Reacties

Oordeel niet opdat ik jou niet verketter! — 46 reacties

 1. Zelf vind ik het heel erg naar dat mensen zo hard kunnen oordelen op internet, en deze negatieve groep lijkt altijd wel iets te vinden om over te kunnen oordelen. Een mening geven en dit netjes in een boodschap verwerken vind ik ook weer heel anders dan het haatzaaien wat je meestal ziet. Zelf probeer ik daar zo ver mogelijk vandaan te blijven, it’s not my cup of tea.

 2. Ik ben het helemaal met je eens, Nicole. Lijkt me als blogger echt lastig om mee om te gaan.
  Buiten het bloggen om zie ik het ook heel duidelijk in de maatschappij. Ik vind dat niet prettig, op zijn zachtst gezegd. Mensen hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar respectvol met elkaar van gedachten wisselen schijnt soms erg moeilijk.
  Ook in de mainstream media waar teveel onderwerpen zeer eenzijdig worden belicht.

 3. Oh ja, heel mooi gezegd. Ik merk ook dat mensen - zeker online - altijd met een oordeel klaar staan. Dagelijks krijg ik wel commentaar op de dingen die ik fout doe, maar ik probeer het gewoon van me af te zetten. Iedereen doet toch wat hij wilt?

 4. Het rare is dat sommige mensen denken wat te MOETEN zeggen. Hun mening MOET gedeeld. En niet zorgvuldig maar bot. Terwijl je ook kan denken, ach,laat maar. Of gewoon niet op enter drukken (als het online is)
  Wat ik bijzonder storend vind is het filmen en foto's maken bij ongelukken. Ook dat lijkt een dwangmatig iets.Als eerste het bericht op je instagram of facebook plaatsen.Want likes en "kijk ik was erbij"
  Ik leerde mijn kinderen of ze hulp konden verlenen(ze hebben ehbo-diploma) zo niet dan loop je naar gepaste afstand zodat hulpverleners er bij kunnen en hun werk kunnen doen, of je vervolgt gewoon je weg, naar huis of je afspraak.

  • Heel herkenbaar wat je schrijft Greet. Ik sluit me helemaal hier bij aan! Ik zag gisteren ook weer een ongeluk waarbij iedereen ging staan filmen terwijl één van de inzittende was overleden. Gewoon schandalig! Maar ik ken ook het voorbeeld dat iemand valt op straat en iedereen gewoon doorloopt. Soms vraag ik me echt af waar het heen gaat met de maatschappij!

 5. Het is een van de redenen waarom ik mijn blog ben gestopt, ik voelde mij totaal niet meer prettig als ik een stukje schreef en heel vaak dacht ik , nee laat ik hier maar niet over schrijven want dan krijg ik dat gezeur er over. En ik had ook een lezer, die bij iedereen alles leuk vond maar ik moest mij niet zo aanstellen of ik trok het mij te veel aan..zo bijzonder..

 6. Dat is dus inderdaad het probleem van het internet. Sommige mensen zijn gewoon zo gepassioneerd in hun mening en willen perse mensen overtuigen van hun mening, en dat kan er dan vaak redelijk bot aan toe gaan. Ik denk bij mijzelf: gebruik je gezond verstand en ga geen discussies aan die je in het echte leven ook niet aan zou gaan. Zo probeer ik met het internet om te gaan.

 7. Ik vind het vooral op facebook op nieuwsberichten heel erg. Van de week las ik een artikel over "Barbie" haar abortus. Of berichten over vluchtelingen....de reacties daar op kunnen gewoon echt niet.

 8. Vind het heel erg dag mensen vaak zo reageren. Natuurlijk mag je een mening hebben maar soms denk ik, dat kan ook wel subtieler. Tegenwoordig zeg ik Maar niks meer.

 9. Zoals Marjolein zegt een beetje hysterie is ook wel eens leuk en de bekende knuppel in het hoenderhok pakt vaak grappig uit.
  Toch ligt het eraan hoe je reageert , sommigen gaan zelfs schelden daar ligt voor mij wel de grens.
  Blogs of columnisten waar ik het niet mee eens ben mijd ik gewoon,scheelt een hoop ergernis.

