Kerstpakket doneren (als je niet weet wat je ermee moet)

Kerstpakket doneren

Kreeg jij dit jaar een kerstpakket? En kon je de gedachte waarderen, maar was de inhoud niet altijd even handig? Dan kun je een kerstpakket doneren! Op die manier komen eventueel overbodige spullen hopelijk toch nog goed terecht.

Maar eerst even over de kerstpakketten die wij dit jaar kregen.

Kerstpakket doneren: mijn zoon deelt met mij

Als mijn jongste zoon sommige dingen niet lekker vindt, dan krijg ik ze! Dat is zijn vorm van een kerstpakket doneren ; )

kerstpakket 2020

Dit jaar kreeg ik van hem de zak paprika chips van Lays, en alle Milky Way en Bounty reepjes.

Ze waren heerlijk!

Kerstpakket 2020 van mijn dochter

En hieronder het kerstpakket 2020 dat mijn jongste dochter kreeg:

Kerstpakket doneren

Erg leuk, en de mand is daarna nog prima te gebruiken.

Kerstpakket van mijn man

Mijn man kreeg zoals elk jaar een VVV cadeaukaart t.w.v. 60 euro. En dit jaar als extra ook een doos gevuld met soortgelijke dingen als ook in de man van mijn jongste dochter zaten.

Hoe ik ook een kerstpakket kreeg!

Voor het eerst  in mijn leven kreeg ook ik dit jaar een heus kerstpakket. Simpelweg omdat ik als vrijwilliger voor de bibliotheek aan de slag ben gegaan om bibliotheekboeken bij mensen thuis te brengen. Op dit moment heb ik maar één cliënt, en heb ik nog maar weinig kunnen doen. Het kerstpakket voelt in die zin niet erg verdiend. Maar ik vind het een leuk gebaar.

Kerstpakket doneren

Inmiddels snap ik echter ook de schaduwzijde van kerstpakketten. Want er zitten regelmatig spullen in waarvan je je afvraagt: 'Wat moet ik hiermee?' Zeker als je net je huis hebt ontdaan van alle overbodige zooi, kan zo'n kerstpakket gemengde gevoelens oproepen.

Heb jij ook zo'n kerstpakket gekregen, waarvan je niet goed weet wat je met de inhoud aan moet, en wil je dat kerstpakket doneren?

Als je kerstpakket spullen bevat waar je niets mee kunt: oplossing

Kerstpakket doneren aan de Voedselbank

Je kunt je kerstpakket aan de lokale Voedselbank geven. De Voedselbank hier in Doetinchem schrijft hierover het volgende:

'De Voedselbank Doetinchem houdt ieder jaar een kerstpakkettenactie de gemeente Doetinchem en de gemeente Bronckhorst. Veel mensen krijgen in deze tijd een kerstpakket van hun werkgever of van relaties waar misschien etenswaren inzitten waar een werknemer niet op zit te wachten. Dit jaar kunnen pakketten worden afgegeven op maandag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. '

Op de landelijke website van de De Voedselbank kun je een voedselbank bij jou in de buurt vinden. Of google gewoon even. De kans dat ze blij zijn met jouw kerstpakket is groot.

Verder zijn er lokaal allerlei initiatieven voor een kerstpakket doneren zoals de stichting Mohuka. Denk ook aan Facebook en marktplaats. Op die laatste kun je jouw kerstpakket doneren, en je vindt er soms ook oproepjes van andere mensen die kerstpakketten willen doneren.

Je kunt een kerstpakket doneren ook heel persoonlijk maken. Bijvoorbeeld als je iemand kent die een lastig jaar achter de rug heeft. Of je weet bijvoorbeeld dat je buren dol zijn op dat stuk kaas in het kerstpakket, dat jij niet van je vrouw mag opeten omdat je moet afvallen #mijnman

Leestip: Japke D. Bouma schreef een leuk de voorwaarden waaraan een kerstpakket moet voldoen.

Wat zijn jouw ervaringen met kerstpakketten en en kerstpakket doneren?

Similar Posts

40 Comments

 1. Niet, ook ik krijg als vrijwilliger een kerstpakket, maar wij krijgen een speciale code, voor een website waar we ons eigen kerstpakket mogen samen stellen. Erg leuk om te doen, en omdat je zelf kiest, van huishouden, tot badkamer, tot woonkamer, boeken of speelgoed, zit je altijd goed!

  X

 2. Ik kreeg een Bol.com cadeaubon van 50 euro. Vind ik leuker dan zo'n kerstpakket waarvan ik de helft toch niet opeet.

 3. Ik krijg als pensionado geen kerstpakket meer, maar ik doe mee aan een puzzelprijsvraag van de thuiszorg. De prijzen zijn boodschappenpakketten, die worden in januari uitgeloofd.
  Omdat ik èn koolhydraatarm èn vegetarisch/veganistisch eet, had ik al besloten om mijn pakket te doneren mocht ik een pakket winnen. Ik neem dan contact op met het wijkteam, zij weten vast wel iemand die er blij van wordt.

 4. Ik werk voor 2 werkgevers en krijg van ieder een kerstpakket. De een is een groot schoonmaakbedrijf dat over de hele wereld zit. Zij hebben de mond vol van duurzaamheid, maar dat blijkt niet echt uit het kerstpakket. Oke er zitten 2 bamboobakjes in , maar verder zijn het eenspersoonsverpakkingen van een aantal snacks en zitten die in plastic dat dan ook nog eens bedrukt is met het bedrijfslogo. De bijgevoegde kerstkaart is geplastificeerd. Bovendien was het kerstpakket ondanks alle lovende woorden nog niet de helft van wat het vorig jaar was. Heel bijzonder als dan in de kerstkaart staat dat het pakket onderstreept hoe groot de waardering voor onze inzet in deze moeilijke corona tijd is ?????
  Hoe anders was het bij mijn andere werkgever een veel kleiner schoonmaakbedrijf dat met een 1 1/2 mtr pakket op de proppen kwam, super origineel in een 1 1/2 mtr lange kartonnen doos met als tekst 1 1/2 mtr waardering voor je inzet. Met eenvoudige maar voor iedereen bruikbare produkten , wat ik niet lekker vind gaat naar mijn dochter of mijn vriend , Ik weet het je moet dankbaar zijn dat je uberhaupt wat krijgt, maar met een minder dan modaal inkomen is een extraatje altijd meer dan welkom. Mijn 1e werkgever heb ik bedankt met een mailtje met al misschien venijnige opmerking hoe goed het pakket hun waardering onderstreept. De 2e heb ik een mailtje gestuurd met een bedankje en een complimentje over hoe het pakket gepresenteerd en gevuld was.

 5. Hij is al bijna op... ;-) Ìk vind een pakketje altijd wel leuk. Wat we niets vinden dat vind altijd wel een weg naar een ander. Er hoeft niets weggegooid te worden.

  Love As always
  Di Mario

 6. Zo'n pakketje krijg ik niet. Ik moet dus alles zelf kopen, maar dat vind ik helemaal niet erg. Dat ze zo'n pakket maar aan de armen en hulpbehoevenden geven.

 7. Goed idee, dat doneren van kerstpakketten. Bij mij ging meestal het grootste deel van de inhoud naar mijn moeder. Dit jaar kreeg ik er voor het eerst geen. Vond ik een goede reden om voor mezelf iets leuks te kopen;).

 8. we krijgen hier in belgie geen pakket, toen ik vroeger voor een nederlands bedrijf werkte wel
  en de cadeautjes die ik krijg die zijn persoonlijk...
  -Een @->- voor jou.

 9. Wat een leuke pakketten! Wij moeten op de kleintjes letten op mijn werk dus wij kregen een standaardje om je telefoon in te zetten. Ik vond het leuk; het gaat om het gebaar. Al-aika iets krijg wat ik niet kan gebruiken, geef ik het weg. Je kunt er altijd wel iemand blij mee maken

 10. Bij mijn vorige werkgever organiseerden ze een soort kerstmarkt waar je zelf leuke (lokale) producten kon uitzoeken. Dat vond ik echt een topper.

 11. als zzper krijg je normaliter geen pakket maar onze opdrachtgever denkt daar anders en kregen een goed gevuld pakket. wat wij niet gebruiken hebben wij aan een vriendin gegeven die niet zoveel heeft

 12. Heel mooi om een kerstpakket waar je zelf niet zoveel om geeft weg te geven aan iemand die het écht heel goed kan gebruiken. Dat is wat mij betreft de ware kerstgedachte.

 13. Ik krijg geen kerstpakket. Als je iets krijgt, is dat altijd wel fijn! Ik kan me voorstellen dat je niet alles gebruikt en het is leuk als je daar dan anderen een plezier mee kan doen

 14. Vanaf een website mogen we sterren besteden aan doelen. Ik heb een gedeelte gebruikt voor spullen in mijn nieuwe huis en daarnaast een donatie aan Natuurmomenten.

 15. Ik had dit jaar voor het eerst de keuze. pakket met voedsel, war de helft niet van gebruikt word, of een bol cadeau bon. Heb voor dat laatste gekozen. dan kun je tenminste besteden aan iets waar je zelf echt iets aan hebt

 16. Wij krijgen al een tijdje geen pakket meer. Dat geld wordt bij elkaar gelegd en gaat naar een goed doel. Dat is natuurlijk ook een prima investering. Verder deden wij hier nogal eens aan ruilen van producten. :)

 17. Wat een mooi initiatief! Past helemaal bij de kerstgedachte. Persoonlijk vond ik zo'n doos vol cadeautjes altijd wel leuk, maar snap dat het niet bij iedereen past. Vanaf het moment dat we een bon kregen, doneerde ik die iedere keer aan een goed doel. Ook omdat ik denk dat er over het algemeen altijd mensen zijn die het geld beter kunnen gebruiken dan ik :)

 18. Wij krijgen normaal gesproken nooit een kerstpakket, maar dit jaar kregen we een cadeaubon, omdat er ook geen borrels en feestebn etc georganiseerd zijn. Dus dat was wel heel leuk!

 19. Ik ben gek op kerstpakketten. Nu krijg ik ze niet meer behalve op mijn blog namens wat bedrijven dan zitten er af en toe wat kerstpakketten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.