Kerstpakket doneren (als je niet weet wat je ermee moet)

Kerstpakket doneren

Kreeg jij dit jaar een kerstpakket? En kon je de gedachte waarderen, maar was de inhoud niet altijd even handig? Dan kun je een kerstpakket doneren! Op die manier komen eventueel overbodige spullen hopelijk toch nog goed terecht.

Maar eerst even over de kerstpakketten die wij dit jaar kregen.

Kerstpakket doneren: mijn zoon deelt met mij

Als mijn jongste zoon sommige dingen niet lekker vindt, dan krijg ik ze! Dat is zijn vorm van een kerstpakket doneren ; )

kerstpakket 2020

Dit jaar kreeg ik van hem de zak paprika chips van Lays, en alle Milky Way en Bounty reepjes.

Ze waren heerlijk!

Kerstpakket 2020 van mijn dochter

En hieronder het kerstpakket 2020 dat mijn jongste dochter kreeg:

Kerstpakket doneren

Erg leuk, en de mand is daarna nog prima te gebruiken.

Kerstpakket van mijn man

Mijn man kreeg zoals elk jaar een VVV cadeaukaart t.w.v. 60 euro. En dit jaar als extra ook een doos gevuld met soortgelijke dingen als ook in de man van mijn jongste dochter zaten.

Hoe ik ook een kerstpakket kreeg!

Voor het eerst  in mijn leven kreeg ook ik dit jaar een heus kerstpakket. Simpelweg omdat ik als vrijwilliger voor de bibliotheek aan de slag ben gegaan om bibliotheekboeken bij mensen thuis te brengen. Op dit moment heb ik maar één cliënt, en heb ik nog maar weinig kunnen doen. Het kerstpakket voelt in die zin niet erg verdiend. Maar ik vind het een leuk gebaar.

Kerstpakket doneren

Inmiddels snap ik echter ook de schaduwzijde van kerstpakketten. Want er zitten regelmatig spullen in waarvan je je afvraagt: ‘Wat moet ik hiermee?’ Zeker als je net je huis hebt ontdaan van alle overbodige zooi, kan zo’n kerstpakket gemengde gevoelens oproepen.

Heb jij ook zo’n kerstpakket gekregen, waarvan je niet goed weet wat je met de inhoud aan moet, en wil je dat kerstpakket doneren?

Als je kerstpakket spullen bevat waar je niets mee kunt: oplossing

Kerstpakket doneren aan de Voedselbank

Je kunt je kerstpakket aan de lokale Voedselbank geven. De Voedselbank hier in Doetinchem schrijft hierover het volgende:

‘De Voedselbank Doetinchem houdt ieder jaar een kerstpakkettenactie de gemeente Doetinchem en de gemeente Bronckhorst. Veel mensen krijgen in deze tijd een kerstpakket van hun werkgever of van relaties waar misschien etenswaren inzitten waar een werknemer niet op zit te wachten. Dit jaar kunnen pakketten worden afgegeven op maandag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. ‘

Op de landelijke website van de De Voedselbank kun je een voedselbank bij jou in de buurt vinden. Of google gewoon even. De kans dat ze blij zijn met jouw kerstpakket is groot.

Verder zijn er lokaal allerlei initiatieven voor een kerstpakket doneren zoals de stichting Mohuka. Denk ook aan Facebook en marktplaats. Op die laatste kun je jouw kerstpakket doneren, en je vindt er soms ook oproepjes van andere mensen die kerstpakketten willen doneren.

Je kunt een kerstpakket doneren ook heel persoonlijk maken. Bijvoorbeeld als je iemand kent die een lastig jaar achter de rug heeft. Of je weet bijvoorbeeld dat je buren dol zijn op dat stuk kaas in het kerstpakket, dat jij niet van je vrouw mag opeten omdat je moet afvallen #mijnman

Leestip: Japke D. Bouma schreef een leuk de voorwaarden waaraan een kerstpakket moet voldoen.

Wat zijn jouw ervaringen met kerstpakketten en en kerstpakket doneren?

40 Comments

  1. Marrie
  2. Johmar de Groot
  3. Di Mario
  4. Wendy
  5. Caroline
  6. Saskia
  7. Sherry

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh