Reacties

Krimpflatie: minder product, zelfde prijs — 27 reacties

 1. Ja ik heb krimpflatie gewoonlijk wel door 'vernieuwd' is zelden hetzelfde als 'verbeterd'. Nou koop ik vooral basics, waarbij men eerder de prijs aanpast. Dat vind ik eerlijker (hoewel het me wel opvalt dat sommige prijzen in de loop van een paar maanden verdubbelen).

 2. Echt heel lange geleden deden ze dit inderdaad ook al. Vroeger waren de flesjes pils nog 33cc, tegenwoordig nog 30cc. Toen was ik nog een meisje, kun je nagaan. (Niet dat ik bier drink maar mijn vader wel. ;)) Het is natuurlijk een slimme truc en veel mensen hebben het inderdaad niet door.

 3. Jij bent een oplettende consument, dat blijkt maar weer.
  Zorgverzekeraars doen het ook. Ik weet niet meer wat het was, maar er was een bepaalde zorg die nu alleen nog maar vergoed werd in een hoger pakket.
  En Magnum heeft ook nog eens meer lucht door het ijs geslagen. Dus meer lucht, zelfde volume, maar minder ijs.
  Maar eerlijk is eerlijk, als de consument niet de werkelijke kosten wil betalen, dan wordt de fabrikant creatief natuurlijk.

 4. Bij wasproducten wordt die truc ook regelmatig toegepast : zelfde verpakking zelfde prijs maar minder aantal wasbeurten. Ik denk dat de meeste klanten daar gewoonweg niet op letten bij aankoop. Ik heb het in het verleden in elk geval al opgemerkt bij Persil en bij Dash.Dat zullen zeker niet de enige wasproducten zijn waar ineens minder wasbeurten worden aangeboden voor dezelfde prijs.

 5. Het is me bij meer producten opgevallen. Volgens mij zat er vroeger 250 gram noten in een zak van lidl en tegenwoordig 200 gram (of 225). Sowieso is het altijd opletten als er 'vernieuwd' op de verpakking staat. Dan is of de veroakking kleiner of de ingredienten zijn veranderd. Erg lastig als je rekening moet houden met voedingsintoleranties.

 6. whiskas vernieuwde kattenmelk,
  zit meer water in,dus minder gram vet en is erg waterig nu.
  Natuurlijk dezelfde [aan de hoge kant] prijs!!!!
  en poesje die het wel kan gebruiken als bijvoeding lust het niet meer.......
  Een mail naar Whiskas levert geen eens een reactie terug op?
  Ik baal van dat soort dingen, geen Whiskas produkten meer voor mij.

  Groet Sis

 7. ik kijk al jaren naar de prijs per liter of per kilo, zo kun je sneller zien welk product echt het goedkoopste is.
  hierdoor weet ik zeker of ik echt goedkoper uit ben i.p.v. me in de maling te laten nemen door aanbiedingen.
  en ja het is me eindelijk gelukt mijn dochter ook hiervan te doordringen : )
  het heeft even geduurd, maar goed , beter laat dan nooit

 8. Ik let altijd (mrs Zeikerd)...op de kiloprijs. Wasmiddel koop ik bij de Hema (erg goedkoop).... en onze kleren zijn tegenwoordig amper nog vies..... van het werk. En we gooien alles veel vaker in de was!

 9. Nou jaaaa! Die Toblerone!! Denken ze nou echt dat mensen daar in trappen? Ja, mars... dat heb je dan toch minder door denk ik. Maar die Toblerone is wel enorm opvallend.

  Ik hou zelf van eerlijkheid. Dus gewoon je prijs verhogen, niet de inhoud verminderen en hopen dat men het niet merkt....

 10. Vroeger was 1 broccoli (in plastic verpakt) 500g, nu nog maar 400g.

  Wol, ik weet niet meer of het Madelinetosh Tosh Merino Light was of Malabrigo Sock. Eerst 400m per bol, later nog slechts 384m.
  Dit deden ze om de prijs per bol gelijk te kunnen houden, vertelden ze. Dan verkies ik een hogere prijs voor dezelfde hoeveelheid. Patronen worden geschreven op basis van "zoveel bollen wol", en ik wil niet net te weinig wol hebben.

  Verder kijk ik ook gewoon naar de kiloprijs. Soms is de grotere zak zelfs duurder dan twee half zo grote zakken.
  Katrien

 11. Geweldig, dit bericht, hoewel ik er nooit zo bij stil heb gestaan, dat als iets "Vernieuwd" is het dus ook een vermindering van inhoud betekent.
  Zelf dacht ik altijd, dat Vernieuwd betekende, dat ze er dus wat meer voor mochten vragen, omdat het beter zou zijn, wel altijd met de nodige scepsis.
  Ik doe er niet echt aan mee, er zijn A-merken, die ik gewoon goed vind, maar op meerdere vlakken zijn er ook producten, die net zo goed, zo niet beter zijn.
  Echt een eye-opener, dat dus vooral op inhoud bezuinigd wordt als iets als Vernieuwd aangeprezen wordt.

  De genoemde producten koop ik niet, maar wel bv Pickwick gewone thee, verschillende soorten geprobeerd, maar deze vind ik het lekkerst.
  Koffie koop ik bij de Lidl of Hema, maar ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik geen echte koffie-liefhebster ben, doorgaans slechts 1 kopje in de vroege ochtend.
  Wel ben ik weer heel kritisch op koffiemelk, waarvan ik dan ook maar 1 merk koop van Friesche Vlag, Balance, wat de enige koffiemelk zonder smaak is.
  Ik vind alle andere koffiemelk ronduit smerig, wat vooral iets zegt over mijn smaakbeleving ;)
  Een ander A-product is Dreft (hand) afwas, waar ik echt lang mee doe, maar verder kan ik niet zo snel bedenken, waar geen goed alternatief voor is.

  Verder denk ik altijd, dat je vooral voor de naam betaalt en er zijn ook winkeliers, die dit bevestigen. Het klinkt ook luxer als je iets met een merknaam hebt, het betekent, dat je het geld ervoor kunt uitgeven...

  Lily

  • Vernieuwd hoeft niet altijd te betekenen dat de inhoud van een product minder is geworden, maar het kán een signaal zijn

   Ik houd ook erg van Pickwick thee Lily! En koffiemelk heb ik altijd van Friesche Vlag en dan de halfvolle versie. De volle vind ik niet lekker.

 12. Ja ja altijd waakzaam bootschappen doen en ik let altijd op de grammetjes
  Is mij ook opgevallen dat producten in naam en grammen veranderd
  Dus inslaan bij het bericht dit produckt wordt vervangen!
  Soms is het de prijs ook
  Vaak de suikerhoeveelheid die Aangepast wordt

 13. Een mooie woord, nog niet eerder gelezen!
  Ik heb er van de zomer niets van gemerkt dat de magnums kleiner waren geworden.
  Voor de rest gebruik ik geen van beschreven produkten.
  Volgens mij al weer heel wat jaren geleden gebeurde dat toch ook met sigaretten, i.p.v. 20 zitten er toch 19 st in een pakje?

  • Het zou best kunnen Marrian. Ik heb nooit gerookt, en vind het stiekem wel goed als ze er minder in een pakje doen omdat ze zo ongezond zijn moet ik bekennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>