Kan een tas té veel vakjes hebben?

tas‘Hij moet genoeg vakken hebben!’

Dat was één van mijn belangrijkste criteria toen ik een nieuwe tas zocht. Uiteindelijk kocht ik een geschikte tas met lekker veel vakjes bij de V&D.

Maar de laatste tijd dringt zich een onaangename vraag aan mij op:

‘Kan een tas te véél vakjes hebben?’

Grabbelen en zoeken…

Want ik ben om de haverklap minutenlang aan het grabbelen en zoeken in mijn handige-tas-met-heel-veel-vakken. Dan ben ik weer mijn fietssleutel kwijt, dan is weer mijn autosleutel kwijt. En waar is in vredesnaam nou weer dat handige supermarkt muntje voor de karretjes? En vaak is er dat paniekmoment waarop ik denk: ‘Oh nee, het zit niet meer in mijn tas!’

De oplossing is toch simpel?

De oplossing lijkt simpel: doe de spullen gewoon telkens in hetzelfde vakje. Kies een vak voor de fietssleutel, een vak voor de autosleutel, een vak voor het supermarktmuntje etc. Maar de praktijk is zoals gewoonlijk weerbarstig. En keer op keer moet ik dus toch weer zoeken. Want dan weet ik niet meer welk vakje ook alweer bestemd was voor de fietssleutel/autosleutel/supermarktmuntje. En als ik dat wel weet, dan herinner ik me niet meer of ik hem daar ook echt in heb gedaan.

Hoeveel vakjes heeft mijn tas eigenlijk?!

Ik besloot eens te gaan tellen hoeveel vakken mijn tas eigenlijk heeft.

 1. Het grote vak dat de tas vormt
 2. Een vakje in de voering voor de portemonnee
 3. Een vakje in de voering voor een smartphone
 4. Nog een vakje in de voering voor wat bredere dingen
 5. Een groot vak aan de voorkant dat afsluit met een rits
 6. Twee vierkante vakjes onderop aan de buitenkant die sluiten met een gesp
 7. Een groot vak aan de áchterkant van de tas die ook weer afsluit met een rits

Dat zijn dus 7 vakken in totaal. Eerlijk is eerlijk, het is beslist een efficiënte tas wat dat betreft. Maar waarom ben ik dan steeds zo inefficiënt aan het zoeken?

Hoeveel vakken heeft jouw tas? En wat denk jij: kan een tas te véél vakken hebben?

34 Comments

 1. Thea
 2. Polly
 3. Anke
 4. Els

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh