Reacties

Hetzelfde kledingstuk in meervoud kopen? — 65 reacties

  • Aha! Ik ben dus niet de enige in dit geval. Ik merk dat ze soms producten en kledingstukken gaan 'vernieuwen' maar niet per sé verbeteren. En om die reden snap ik best dat mensen van een goed model/product meerdere exemplaren kopen.

   Mocht het dan uit het assortiment gaan, dan heb je tenminste nog wat op voorraad.

 1. Zelden, op onderbroeken en sokken en beha's na. Maar ik snap je wel, dat rokje is super! Heb m ook. Hoewel ik wel jaloers ben op jouw slanke taille... Die van mij doet het toch wat beter in jurkjes waar de nadruk wat meer op andere lichaamsdelen ligt... (Ook super jurkjes bij de Hema wat dat betreft)

  • Met de jurkjes van de Hema die er nu hangen kan ik dan weer niets juist. Die benadrukken mijn buikje en mijn 'saddle bags'. Een paar jaar geleden hadden ze wél hele leuke jurkjes, maar nu helaas dus van die strakke : (

   Wat leuk dat jij het rokje ook hebt! Het zit lekker hè?!

 2. Ikzelf doe het eigenlijk nooit. Meer ook omdat ik vaak jeans koop en deze nogal prijzig zijn. Ook qua shirts doe ik dit nooit. Waarom niet weet ik eigenlijk niet.

  • Misschien zijn ze wel zo basic, dat ze er altijd zullen zijn! Dan hoef je ook niet in te slaan.

   Ik ben even nieuwsgierig, want ik koop nooit spijkerbroeken: wat kost zo'n spijkerbroek nou?

  • Verschilt, die van mij zitten vaak tussen de 70 en 100 euro per stuk, dus vrij prijzig. Ik koop ze ook wel eens goedkoper hoor, maar het goedkoopste is denk ik wel 40 euro. En om er dan 3 tegelijk te kopen is toch in een keer 120,-... :/

 3. Ik heb twee rokken gemaakt in hetzelfde model maar wel met een andere motiefje. Qua kleding is dat hetzelfde, ik koop nog wel eens hetzelfde model of merk, maar dan altijd in een andere kleur of met een ander motiefje. Alleen van onderbroeken koop ik wel eens dezelfde haha.

 4. Ik vind het zo handig. Zo hou ik van wat wijdere shirt met een boothals en daar is bijna niet aan te komen. Behalve van een of ander surf merk. Ik heb ze effen en gestreept in verschillende kleuren en koop er elk jaar een paar bij (het liefst in de opruiming).
  En ik vind het heerlijk om niet elke dag over mijn kledingkeuze na te moeten denken.

  • Boothalzen zijn op het moment inderdaad niet zo 'in' geloof ik. En dan valt het niet mee om ze te vinden. Ik snap je helemaal.

   Boothalzen zijn mooi. Nadeel vind ik alleen zichtbare bh-bandjes.

 5. Eehhhh, haha, laat ik maar bekennen dan dat ik de grijze aanheb en vandaag nog een gestreepte en een donkerblauwe kocht! Ze zijn inderdaad geweldig!
  Ik moest zelfs aan je denken in de HEMA want ik dacht al dat het iets voor jou was! Hahaha!

  • Leuk Anke! De grijze liet ik hangen omdat ik hem te licht vond. Iets donkerer grijs en ik had hem ook gekocht. Ik moet glimlachen dat je nog aan me gedacht hebt!

   Je kent mijn kledingsmaak goed : )

 6. Soms wel ,ondergoed .
  En pas 2 goed passende taille spijkerbroeken,want ik kan niet tegen die afzakkers!
  Heb jij daar geen last van?
  Rokjes vind ik leuk maar onhandig op de fiets en ik fiets veel.

  • Eigenlijk niet, maar ik heb altijd rokken met elastische tailleband. En die draag ik vrij laag. Als het hoog aansluit in de taille vind ik het niet prettig voelen. Wat dat betreft vind ik mezelf best irritant: net de prinses op de erwt...

   Ik heb op de fiets ook wel eens last inderdaad opwaaiende rokken...

 7. Volgens het duo van 'what not to wear' was het not done om verschillende kleuren van hetzelfde kledingstuk te kopen, maar dat is inderdaad onzin. Als het goed past en lekker zit, doe ik het ook altijd. H&M had hele fijne yogashirts, dat heb ik er 5 van ingekocht...

  • Ik vond Trinny and Susannah altijd zo leuk! Zij adviseerden ook dit model rokje voor peervormige vrouwen. Maar niet meerdere kledingstukken kopen van het zelfde model, daar kan ik ze dan niet in volgen!

 8. Spijkerbroeken, shirts, blouses, jasjes, jurkjes, leggings.. ik koop alles dubbel. Als het past en ik ben er happy in adopteer ik er minimaal 2. vooral omdat ik soms 80 broeken pas voor iets acceptabel zit.. bh's 1 merk, 1 model.. onderbroeken, altijd dat ene merk en model.
  80 % van mijn bovenkleding koop ik in 1 winkel. En veel in de opruiming (meestal een 3e en 4e, de eerste twee koop ik direct als de collectie uitkomt wegens gaat snel op).

  Hema koop ik niks, wegens, flatteert me niet. Die rokjes vallen te wijd op de taille en te krap op de heupen. Shirts te krap op de borsten en heupen, slobberend in de taille. En te kort, ik liep steeds te sjorren en onder de navel te showen.

  • Dat klinkt inderdaad niet prettig, de pasvorm van de Hema kleding voor jou.

   Ik kan me goed voorstellen dat, als je dan eindelijk een goed model hebt gevonden, je voor de zekerheid meteen twee exemplaren koot. Dan kun je ook even vooruit.

 9. Ik koop b.h.'s altijd per 3, onderbroeken per 6 en wandelsokken 3 paar tegelijk. Ik koop verder eigenlijk alleen tweedehands kleding en daarom nooit twee van hetzelfde, dat is er niet! Voor mijn man koop ik ieder jaar 4 spijkerbroeken van hetzelfde model en hetzelfde merk mee. Mijn man is allergisch voor melkprodukten en kledingzaken ????????

  • Grappig dat je bhj's wandelsokken per 3 koopt. Weet je dan van te voren al wel dat ze lekker zitten? En waarom per drie?

   Mijn man houdt ook niet van kledingzaken...

  • Ik koop al jaren steeds dezelfde bh's en onderbroeken en wandelsokken, De "oude" zijn nog niet versleten als ik nwe koop.

 10. Ik doe dat met alles. Zo heb ik een zeer lastig bh maat, een erg grote cup en ik vind de meeste merken echt niet fijn, nu ik eenmaal een super fijne bh heb gevonden. Heb ik die zelfde bh in vele kleuren, elk seizoen komt er een nieuwe kleurlijn en bestel ik een nieuwe zo blijft mijn kast oppeil en hoef ik geen moeite te doen de juiste te vinden. Mijn maat is niet te koop in een. Reguliere lingerie winkel dus ben ik al snel aan gewezen op online, dat maakt passen best lastig.

  Shirts, heb ik ook vaak in duo's, zelfde. Shirt in verschillende kleuren. Grootste oorzaak? Ik kan nooit kiezen en het scheelt tijd in de winkel. Iets waar ik simpel weg een hekel aan heb.

  • Wat handig dat je zelfs niet meer hoeft te passen, maar gewoon een bepaald model bh kunt kopen. Het is ook inderdaad best een gedoe als je eerst online moet bestellen en dan ook nog passen.

 11. Ik koop wel vaker meerdere stuks van hetzelfde kledingstuk. Soms omdat ik intens gelukkig ben het eindelijk weer eens ergens te vinden, zoals een paar maanden geleden basis-shirts met V-hals (was dat een paar jaar verboden ofzo?). Dan ook af en toe meerdere in dezelfde kleur, vooral als ik twijfel over de kwaliteit en er toch langer van wil genieten (zoals een hagelwitte voor bij mijn sollicitatie outfit want die moet wel hagelwit blijven). Soms ook omdat het kledingstuk zo fijn zit dat ik ruimere keuze wil in het combineren, zo heb ik van hetzelfde vest (sweatjack) een donker blauwe, een licht roze en een crème kleurige. Ik zie niet echt in waarom dat een probleem zou zijn, ik heb ze toch niet tegelijk aan dus op deze manier kan ik feitelijk meer variëren dan dat je steeds hetzelfde exemplaar aantrekt omdat het zo lekker zit.

  • Ik houd meer van de ronde halzen, dus dat van die v-hals heb ik niet zo gemerkt. Maar het is heel goed mogelijk dat die er een tijd niet meer waren. Bij de Hema hebben ze volgens mij ook shirts met v-hals overigens.

 12. ik koop heel regelmatig hetzelfde, vrijwel altijd in een andere kleur,
  zo heb ik veel vestjes ,soms truien, shirts van hetzelfde model en meestal ook merk.
  Ik kocht afgelopen week zelfs een jurk in hetzelfde model als die ik vorig jaar gekocht had, vorig jaar blauw wit soort paisly motief en nu d.blauw met witte stippen....
  Witte shirts van de hema die koop ik wel per 5 gelijk, de grijze meestal per 3.
  Saai kan ik het niet vinden, het is blijkbaar mijn stijl en ik voel me er fijn in.

  Wij wandelen 2 van de 4 dagen in de Achterhoek, 40 km p.d., prachtige omgeving!!!!

  • Wat leuk dat je in de Achterhoek ging wandelen Marrian. Het is hier inderdaad mooi! Stoer dat je 40 km per dag liep zeg! Ik ben onder de indruk.

   Heb je nu geen spierpijn dan?

 13. ohja ik doe dat ook :) maar wel in anderen kleuren
  bh's ook in andere kleuren
  onderbroeken en panty's zijn wel helemaal hetzelfde maar dat zijn de kledingstukken waar dat normaal voor is zeker

 14. Vooral de t shirts met print voor mijn man koop ik vaak in veelvoud, wel net een andere print voor de afwisseling. Als ik een trui heerlijk vind zitten en die is er in meerdere kleuren, dan koop ik die. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Zo heb je veel van hetzelfde, met toch een beetje afwisseling.

 15. soms iets in meerdere kleuren maar dan omdat ik t nu leuk vind.voor over 5 of 10 jaar iets kopen doe ik niet heb nog al een wisselende smaak

  • Dat kan inderdaad een factor zijn: vind je een kledingstuk over 5 of 10 jaar nog wel mooi. Ik ga er maar even van uit dat ik dit basic rokje ook dan nog mooi vind. Ik verwacht van wel.

 16. Ja, dat doe ik soms ook, maar wel in verschillende kleuren.
  Sokken koop ik graag veel in dezelfde kleur. Handig als er een weg raakt of kapot gaat.

 17. Ik zou het misschien ook wel doen, maar dan wel in verschillende kleuren. Ook hemdjes en dergelijke zijn ideaal om in meervoud te kopen. Hij staat je goed trouwens.

 18. Ja zeker doe ik dat. Laatst nog een shirtje gekocht, donkerblauw met witte stippen, deze heb ik ook in zwart met witte stippen. Zwarte basisshirts voor de winter, wel 10. Draag ik onder vestjes. B.H.'s 1 model in zwart en wit van ieder 6. Een bepaald model vestje met sjaalkraag (moeilijk te vinden) heb ik gelijk in 3 kleuren gekocht, kan ik even vooruit ;-).
  Een mooi wat langer shirt (beetje voor netjes) in creme en grijs. Linnen floddershirtje voor hoogzomer in wit, blauw, grijs en zwart.
  Voor mijn man altijd dezelfde spijkerbroeken (soms een andere wassing) en nu een goed model polo in 3 kleuren.
  Ik kocht mijn spijkerbroeken altijd in een bepaalde winkel die nu failliet is. Daar baal ik enorm van want ik heb nog geen goed alternatief gevonden. Zodra ik de perfecte jeans vind koop ik er gelijk een paar!

