Reacties

Krimpflatie: minder voor hetzelfde geld — 8 reacties

 1. Ik vind het een irritant iets, maar je doet er niks aan. Zo viel mij op dat mijn bussen haarlak ineens kleiner zijn. De prijs zal vast en zeker hetzelfde (hoog dus) zijn gebleven.

 2. Het is een sport geworden om de goedkoopste, maar degelijke, artikelen 'te kopen'.
  We hebben, enkele kilometers hier vandaan, een Jumbo, en vaak zijn daar (nu toch nog!) 'batjes' te doen. Vervallen producten krijg je daar (vervangen door vers) ook gratis mee. Lukt wel eens...
  Lie(f)s.

 3. Ik kom het weinig tegen in de supermarkt en winkels als Kruidvat of Hema. Van de 12 producten hierboven koop ik hooguit af en toe chips. Chipszakken van Lays zijn er al jaren in 125, 170, 200, 270, 300 en 335gram uitvoeringe. Is dus altijd opletten welke zakken ze nu weer in het schap hebben liggen. Huismerk chips is goedkoper, maar vaak ook slechter. De prijzen van chips zijn wel gestegen, maar veel minder dan die van bijvoorbeeld kaas.

  Zelf zou ik het goed vinden als sommige verpakkingen kleiner worden. Zzo zijn er magnetronmaaltijden voor ouderen als bloemkool/gehakt en diverse stampotten. Doorgaans zijn die 500 gram. Als ik zelf wat klaar maak het ik aan 400 gram voldoende. Voor veel ouderen is dat volgens mij ook zo. Zou me niet verwonderen dat een deel overblijft en in de vuilnisbak gaat.

  Wat ook maf is dat de prijzen voor kleine hoeveelheden relatief erg duur zijn. Pot rode kool 185 gram 89 cent, 380 99 cent en 760 gram 109 cent. Augurken koop ik om die reden tegenwoordig in een grotere pot, waardoor de prijs per gram bijna halveert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>