De legging maakt comeback als broek

Midden jaren tachtig droegen we leggings als broeken.

Toen ontdekte iedereen dat dit weinig charmant stond, en ‘kon’ dat echt niet meer.

Ik weet nog dat ik me zelfs ongemakkelijk voelde als ik de kinderen naar school bracht in mijn hardloop tights.

Voortaan droegen mensen een legging als een soort maillot/panty met iets er over. Overigens hadden daar ook weer veel mensen een mening over. Zoals over de witte legging onder een jurkje.

Maar in 2017 schijnt de legging een comeback te maken als broek!

Hoe komt dit?!

Een goede verklaring voor de comeback van de legging als broek is een trend die Athleisure heet. Dat wil zeggen dat het steeds gewoner wordt om sportkleding als dagelijkse kleding te dragen. En daar horen natuurlijk ook tights, oftewel leggings bij. In de VS dragen yummy mummy’s bijvoorbeeld strakke tights van het merk Lululemon als ze boodschappen doen.

Maakt de legging echt een comeback als broek?

Ik besloot eens even wat van mijn eigen research te doen! Dus surfte ik naar Bonprix. Nou niet bepaald de hipste webshop. En inderdaad! Zelfs daar kwam ik leggings tegen die als broek worden gedragen. Uiteraard door superslanke modellen. Kijk maar:

legging
Er staan wel mooie bloemen op!

Mijn volgende stop? De website van Klingel. Nou ook niet bepaald een shop met een hippe look. Ook daar kwam ik de legging als broek tegen:

legging

Als laatste stop bezocht ik Zalando.nl. Maar daar zag ik leggings vooral in de vorm waarvoor ze oorspronkelijk gemaakt zijn: als sportkleding. Gelukkig!

Leggings

Nou maak ik me gelukkig niet druk om trends. Ik loop er ‘niet modern’ bij, aldus mijn kinderen.

Op zich kunnen leggings als broek wel mooi staan, als je een jaar of zeventien bent en strak in je vel zit.

Maar verder vind ik leggings toch op hun best als ze ergens onder zitten.

Draag jij graag leggings? En zou je ze dragen als broek?

Similar Posts

44 Comments

 1. O help..ik zie een zeer onsmakelijke zomer aan komen. Ik heb een zwarte en blauwe legging die draag ik onder jurken ipv panties maar ik zie mij zeker geen leggings zo los dragen. Ik denk dat ook maar heel weinig mensen dit gegeven is om te doen…

 2. Na de hotpants het lelijkste kledingstuk wat er is uitgevonden (behalve om te sporten en voor mooie figuurtjes tot een jaar of 20) en dan vooral de witte om een kledingmaat 46 of groter. En dat zie je toch echt regelmatig.

 3. Ik heb vroeger alleen leggings bij de gymles gedragen. Ik had als kind een grondige hekel aan de maillots die ik moest dragen en dat is nooit meer goed gekomen ;-) Ik heb een hekel aan maillots, leggings, panties. Zal wel een hsp dingetje zijn :-)
  Ik vind het niet mooi staan een legging als broek. Dan liever een goede stretchbroek.

 4. Ik ben dol op leggings. Maar er moet wel een tuniekje over. Ik heb net besloten dat ik voor het sporten even voor een legging ga kijken. Ik draag met sporten namelijk gewoon een ouderwetse joggingbroek!

  1. Voor het sporten is een legging inderdaad vaak fijner. Een joggingbroek is in de regel van katoen en wordt vochtig van zweet en dergelijke. Echte sportleggings heb je voor een prikkie al bij de Action en transporteren het zweet van je huid weg!

 5. Ik hartje leggings. Maar dan wel heel dikke. Treggings, volgens mensen die het kunnen weten. Altijd met een lang shirt of langere trui. Dunnere leggings alleen onder een rokje. Ik vind het ideaal voor hier, lekker warm, geen getocht aan je benen en handig met warme laarzen eronder. Zwart.

 6. Ik draag leggings thuis met een langere trui erover maar als ik weg ga niet want ik ben niet zo smal
  maar om te poetsen en zo, en op mijn gemak in de zetel te zitten vind ik ze oke je ziet soms inderdaad vrouwen in de stad dat je denkt waarom doe je dat aan maar eigenlijk moet ik die stiekum bewonderen dat die zich dat niet aantrekken en gewoon hun ding doen.

 7. Zelf: neen neen neen, nooit zonder iets erover. Haha. Er is video van mij bij Avro’s service salon met knalroze neonlegging aan. In 1990 ;). Once was enough!
  Wel heb ik vrijwel altijd een (zwarte) legging aan, onder een rokje of jurkje.
  Verder ben ik groot fan van “trek vooral aan waar je blij van wordt”. Wie ben ik om te oordelen en waarom zouden alleen strakke meisjes van onder de 20 mooi genoeg zijn :-)

 8. Ik zou het niet als broek dragen ..dan zeker met een lang shirt combineren en dan met leuke gympen, dat dan weer wel! En die prints, die zou ik zelf niet dragen. Ik heb er wel een voor sporten ;)maakt sporten dan weer wat gezelliger dan een saaie zwarte tight ;)

 9. Ik vind leggings heerlijk zitten, maar de enige keer dat ik ze buitenshuis als broek draag (dus niet onder een jurk of rok) is in de sportschool. Ik ben dus niet zo’n fan van deze trend, gelukkig zijn er genoeg andere trends die wel leuk zijn ????

 10. No way dat je mij zo over straat ziet gaan… Haha. Ik draag ziezo geen leggings, maar altijd panty’s, als ik al een keer een jurkje of rokje draag.

 11. Ik ben bijna 54 en kan ze in principe prima dragen (maat 36/38). Al vind ik elegant toch iets anders. Het trekt op mijn leeftijd nogal de aandacht en dat vind ik nou niet echt nodig. In de zomer zou ik ze onder een rok of jurk aankunnen (want helaas spataderbenen, 3 kinderen). Maar dan vind ik ze weer te warm.
  Dus draag ze alleen in voorjaar en najaar. Trackings of jackings zijn een variant er op.

 12. Ik draag leggings met het sporten en onder een hele lange hoodie omdat deze niet met panty of maillot kan. Zoals aangegeven op de foto’s zou ik ze zelf nooit dragen al heb ik er prima de benen voor :)

 13. Ik heb leggings altijd spuuglelijk gevonden. Nu, maar ook vroeger. Ik ben niet zo van de trends. Net zoals de schoudervulling periode van vroeger. Wat een drama. Ik vond ze net zo lelijk. Maar je kon bijna niets kopen zonder die vullingen erin. Dus knipte ik ze er altijd uit. Ik zou alleen leggings dragen als ik er zelf wat in zie. Trend of geen trend. Zelfs met sporten draag ik geen legging. Wat een drama dingen. En ik vind ze er nu juist nog lelijker met al die verschrikkelijke prints.

 14. Ik draag ze weleens als broek ja. Ik loop nu eenmaal graag in mijn loop tights, omdat het zo lekker zit. Meestal draag ik er wel een lang vest over. Dán kan het best!

  1. Mijn zwager noemde het destijds ‘fluisterbroeken’. Je ziet de lippen wel bewegen, maar je hoort niets. Nou dat zegt genoeg, volgens mij. Erg onsmakelijk in mijn ogen.

  1. Ik ook niet Budgetmama. Ik vraag me wel eens af hoe dat is als je dat wel bent. Enerzijds misschien wel heel leuk omdat je dan nieuwe dingen kunt kopen. Maar tegelijkertijd ook wel stressvol, als je het bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet mooi vindt, maar denkt dat het moet omdat het een trend is.

 15. Tja, niet iedereen ziet er mooi in uit maar dat is met meer kledingstukken. Misschien moeten vrouwen eens ophouden elkaar te beoordelen, ik hoor het de mannen niet doen ‘joh dude, die broek kan ECHT niet meer, je ziet er dik in uit!’. Jammer dat na alle jaren we het onderling nog steeds niet kunnen laten, het zal wel nooit ophouden denk ik. Trek gewoon aan waar je je fijn in voelt ongeacht of het ‘kan’. ;)

 16. Ik houd niet van leggings met drukke printen.
  Een effen legging met een lang shirt / trui vind ik nog oke. Maar het moet dan zeker voorbij de billen komen.
  En bij websites idd alleen maar slanke dames, dat is toch ook geen reëel beeld. Er zijn genoeg mensen die niet zo slank zijn!

 17. Binnenshuis draag ik leggings gerust als een broek en tijdens het skaten ook, dat zit niet in de weg. Ik heb er niks op tegen als mensen een legging als broek dragen, want het is nou eenmaal een broek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.