Meivakantie 2018: is het bij jullie al zover?

meivakantie 2018Tot mijn stomme verbazing heeft mijn jongste zoon plotsklaps al meivakantie. Ik zweer je, volgens mij heeft hij sinds de zomervakantie nog niet 1 normale aaneengesloten week school gehad….

De meivakantie kwam voor mij dan ook erg onverwacht. Of ik heb gewoon weer niet goed opgelet.

Maar nou vraag ik me af: is er in het hele land meivakantie?

Op zich vermoed ik van niet, want ik kwam vanochtend tijdens het hardlopen nog wel degelijk gevaarlijk fietsende middelbare scholieren tegen. Dit vermoeden wordt bevestigd op de site van de Rijksoverheid, waar ik in dit soort gevallen altijd terecht kom voor de juiste informatie.

Meivakantie 2018: officiële data

Volgens de site van de Rijksoverheid is de meivakantie van 28 april tot en met 6 mei. De middelbare school van mijn zoon neemt dus een flink voorschot, door de vakantie al vanaf 23 april in te laten gaan.

Hoe zit het bij jullie met de meivakantie? Heb je ‘m al? En van wanneer tot wanneer hebben jullie meivakantie?

Similar Posts

29 Comments

 1. DL (po) niet. Volgende week en de week erna.
  Leerling 1 (VO) wel. Leerling 2 (ander VO) niet.
  Geloof dat er geen peil op te trekken is ;-)

 2. Meivakantie is een “ramp” sinds ze zo verstandig waren om het VO geen 7 maar 6 weken zomervakantie te geven. Hier sinds vier jaar weer een gezamenlijke vakantie. Hier ook nu twee weken vakantie, terwijl school in het dorp wel deze week nog naar school moet. (2x kind op VO, en 1x speciaal onderwijs)

 3. Hier 2 kinderen op de basisschool, en beide op een andere school maar elk maar een week vakantie. De andere school in ons dorp hebben wel twee weken en die hebben deze week na de “officiële” meivakantie. Gaat dit jaar trouwens maar om drie dagen want Hemelvaart valt erin, dus mijn kinderen moeten na de week nog drie dagen en dan lang weekend met mama, en mss paps als die vrij kan krijgen.

  Volgens mij had je hierover vorig jaar ook al een item over en toen overviel je het je ook al. Ik zet in het begin van het schooljaar alle vakanties en vrije dagen gelijk in de agenda. Gelukkig hebben ze de afgelopen jaren bijna geen extra vrije dagen zoals de zgn studiedagen worden genoemd.

 4. ik ben hier helemaal niet in thuis omdat ik zelf geen kinderen heb. ik merk het als ik geen middelbare scholieren zie langs fietsen dat het vakantie is :-)

 5. Hier twee kinderen op het VSO. De een heeft 1 week vakantie de ander 2. Dinnetje haar kinderen hebben nu vakantie en volgende week. Verwarrend HOOR!

 6. 23 april bedoel je denk ik ????

  Onze kinderen hebben do 26 april (studiedag) t/m vrij 11 mei
  Ik heb van 27 april t/m 11 mei (werk in het voortgezet speciaal onderwijs)

  De vakanties zijn echt zo verschillend dit jaar.

 7. Mijn twee dochters zitten in Ede op het VO en hebben deze week en volgende week vakantie.
  Mijn zoon studeert in Arnhem en heeft alleen volgende week vakantie.

  Ik vind het overigens heerlijk dat ze lekker thuis zijn.

 8. Voor het eerst sinds jaren heb ik geen meivakantie en dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Doordat ik 3 dagen werk, ben ik nog steeds voldoende vrij.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.