 10. Inderdaad. Als je niets positiefs te zeggen hebt over iets, dan ga je toch lekker ergens anders lezen? Er zijn zo veel dingen te vinden die wel in je straatje passen.

  Het lijkt me erg vervelend om de moeite te moeten nemen om zure reacties te schrijven en mensen die je helemaal niet kent te veroordelen. Voelen die mensen zich daarna beter ofzo? Dat doe je volgens mij ook niet, als je een tevreden persoon bent.

  Ik vind het jammer dat leuke bloggers zich hierdoor min of meer de mond laten snoeren.

 11. Ik denk dat het er vooral mee te maken heeft dat men zich 'onschendbaar' acht op het internet. Of mensen die denken 'ach, het is maar internet' maar zich niet beseffen dat er ook achter het 'maar internet' nog steeds een persoon zit. Althans, ik hoop maar vooral dat men de impact van de geschreven woorden soms gewoon niet helemaal beseft.

  Ik vind het heerlijk om te kunnen discussiëren, dat moet ook kunnen vind ik, maar het moet wel netjes en respectvol blijven.

  Aan het eind van de dag hou ik me maar voor dat het beeldschermhelden zijn... Wat niet per sé een negatief iets hoeft te zijn; het is maar net hoe iemand het uitdraagt.

 12. Ik probeer soms in percentages te denken. Uiteindelijk is het maar een kleine groep die zo vervelend doet. De meeste mensen zijn gewoon aardig, beleefd en meelevend, is mijn ervaring. Dus die anderen: negeren/langs je af laten glijden (hoewel niet altijd even makkelijk, want het roept ook bij jezelf frustratie/irritatie op).

  • Dat is waar. De schreeuwerds vallen helaas meer op, waardoor het soms lijkt alsof het er heel veel zijn. Maar de grootste groep is gewoon prettig en correct.

 13. Bizar hè hoe het er soms aan toe gaat. Het blijft me maar verbazen hoe dat losgaat. Ik heb er zelf gelukkig (nog) geen last van gehad op de site maar dat zal vast wel in de toekomst nog gebeuren.

 14. Hé, ik was je een tijdje kwijt, nieuw e-mail account. Maar t schijnt heel lekker te zijn om online los te gaan op anderen. Ach, ik trek me er niks van aan. Sta er ver boven!

 15. Goed stuk en leuk onderwerp om over na te denken. Ik lees vaak op Facebook reacties van mensen op nieuwsberichten enzo en wat voor commentaar daar tussen staat soms. Als ze daar dan een reactie op krijgen is dat weer niet gewenst ... als je zelf met meningen gaat strooien kun je het terug verwachten!

 16. Ergens iets van vinden en dat uiten, daar kan soms ook een leuke 'discussie' door ontstaan waardoor je elkaar beter kunt gaan begrijpen. Maar het is inderdaad maar net hoe je het brengt en offline is dat iets eenvoudiger dan online. Ik krijg vaak het idee dat veel mensen zich vaak ver/be-oordeeld worden terwijl dat soms niet de bedoeling is. Alhoewel ik me wel steeds meer zorgen baar over de groepen die jij aanhaalt hier, die lijkt wel steeds groter te worden.

 17. Amen! Echt, ik verbaas me soms zo erg op reacties die ik op facebook voorbij zie komen. Ik moet dan altijd denken aan de uitspraak "als je niks vriendelijks kan zeggen, zeg dan niets". Een discussie is op zich helemaal niet erg, maar dan moet er wel respectvol met elkaar omgegaan worden

 18. Kijk daar ga je al;-)..... bij onze opvang is het heel normaal om kind in pj te brengen. Kinderen worden vaak gebracht tussen 6 en half 7. Ook is er om half 8 ontbijt.
  Maar ik sluit me helemaal aan bij je stuk. Een beetje meer respect naar elkaar tonen kan op het net geen kwaad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder