Mijn 3 favoriete kerstfilms

Kerstfilms

Er zijn 3 films die ik graag rondom Kerst kijk. Helaas denkt mijn familie daar anders over, en in de praktijk zie ik ze dus niet zo vaak als ik zou willen. Maar gelukkig kan ik ze hier wel met jullie delen! Dus houd je vast, want hier komen mijn 3 favoriete Kerstfilms!

1. Christmas Vacation

Clark Griswold, getrouw en vader van twee kinderen, heeft maar één wens: een gezellige kerstmis thuis met het gezin. Wel jammer dat de kinderen niet zo erg meewerken. Eén van mijn favoriete scènes is dat Clark en zijn vrouw uitbundig zingen in de auto, en de kinderen oproepen om mee te doen. Een dodelijke stilte valt. Maar Clark en zijn vrouw laten zich niet uit het veld slaan, en zingen door alsof er niets gebeurd is. Erg herkenbaar : )

2. Trains and boats and planes

Oké, technisch gezien is Trains, boats and planes niet echt een Kerstfilm. Hij gaat over Thanksgiving, maar ik vind hem heel kersterig. Steve Martin wil graag op tijd thuis zijn voor Thanksgiving, maar dat valt nog niet mee.

3. Funny Farm

Alweer een film met Chevy Chase, en het is niet eens dat ik nou persé zo’n fan van hem ben. In Funny Farm verhuist hij met zijn vrouw naar het idyllische platteland en heeft visioenen van het pittoreske landleven. Maar dat loopt anders.

Andere leuke kerstfilms

Andere films die ik leuk vind rondom Kerst zijn Groundhog day, Bad Santa en Love Actually (maar die heb ik iets te vaak gezien) en Scrooged. Dit jaar kijken we op Eerste Kerstdag met het gezin de film The Terminal met Tom Hanks. Het is elk jaar weer een heel gedoe om een film te vinden die iedereen op z’n minst draaglijk vindt. Vorig jaar was dat The Holiday, en dit jaar dus The Terminal. Fijne bijkomstigheid is dat deze film via Netflix Nederland te zien is.

Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Similar Posts

8 Comments

  1. Heb niet echt een favoriete kerst film, vind eigenlijk alle kerst films wel wat hebben maar de enige echte kerstfilm is en blijft voor mij Scrooge, hoe vaak en in welke verfilming hem ook ziet.. hij blijft “iets” voor mij hebben.

  2. Bedankt voor de tips! Ik weet niet zo goed wat mijn favoriete Kerstfilms zijn, ik vind er heel veel mooi. Deze kerst speciaal een paar nieuwe aangeschaft op DVD en al bekeken: Miracle on 34th street en The Christmas candle. Ik moet er wel alleen naar kijken (man en kinderen kan ik niet overtuigen mee te kijken), maar ik geniet! Ik kijk er vaak naar op een kleine DVD-speler terwijl ik in de keuken bezig ben. Ik kijk nu met mijn dochter, die ook van koken en Engeland houdt, naar Mary Berry’s country house at christmas op de BBC. Geen Kerstfilm, maar wel lekker kerstig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.