Reacties

Kan een mondhygiëniste de jaarlijkse tandartscontrole vervangen? — 12 reacties

 1. Nog nooit gehoord van een preventie assistente, maar nu zit ik ook bij een kleine tandartspraktijk. Het grappige is dat nu ik jaarlijks naar de mondhygiëniste ga, mijn tandarts 'moppert' dat hij nu helemaal niets meer hoeft te doen aan mijn gebit.

 2. Als je het wilt vertellen, kun je dan iets meer zeggen over het feit dat je 1x in de 4 maanden naar de mondhygiëniste gaat? Ik ga 1x per jaar en ben nooit gepusht om meer afspraken te maken. 2x per jaar kan ik me nog indenken, maar 3x? Heb je een specifiek probleem buiten blootliggende halzen (heb ik ook)?

  Als je dit niet kwijt wilt is het ook prima hoor, ik vroeg het me alleen af.

  • Dat is omdat ik me altijd erg zorgen maak om mijn tanden Sandra. In theorie zou denk ik 2 x per jaar denk ik ook genoeg zijn, maar op deze manier hoopt de tandsteen minder op en houd ik de angst onder controle.

 3. Tandzorg in Nederland is van erg hoge kwaliteit, dat vind ik altijd een zegen.
  Maar wat een geemmer is het met die specialisten. Nee, de tandarts is niet overbodig, maar als je een rustig gebit hebt en geen uitzonderlijke behandelingen hoeft, dan is een jaarlijks bezoek aan de mondhygienist prima. Een mondhygienist mag ook kleine gaatjes vullen. Ik zit bij en praktijk met 2 tandartsen en een aantal mondhygienisten. Ik maak elk jaar een afspraak voor mijzelf en mijn gezin (in het begin dat we bij deze praktijk waren deden ze heel spastisch over 2 x per jaar een afspraak, maar toen kwam er een periode dat ze te weinig bezetting hadden en toen was het opeens 'o nou wilt u 2 x ?? dat hoeft eeeecht niet hoor. 1 x is genoeg' pfff).
  Ik heb al jaren een afspraak bij de mondhygienist, is al heel lang geleden dat ik bij de tandarts zelf hoefde te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>