Koreaanse drama’s versus Amerikaanse series

kdrama

Ik ben dol op romantische Koreaanse drama’s.

Kenmerkend is het langzame tempo.

Koreaanse drama’s: het tempo is Langzaam

Een Koreaans drama bestaat meestal uit 16 afleveringen. En als ze dan in aflevering 4 voor het eerst elkaars hand vasthouden dan is dat een Groots moment. En als je geluk hebt is er in aflevering 6 misschíen zelfs wel een voorzichtige kus!

Als ik dat vergelijk met de gemiddelde Grey’s Anatomy aflevering dan is het contrast groot. Daar is het echt ‘van dik hout zaagt men planken.’ Ze ontmoeten elkaar, en vijf minuten later rukken ze elkaar al de kleren van het lijf.

Nee, doe mij maar een Koreaans drama!

Als je na een periode Kdrama’s weer een Amerikaanse serie kijkt

Mijn jongste dochter stuurde mij onderstaande Instagram post over wat er gebeurt als je na een periode van Koreaanse drama’s geconfronteerd wordt met een Amerikaanse serie.

Ik moest er erg om lachen en kan het helemaal onderschrijven!

N.B. Dit is overigens de populaire acteur Lee Min-ho!

Ben jij ook fan van Koreaanse drama’s? Bezoek dan eens mijn Kdrama blog!

Similar Posts

7 Comments

  1. Oh ja, K-drama! Dankzij jouw blog heb ik dat leren kennen en gelukkig staat er op Netflix heel veel! Soms gewoon leuke series en soms met dingen die je aan het denken zetten! Ik vond Hello me! heel bijzonder. Kort geleden zag ik Birthday center (over de worstelingen waar je als jonge moeder mee te maken krijgt) en nu zit ik in: Because this is my first life. Ook een aanrader!
    groetjes, Alice K.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.