Mediteren: ik probeer te zijn als een Queen’s guard!

Mediteren

Elke ochtend mediteer ik braaf 10 minuten terwijl ik hoelahoep. Ik doe dit met behulp van mijn Headspace app. In mijn oor hoor ik de instructie:

Ga met je aandacht naar je ademhaling. Dwalen je gedachten af? Constateer dat dan, en concentreer je weer op je ademhaling.

Ik probeer te zijn als een Queen’s guard

Maar tijdens het mediteren voel ik me soms net een Queen’s guard. Ik probeer stoïcijns te zijn, en me niet te laten afleiden. Maar mijn gedachten zijn als de toeristen die proberen een reactie te ontlokken aan zo’n Queen’s guard. Ze komen met leuke ideeën, stomme ideeën, zorgen over van alles en nog wat, dingen die zijn fout gedaan, gedachten over wat ik die dag nog moet gaan doen etc. Mijn hoofd haalt echt alles uit de kast om me af te leiden!

Dit meisje is als mijn gedachten tijdens het mediteren

In onderstaand filmpje valt een meisje een Queen’s guard lastig. Precies zoals mijn gedachten mij lastig vallen als ik probeer te mediteren:

Maar ik houd toch vol.

In die zin lukt het me wel om te zijn als de Queen’s guards ; ) Ik laat me niet afleiden door mijn gedachten!

Similar Posts

7 Comments

  1. Jij mediteert echt heel anders dan ik :-)
    Ik wil er echt voor gaan zitten of liggen. Als ik zou hoelahoepen dan zou ik daardoor afgeleid worden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.