Reacties

Kan een tas té veel vakjes hebben? — 34 reacties

 1. Ik kan zelf echt niet tegen veel vakjes. Ben dan al snel het overzicht kwijt. Zelf wil ik het liefst een klein vakje aan de buitenkant, een groot vak en een klein vakje aan de binnenkant!

 2. Een tas kan zeker te veel vakjes hebben maar ook te weinig.
  Tegenwoordig zie je namelijk veel tassen die helemaal geen vakken hebben. Lastig vind ik dat omdat je altijd moet graaien naar je spullen.
  Ik heb wel eens een soort binnentas geprobeerd (een soort toilettas met een heleboel vakjes die je dan weer in je tas doet, maar dat was het ook niet voor mij.
  Ik ben dus nog zoekende.
  p.s. die tas die je gekocht het is trouwens erg leuk.

  • Het is inderdaad wel een leuke tas. Ik kocht hem na lang zoeken. Helemaal geen vakjes is inderdaad ook niks. Want dan ligt alles in dat ene grote vak.

 3. Ik heb zes vakjes en ik weet perfect wat waar zit. Het enige waar ik nog mee vecht zijn kleine spullen, zoals mijn betaalsleutel voor op het werk, die is nog geen twee centimeter groot.
  Wat voor mij helpt is ieder weekend de tas opruimen, liefst op zondag, want gedurende het weekend komen er nog een aantal spullen van dochterlief in terecht.

  • Wat een goed idee om een vast moment in de week te nemen waarop je je tas uitmest. Dat kan ik ook wel eens gaan doen. Het is best een zootje in dat ding.

 4. Té veel vakjes betekend (bij mij) té veel spulletjes en dan word ik gek van mezelf en de zooi die ik mee sleep. Wat mij betreft kan een tas te veel vakjes hebben. Heb er nu 3. Meer dan genoeg!

 5. Ik heb liever niet teveel vakjes. Twee vakken grote vakken en een klein vakje voor mijn telefoon en sleutels vind ik meer dan genoeg. Verder gaat mijn voorkeur uit naar een tas zonder rits.

  • Dat vind ik bijzonder Nesrin: voorkeur voor een tas zonder rits. Ik wil júist graag een rits, zodat alles goed beschermd in mijn tas zit. Ben je niet bang dat iemand heel makkelijk wat uit je tas kan roven?

 6. Mijn tas ((15 bij 18 cm) heeft een groot binnenvak (tasinhoud) voor zakdoekjes, spiegeltje en een misschientje, een binnen ritsvakje voor betaalpas en wat contant geld met een clipje waar mijn winkelwagenmunt aan zit. Een buitenritsvak in twee delen, een voor sleutels ( huis, fiets en/of auto) en een voor mijn telefoon. Riem is verstelbaar, soms cross-over, soms schoudertas en soms handtas. Ooit gekocht in Frankrijk en gaat al minstens 8 jaar mee!

 7. Even tellen...
  - Het grote vak dat de tas zelf vormt
  - Aan de buitenkant een groot vak dat sluit met een rits.
  - Aan de binnenkant 1 klein vakje dat sluit met een rits, een vak dat sluit met klittenband, een vak dat sluit met een drukknoop en een telefoonvakje.

  Totaal dus 6 vakken.

  En dan nog een paar 'dingen' waar je pasjes en pennen in kunt steken. Maar dat zou ik geen vakken willen noemen. Ik gebruik ze ook niet. Aan de binnenkant zit ook nog een heel handig riempje met sluiting waar ik m'n portemonnee aan vast kan maken zodat zakkenrollers er niet zomaar vandoor kunnen gaan met m'n portemonnee. ('t Is geen garantie dat-ie niet gestolen wordt, natuurlijk, maar ze moeten er in ieder geval wel moeite voor doen.)

  Mijn tas sluit aan de bovenkant met een rits en kan ook als rugtas worden gedragen. Zo gebruik ik hem ook vaak. De bovenkant zit dan zó in elkaar 'gefrommeld' dat de rits niet zomaar kan worden opengetrokken. Het vak aan de buitenkant draag ik tegen m'n rug aan, dus dat is ook niet zomaar opengeritst.

  Mijn tas gaat al jaren mee en ik heb wel een bepaalde routine in het gebruik van de verschillende vakjes. Voor mij werkt dit prima. Hij is wel een keer aan vervanging toe, vrees ik, dus dat betekent dat ik aan een nieuwe tas moet gaan wennen. :-(

  • Wennen aan een nieuwe tas is best lastig inderdaad.

   Dat systeem met een riempje om je portemonnee te beschermen vind ik enorm handig klinken. Je hele tas klinkt trouwens handig. Wat voor soort tas is het?

 8. Ja een tas kan echt te veel vakken hebben. De tas die ik het fijnste vindt heeft een groot vak, een klein vakje en dan een open vakje voor je telefoon. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe tas. Helaas nog niet gevonden. Dit hangt meer af van de lengte van de hengsels en de grote van de tas. Ik had zelf nog niet nagedacht over het aantal vakken van de tas. Maar daar ga ik nu zeker over nadenken bij de zoektocht naar mijn nieuwe tas.

  • Een goede nieuwe tas heb je inderdaad niet zo maar 1, 2, 3 gevonden. Ik heb ook best lang gezocht naar deze. Het aantal vakken zou ik zeker meenemen als criterium Saskia.

   Succes met het vinden van een mooie en fijne nieuwe tas!

 9. Dat zijn wel veel verschillende vakjes ja, zelf vind ik het wel fijn, ik ben namelijk altijd wel wat kwijt haha. Ik zou wel steeds dezelfde spullen in een vakje doen, anders word het een hele uitdaging..

  • Ja, ik denk dat dat mijn fout is: ik wissel te veel in het gebruik van de vakken. Ik moet echt vaste vakken kiezen, en me daar dan ook eindelijk eens aan houden.

 10. Ik heb verschillende tassen die ik al jaren heb. Wil dus graag (snel) kunnen afwisselen.
  Daarom heb ik losse dingetjes (lippenbalsem, klein zakmesje ed) in een klein leren etuitje. Ben ik nooit wat kwijt! Verder hoeft er dan alleen aan vaste spullen een portemonnee in en twee kleine flesjes met homeopathie en handolie. En mijn telefoon!

  Voor de telefoon vind ik een apart vakje wel erg belangrijk zodat die niet beschadigt.

  • Een apart vakje voor de smartphone is zeker prettig. De mijne is door het hoesje van de Hema dat er om heen zit nu te groot voor het vakje in mijn tas. Dus slingert hij rond.

 11. De tas die ik nu al jaren in gebruik heb, heeft vier vakken en ik weet precies in welk vak alles zit. Helaas is deze tas bijna helemaal versleten. Ik heb er nog een op reserve liggen maar die heeft alleen maar één groot vak en dat lijkt me heel lastig in het gebruik.
  Dan ben ik telkens alles aan de kant aan het doen en aan het zoeken. Dat is mijn reden om voorlopig nog maar even mijn oude tas te gebruiken.

  • Eén heel groot vak vind ik ook niks. Want dan moet je echt altijd grabbelen. Of je zou zo'n speciale kleine organizer tas in die ene grote kunnen doen. Mijn oudste dochter kocht ook zo'n ding bij de Action. Die zet je dan als het ware in je gewone tas.

 12. Ik denk wel dat een tas te veel vakken kan hebben, ik zou ook constant aan het zoeken zijn met zoveel vakjes. Mijn tassen hebben over het algemeen allemaal zo'n drie of vier vakken, vind ik prima!

 13. Hihi, ik wel graag meerdere vakken zodat niet alles door elkaar zwerft in mijn tas maar vaak zijn de vakken dan net niet zo verdeeld zoals ik zou willen. Zo is het vakje in mijn tas voor mijn phone net te smal.

 14. Mijn tas heeft vijf vakken.
  1. rits aan de buitenkant
  2. hoofdvak met rits
  3. rits in de voering van het hoofdvak
  4. een open vak zonder rits waar de flap van de tas overheen gaat
  5. een klein vakje met flap (sluiting met klittenband)
  en dan nog drie pennen lusjes

  Ik weet precies waar alles zit maar daar heb ik wel aan moeten wennen toen ik de tas net had.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder