Is dat nou zoo moeilijk?!

mediterenIs het nou zoo moeilijk?!

5x per dag bewust opstaan en/of gaan zitten

Van mijn Headspace app moet ik proberen om me er 5 keer per dag van bewust zijn dat ik opsta of ga zitten. Inmiddels ben ik er drie dagen mee bezig, maar het is me nog geen één keer gelukt!

Ja, wel als het te laat is. Dat ik ben gaan zitten, en me dan na 10 minuten realiseer:’

‘Nee hè?! Ik was gaan zitten! Wéér gemist.’

Toch vooruitgang?

Maar misschien is het feit dat ik  me realiseer dat ik me er niet van bewust was de eerste stap op weg naar succes.

Ik ben me bewust van mijn gebrek aan bewustzijn.

Dus ik ga gewoon doorzetten. Misschien lukt het me vandaag wel om me er in ieder geval 1 keer van bewust te zijn als ik opsta. Of ga zitten. Ik zit in ieder geval wel het nut van deze oefening in. Het is hele concrete en makkelijke manier om te proberen meer in het moment te leven.

Ben jij je bewust van wat je doet? 

Similar Posts

17 Comments

  1. Ja, het draait om bewustwording. Vaak doen we dingen gedachteloos. Het doel van Headspace is om je bewuster te helpen leven. Dus minder op de automatische piloot.

  2. Omdat ik momenteel veel zorgen heb over 1 van onze kinderen hebben alle tips om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen mijn aandacht.

   Ik heb de headspece app op mijn telefoon gezet en ga er eens mee aan de slag.

 1. Ik begrijp het doel niet zo goed, ik sta zo vaak op op een dag omdat mijn katten voortdurend voor het raam zitten, of ze willen naar buiten, of ze willen naar binnen. Ik ben me er dus wel van bewust waarom ik opsta, helpt dat ook????? Ik weet ook waarom ik weer ga zitten, omdat ik bezig ben een deken te haken.

  1. Het gaat er vooral omdat je je bewust bent van het opstaan zelf. Dat je er echt met je gedachten bij bent en je bewust bent van je lichaam als het opstaat of juist gaat zitten.

 2. Mindfulness draait om aandachtig aanwezig zijn. Door even volledig bewust te zijn wat je doet (wat beweegt als je gaat zitten, hoe voelen je spieren, hoe voelt de stoel) focus je volledig op het nu en je lijf.

  Hoe het precies werkt weet ik niet, maar mindfullness werkt prettig door op je geest en heeft een heel positief effect bij stress, depressie, burnout en nog wat dingen.

  Succes met gaan zitten – overigens kun je natuurlijk ook gewoon nu gaan zitten en dit bewust doen ;-)

 3. Na zoveel jaren chronische vermoeiheid en nog zoveel meer klachten ben ik me altijd bewust van mijn lijf. Het is bij mij ook zo dat wanneer ik makkelijk loop of makkelijk een trap oploop dat ik daar heel erg van kan genieten :-)

 4. Lijkt me wel een handige app, ook als je een zittend beroep hebt. Mijn Fitbit geeft ook elk uur aan om eventjes op te staan en te bewegen, handig!

 5. Dit soort dingen kunnen mensen gek maken. Als je bijv. ineens bewust gaat autorijden ga je geheid een ongeluk krijgen. Is allemaal onzin en ik zeg het uit ervaring.

 6. Ik zet altijd heel bewust het alarm aan en draai ook erg bewust de deur op slot (ongeveer 3 keer per dag) Toen ik dat niet deed kon ik na 500 meter terug gaan om mezelf te controleren. Nu vergeet ik het nooit meer (**klopt af op hout)
  Ik zal me nu eens richten op het gaan zitten en staan!

 7. Het klinkt als iets heel simpels, maar ik zou me zelf waarschijnlijk ook pas later realiseren “Hey, ik ben gaan zitten”. Leuk om te lezen, ik ga het ook proberen. Ik denk dat ik ook echt wel wat bewuster bezig kan zijn. Zo veel gaat op de automatische piloot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.