Reacties

Is dat nou zoo moeilijk?! — 17 reacties

  • Ja, het draait om bewustwording. Vaak doen we dingen gedachteloos. Het doel van Headspace is om je bewuster te helpen leven. Dus minder op de automatische piloot.

  • Omdat ik momenteel veel zorgen heb over 1 van onze kinderen hebben alle tips om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen mijn aandacht.

   Ik heb de headspece app op mijn telefoon gezet en ga er eens mee aan de slag.

 1. Ik begrijp het doel niet zo goed, ik sta zo vaak op op een dag omdat mijn katten voortdurend voor het raam zitten, of ze willen naar buiten, of ze willen naar binnen. Ik ben me er dus wel van bewust waarom ik opsta, helpt dat ook????? Ik weet ook waarom ik weer ga zitten, omdat ik bezig ben een deken te haken.

  • Het gaat er vooral omdat je je bewust bent van het opstaan zelf. Dat je er echt met je gedachten bij bent en je bewust bent van je lichaam als het opstaat of juist gaat zitten.

 2. Mindfulness draait om aandachtig aanwezig zijn. Door even volledig bewust te zijn wat je doet (wat beweegt als je gaat zitten, hoe voelen je spieren, hoe voelt de stoel) focus je volledig op het nu en je lijf.

  Hoe het precies werkt weet ik niet, maar mindfullness werkt prettig door op je geest en heeft een heel positief effect bij stress, depressie, burnout en nog wat dingen.

  Succes met gaan zitten - overigens kun je natuurlijk ook gewoon nu gaan zitten en dit bewust doen ;-)

 3. Na zoveel jaren chronische vermoeiheid en nog zoveel meer klachten ben ik me altijd bewust van mijn lijf. Het is bij mij ook zo dat wanneer ik makkelijk loop of makkelijk een trap oploop dat ik daar heel erg van kan genieten :-)

 4. Dit soort dingen kunnen mensen gek maken. Als je bijv. ineens bewust gaat autorijden ga je geheid een ongeluk krijgen. Is allemaal onzin en ik zeg het uit ervaring.

 5. Ik zet altijd heel bewust het alarm aan en draai ook erg bewust de deur op slot (ongeveer 3 keer per dag) Toen ik dat niet deed kon ik na 500 meter terug gaan om mezelf te controleren. Nu vergeet ik het nooit meer (**klopt af op hout)
  Ik zal me nu eens richten op het gaan zitten en staan!

 6. Het klinkt als iets heel simpels, maar ik zou me zelf waarschijnlijk ook pas later realiseren “Hey, ik ben gaan zitten”. Leuk om te lezen, ik ga het ook proberen. Ik denk dat ik ook echt wel wat bewuster bezig kan zijn. Zo veel gaat op de automatische piloot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>