Reacties

Laat het los en andere tegelsprookjes en 10 wijsheden — 42 reacties

 1. Ik moet stiekem wel lachen om deze uitgemolken quotes. Ik ben wel iemand die van quotes houdt, maar vaak Engels en soms zelfs latijn. Favorietjes zijn; little Girls with dreams become women with vision en Nil volentibus arduum (niets is moeilijk voor hen die echt willen). Maar eerlijk gezegd stiekem ben ik wel een enorme pessimist haha, en klagen kan soms gewoon ech heerlijk zijn haha

 2. Haha, tegelsprookjes! Er zijn er een aantal (niet in het rijtje hierboven) die mij zeker wel inspireren. Sommige daarvan heb ik ook weleens op een zichtbare plek in huis opgehangen om me eraan te herinneren.

 3. O ja vreselijk al die dooddoeners, vooral bij 4 gaan mijn nekharen overeind staan. We hebben nog nooit zoveel hoog sensitieve mensen gehad als de laatste jaren. En zeg er maar niks van van, want ze zijn ook heel snel op hun sensitieve teentjes getrapt. ;-)
  3, ook tenenkrommend. Als iemand zo'n opmerking lanceert kun je wel naar huis inderdaad want dan is het gesprek afgelopen. Daar kan geen mens ook nog maar iets zinnigs op zeggen. Hahaha

  Ik vind het wel apart dat juist Suzan Smit dit boekje heeft geschreven. Zij is volgens mij juist iemand die leeft van dit soort dingen en met haar hoofd in de wolken leeft. Zij schrijft toch voor de Happiness? Ook zo'n blad wat loskomen van aardse dingen promoot en je ondertussen een 'ketting van helende kristallen' of een meditatiekussen aan probeert te smeren voor veel te veel geld. Nee, krijg steeds meer rooie vlekken van dat soort dingen. Misschien moet ik het maar 'los' laten. :D

  • Ja het verraste mij ook dat juist Susan Smit dit boekje schreef! Ik vraag me af wat ze daar bij de Happinez van vinden! Want die grossieren juist ook in dit soort oneliners.

 4. Er zit soms best wel wat in die spreuken en zelf heb ik er 1 op het toilet hangen: Verander de dingen, die je niet accepteren kunt en accepteer, wat je niet veranderen kunt.
  Sommige dingen zijn niet te veranderen en dan is de acceptatie best lastig en dan zeg ik tegen mezelf: het is wat het is....
  Zou een ander dat tegen mij zeggen, zou ik dat inderdaad minder prettig vinden.

  Groetjes Lily

  • Ja het ligt er heel erg aan wie het zegt bij 'Het is wat het is'. Het kan een dooddoener en een conversatiestopper zijn, maar ook een soort berusting.

 5. Ik heb het niet zo voor spreuken om in mijn huis te hangen, misschien komt het omdat ik DE juiste spreuk nog niet gevonden heb.
  Maar in elke spreuk zit er wel wat waarheid waarin ik me terug kan vinden.

 6. Leuk om dit te lezen, misschien ga ik het boekje ook reserveren bij de bibliotheek.

  Een tijdje terug was ik bij een lezing van Arjan Lubach en hij had het ook over het verplichte genieten. Hij had het vooral over het verplichte genieten tijdens de vakantie. Iedereen roept dan ook naar je dat je van je vakantie moet genieten. Hij zei (terecht wat mij betreft): waarom alleen dan? Als je maar twee weken per jaar verplicht aan het genieten bent kom je er alnog bekaaid van af.

  Ik vond het erg grappig maar ik ben het ook met jou en met Susan Smit eens dat er af en gewoon even niets te genieten valt, dat moet ook gewoon kunnen.

 7. Hahahaha, heerlijk dit. En ik gebruik 'het is wat het is' heel vaak. En eigenlijk bewust als dooddoener. En nooit tegen een ander, maar meer over mezelf als ik vind dat iemand te lang over dingen doorgaat die spelen in mijn leven en ik veel meer zin heb in bijv een melig gesprek... ;) En hij werkt als een trein... haha

 8. Het zijn meer populaire wijsheden, van die Happinez kreten, dan tegelspreuken . Ik hou daar helemaal niet van. In je kracht staan, wat een onzin. Genieten , ja hoor. Hoogsensitieve personen ga ik liever uit de weg. Modieuze kreten waaraan je allerlei emoties en gebeurtenissen kunt ophangen. Te koop bij de Action !

 9. De jeukzin: 'Je mág er zijn' jaagt mij gigantisch de gordijnen in. De rest van jouw lijstje trouwens ook, hoor. Wat een goedkoop geneuzel! Kijk, ik vind klagen over het algemeen niet zo zinvol als je het niet tegen de juiste persoon doet. Tegen mij klagen over een ingegroeide teennagel heeft geen zin, maar als je het doet tegen een pedicure is dat al heel anders :-)

 10. Aanrader! Ik zie wel wat in dat boekje. Ik deel je mening over het verplicht genieten. En altijd maar positief zijn word je mi echt niet gelukkig van. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd zeg ik altijd. Ben benieuwd wat het boekje zegt over 'erger u niet, verwonder u slechts'. Ik vaar wel bij deze spreuk.

 11. Ik vind ze allemaal irritant!
  OOk erg irritant is "Carpe diem"
  En dat hoogsensitief: als je facebook even bekijkt lijken wel 99 % van de mensen hoogsensitief te zijn ("ohhh herkenbaar" zeggen op elke post die daarover gaat).
  Wat ik ook irritant vind (ik ben wel echt onverdraagzaam he?)is mensen die van zichzelf vinden dat ze lekker gek zijn of apart, of niet meelopen met de massa, maar vervolgens vindt iederéén dat van zichzelf!

 12. Fan van Susan... En ik heb een hekel aan, tja, soms gaan dingen zoals ze gaan.... Uhh nee! Je kunt aan bijna alles iets doen, in ieder geval aan je reactie op de dingen die 'gebeuren'

 13. Ik kan me er soms ook aan irriteren, maar maak me er tegelijkertijd ook schuldig aan. Als iemand vol medeleven zegt dat het zo rot voor mij is dat ik zo'n gammel lijf heb, reageer ik met:'Ach ja, ik moet het er maar mee doen.'

  En ik moet volgende week aardige dingen zeggen over mijn studenten die diplomeren. Reken er maar op dat daar een stel suffe quotes bij zitten...

 14. Aaargh ik ben hoogsensitief!! Vreselijke dooddoener, inderdaad plebs en verheven enzo... Volgens mij is het soms ook een schuilwoord voor autistisch. En uiteraard is met autisme niets mis, maar volgens de hoogsensitieven wel.
  Wat mooi hoe die irritante tegelsprookjes wat tegengesproken worden.
  Ik zou ook alleen mezelf toespreken met 'het is wat het is'!
  echt een boek voor mij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder