Reacties

De legging maakt comeback als broek — 44 reacties

 1. O help..ik zie een zeer onsmakelijke zomer aan komen. Ik heb een zwarte en blauwe legging die draag ik onder jurken ipv panties maar ik zie mij zeker geen leggings zo los dragen. Ik denk dat ook maar heel weinig mensen dit gegeven is om te doen...

 2. Na de hotpants het lelijkste kledingstuk wat er is uitgevonden (behalve om te sporten en voor mooie figuurtjes tot een jaar of 20) en dan vooral de witte om een kledingmaat 46 of groter. En dat zie je toch echt regelmatig.

 3. Ik heb vroeger alleen leggings bij de gymles gedragen. Ik had als kind een grondige hekel aan de maillots die ik moest dragen en dat is nooit meer goed gekomen ;-) Ik heb een hekel aan maillots, leggings, panties. Zal wel een hsp dingetje zijn :-)
  Ik vind het niet mooi staan een legging als broek. Dan liever een goede stretchbroek.

 4. Ik ben dol op leggings. Maar er moet wel een tuniekje over. Ik heb net besloten dat ik voor het sporten even voor een legging ga kijken. Ik draag met sporten namelijk gewoon een ouderwetse joggingbroek!

  • Voor het sporten is een legging inderdaad vaak fijner. Een joggingbroek is in de regel van katoen en wordt vochtig van zweet en dergelijke. Echte sportleggings heb je voor een prikkie al bij de Action en transporteren het zweet van je huid weg!

 5. Ik hartje leggings. Maar dan wel heel dikke. Treggings, volgens mensen die het kunnen weten. Altijd met een lang shirt of langere trui. Dunnere leggings alleen onder een rokje. Ik vind het ideaal voor hier, lekker warm, geen getocht aan je benen en handig met warme laarzen eronder. Zwart.

 6. Ik draag leggings thuis met een langere trui erover maar als ik weg ga niet want ik ben niet zo smal
  maar om te poetsen en zo, en op mijn gemak in de zetel te zitten vind ik ze oke je ziet soms inderdaad vrouwen in de stad dat je denkt waarom doe je dat aan maar eigenlijk moet ik die stiekum bewonderen dat die zich dat niet aantrekken en gewoon hun ding doen.

 7. Zelf: neen neen neen, nooit zonder iets erover. Haha. Er is video van mij bij Avro's service salon met knalroze neonlegging aan. In 1990 ;). Once was enough!
  Wel heb ik vrijwel altijd een (zwarte) legging aan, onder een rokje of jurkje.
  Verder ben ik groot fan van "trek vooral aan waar je blij van wordt". Wie ben ik om te oordelen en waarom zouden alleen strakke meisjes van onder de 20 mooi genoeg zijn :-)

 8. Ik zou het niet als broek dragen ..dan zeker met een lang shirt combineren en dan met leuke gympen, dat dan weer wel! En die prints, die zou ik zelf niet dragen. Ik heb er wel een voor sporten ;)maakt sporten dan weer wat gezelliger dan een saaie zwarte tight ;)

 9. Ik vind leggings heerlijk zitten, maar de enige keer dat ik ze buitenshuis als broek draag (dus niet onder een jurk of rok) is in de sportschool. Ik ben dus niet zo'n fan van deze trend, gelukkig zijn er genoeg andere trends die wel leuk zijn ????

 10. Ik ben bijna 54 en kan ze in principe prima dragen (maat 36/38). Al vind ik elegant toch iets anders. Het trekt op mijn leeftijd nogal de aandacht en dat vind ik nou niet echt nodig. In de zomer zou ik ze onder een rok of jurk aankunnen (want helaas spataderbenen, 3 kinderen). Maar dan vind ik ze weer te warm.
  Dus draag ze alleen in voorjaar en najaar. Trackings of jackings zijn een variant er op.

 11. Ik draag leggings met het sporten en onder een hele lange hoodie omdat deze niet met panty of maillot kan. Zoals aangegeven op de foto's zou ik ze zelf nooit dragen al heb ik er prima de benen voor :)

 12. Ik heb leggings altijd spuuglelijk gevonden. Nu, maar ook vroeger. Ik ben niet zo van de trends. Net zoals de schoudervulling periode van vroeger. Wat een drama. Ik vond ze net zo lelijk. Maar je kon bijna niets kopen zonder die vullingen erin. Dus knipte ik ze er altijd uit. Ik zou alleen leggings dragen als ik er zelf wat in zie. Trend of geen trend. Zelfs met sporten draag ik geen legging. Wat een drama dingen. En ik vind ze er nu juist nog lelijker met al die verschrikkelijke prints.

  • Ik ook niet Budgetmama. Ik vraag me wel eens af hoe dat is als je dat wel bent. Enerzijds misschien wel heel leuk omdat je dan nieuwe dingen kunt kopen. Maar tegelijkertijd ook wel stressvol, als je het bijvoorbeeld eigenlijk helemaal niet mooi vindt, maar denkt dat het moet omdat het een trend is.

 13. Tja, niet iedereen ziet er mooi in uit maar dat is met meer kledingstukken. Misschien moeten vrouwen eens ophouden elkaar te beoordelen, ik hoor het de mannen niet doen 'joh dude, die broek kan ECHT niet meer, je ziet er dik in uit!'. Jammer dat na alle jaren we het onderling nog steeds niet kunnen laten, het zal wel nooit ophouden denk ik. Trek gewoon aan waar je je fijn in voelt ongeacht of het 'kan'. ;)

 14. Ik houd niet van leggings met drukke printen.
  Een effen legging met een lang shirt / trui vind ik nog oke. Maar het moet dan zeker voorbij de billen komen.
  En bij websites idd alleen maar slanke dames, dat is toch ook geen reëel beeld. Er zijn genoeg mensen die niet zo slank zijn!

 15. Binnenshuis draag ik leggings gerust als een broek en tijdens het skaten ook, dat zit niet in de weg. Ik heb er niks op tegen als mensen een legging als broek dragen, want het is nou eenmaal een broek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder