoal via de mail verspreidt wordt.

  Ergerlijk vind ik de pishing, dit wordt steeds meer en meer.

 5. Ik gebruik er 2, heb er nog wel een paar meer, maar die zou ik eigenlijk wel kunnen verwijderen.
  Doorschakelen naar je favoriete emailadres vind ik wel een handige optie. Zo schakel ik de mail door naar mijn eigen outlookadres van een VVE waarvoor ik de administratie doe. Zo hoef ik me niet steeds af- en aan te melden als ik wil kijken in hun postbus.

 6. Ik heb 2 mailadressen, 1 voor thuis de dagelijkse dingen en 1 voor mijn atelier die begint met info……… niet echt handig meer omdat je dat vaak niet kunt gebruiken dus daar moet ik al heel lang iets aan doen.

 7. Ik heb er 3: 1 prive en 2 voor mijn blog. Maar ik heb mijn zakelijke mail zo ingesteld dat die automatisch in mijn prive ook komen (voor elke mail wel een apart mapje)

 8. Ik heb 2 gmail adressen die ik overal kan bekijken. Daarnaast hebben we als gezin een kpn emailadres waarvan de mails op onze vaste computer binnenkomen.
  De g-mailadressen zijn echt van mij. Het kpn mailadres van de hele familie en dan is het vaak zoeken welk mailtje voor wie bestemd is.

 9. Ik heb 1 privé emailadres via Hotmail, 2 voor mijn blog info@ en Marjan@, ik werk als zzp-er voor een opdrachtgever, dus daar heb ik ook een adres en ik heb als zzp-er mijn eigen bv dus ook daar heb ik een adres. Als ik dit zo tik heb ik er teveel ;) maar gelukkig kan je ze allemaal bundelen in outlook!

 10. Sinds ik alles op mijn telefoon in 1 app binnen laat komen, maakt het niet uit dat ik meerdere emailadressen heb. Ik maak gebruik van Gsuite, voor mijn bedrijfsemail. Dat ziet er uit als Gmail en werkt als Gmail, maar je kunt er wel allerhande emailadressen aan koppelen. Dus ook die van mijn blog. Echt heel handig.

 11. mail is best belangrijk voor mij aangezien ik dagelijks mail krijg voor mijn blog. Daarnaast voor privé doeleinden zoals solliciteren heb ik een aparte mail, dus ja je kan wel zeggen dat het belangrijk is

 12. Ik heb via de app op mijn telefoon inderdaad meerdere mail adressen. Erg makkelijk! Ik vind mail erg belangrijk. Je moet inderdaad wel oppassen dat het niet anders kan overkomen dan dat de bedoeling is. Maar dat vind ik ook met smsjes of whatsapp

 13. Ik heb er 2 , een daarvan is voor officiele dingen zoals belastingdienst, werkgever enz, de andere gebruik ik meer voor mensen waar ik eenmalig contact mee heb enz. Zo houd ik belangrijk en minder belangrijk gescheiden.

 14. Ik gebruik email veel. Ik heb voor prive een gmailadres en daarnaast een mailadres gekoppeld aan mijn blog met ook mijn blognaam achter het @. Ik gebruik het veel. Ik vind het vaak makkelijker en sneller als even bellen en voor blog is het sowieso fijn gezien de communicatie met anderen.

 15. Voor mij is mail heel belangrijk krijg heel veel belangrijke dingen op mijn persoonlijke mail vie hotmail. Ook heb ik nog een gmail voor marktplaats. En heb nog één voor mijn blog

 16. Ik had er ook een hele reeks en allemaal lekker gekoppeld via een outlook achtig programma. Nadeel… er is een die ik het meeste gebruik en met het versturen ging het dan wel eens via die terwijl dat niet de bedoeling was. Dus alles terug gebracht naar twee. Eentje prive en eentje voor blog/bak zaken. Werkt een stuk beter!

 17. Ik denk dat iedereen tegenwoordig wel een mail adres heeft, ik kan er nietmeer zonder, toch wel echt mijn meest gebruikte communicatiemiddel, zeker op het werk :)

 18. Zelf vind ik mail erg belangrijk. Ben er wel voorzichtig mee. Zo heb ik een privé mail adres die ik ook echt alleen privé gebruikt. Twee mail adressen voor werk en eentje voor mijn blog. Heb het liefs alles goed gescheiden.

 19. Ik heb twee mail adressen die ik dagelijks gebruik. 1 prive en 1 voor mijn blog. En een aantal anderen die ik nooit gebruik, maar heb aangemaakt om ergens eenmalig te kunnen registreren/inloggen.

  Ik vind het vervelend dat steeds meer bedrijven communiceren via email. Een brief in de bus is niet te missen, maar een belangrijke email tussen tientallen andere emails zie ik nog wel eens over het hoofd

 20. Ik heb 3 mailadressen. Mijn privé e-mailadres, van mijn provider, deze heb ik al 100 jaar. Daarnaast mijn blog e-mailadres. Hiervoor gebruik ik outlook op mn laptop en de gmail app op mijn telefoon. En ik heb nog een e-mailadres van gmail voor het gebruik van de diensten van Google. Hiervoor gebruik ik de browser op mn laptop en op mijn telefoon de gmail app natuurlijk.

 21. Ik heb veel emailadressen, 2 prive, een gmail voor school, een echte schoolmail, een werkmail en een blogmail. Ik gebruik ze ook allemaal. Niet allemaal voor het verzenden, wel voor het ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.