  • Wat vervelend dat die winkel failliet is zeg, en dat je nu je perfecte jeans niet meer kunt kopen. Was het niet een bepaald merk dat je kunt googelen om te kijken waar ze die nog meer verkopen?

 19. Hihi vroeger kocht ik weleens een kledingstuk dat ik echt leuk vond in twee verschillende kleuren. Tegenwoordig kies ik gewoon, want er zijn nog een boel andere leuke dingen die je kunt kopen voor dat geld ;)

 20. Goed zittende broeken, wegens XXL bovenbenen en XXS jeansmode. Meestal we in (net) iets afwijkende kleuren.
  Verder ondergoed.

 21. Leuk rokje, moet ook maar eens gaan kijken.
  Ik koop wel vaak dubbel. Sowieso vaak met ondergoed, sokken en basic hemdjes /shirts. Ik draag bijna altijd basic zwarte hemdjes onder shirt/trui/vest

 22. Leuk rokje, ook maar eens gaan kijken.
  Ik koop sowieso sokken en ondergoed dubbel en ik draag eigenlijk bijna altijd basic zwarte hemdjes onder shirt/trui/vest, dus die koop ik er ook altijd meerdere

 23. o wat een leuke rok!! Heb even op de webpage gekeken, leuke rokken. Jammer dat het zo ver weg is. Hier een leuke lange rok voor 13 dollar, ongeveer 9 euro. Ook wel leuk,maar ik vond rokken op de knie mooier. Ben nog bezig met een paar.
  Zou er ook een paar kopen, why not?
  Groet, Wilma

 24. Voor die prijs zou ik er ook nog enkele kopen, maar om nou te zeggen dat je daar dan 15 jaar lang gesteld bent? Wat mij paste toen ik 40 was paste me 15 jaar later niet meer. Om nog maar niet over slijtage te spreken.

 25. Ja, dat doe ik ook regelmatig. Vooral al mijn bh´s en onderbroeken zijn hetzelfde en ook van de Hema. Als ik een hele fijne broek of rokje heb dan koop ik die vaak ook dubbel. Zo had ik jaren geleden de linnen broeken van de Hema in drie kleuren en vesten van Esprit in vier kleuren. Inmiddels past het allemaal niet meer, gekrompen door het wassen, een paar kilootjes aangekomen... Die broeken heb ik geloof ik al weg gedaan maar die vesten hangen volgens mij nog steeds ergens in mijn kast... ;)

  • Zeker bij de Hema hebben ze regelmatig kledingstukken die daarna verdwijnen uit de collectie. Ik snap heel goed dat je die linnen broeken hebt ingeslagen. Wel jammer dat ze niet meer passen.

 26. Haha moest even lachen bij je vraag. ja ik heb ooit drie paar dezelfde laarzen gekocht in een keer. Dat is echt al een behoorlijk aantal jaar geleden hoor maar ik droeg altijd zwarte stoere laarzen . Ik sliep er bijna mee ( was net pipi langkous ) En toen ze echt gingen verslijten dacht ik ojeee wat nu ? E toen was de redding nabij een winkel had ze nog en in de uitverkoop ook nog. Dus gelijk passen. de verkoopster zei maar die heeft u al. ik zei ja dat klopt heeft u er nog meer . Even kijken zei ze.Ja hoor nog drie paar .Ik zei doe ze alle drie maar.Ze keek of ze water zag branden en dacht volgens mij die is gek geworden. En zo ging ik naar huis op mijn laarzen met een tas vol met weer dezelfde laarzen.

  • Kostelijk! Dat zijn echt veel laarzen van hetzelfde soort. En heb je ze ook echt allemaal helemaal afgedragen en versleten? Of werd je ze op een gegeven moment toch zat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder