Chocolade Zwarte Pieten bij de Kruidvat zijn weer bruin

zwarte piet Kruidvat
De Zwarte Pieten bij de Kruidvat zijn weer gewoon bruin

Ik was bij de Kruidvat en zag daar lekkere chocolade Sinterklazen staan. Chocolade Sinterklazen kun je nooit genoeg hebben wat mij betreft, dus ik begon mijn mandje te vullen. Toen zag ik tot mijn verrassing ineens ook chocolade Zwarte Pieten. In tegenstelling tot een paar jaar geleden hadden de Zwarte Pieten weer gewoon een bruin gezicht.

Twee jaar geleden waren hun gezichten nog rood, groen etc.

gekleurde pieten
3 jaar geleden bij de Kruidvat

Wat zegt Kruidvat er over?

Ik was nieuwsgierig en stuurde Kruidvat het volgende bericht:

'Hoi, ik zag dat jullie chocolade Zwarte Pieten weer gewoon een bruin gezicht hebben. Een paar jaar geleden waren ze nog rood, geel en allerlei kleurtjes. Is het een bewuste keuze dat ze weer gewoon bruin zijn? Ik was benieuwd. groetjes,
Nicole.'

Al snel kreeg ik antwoord dat ik hier onder plak met toestemming van Kruidvat :

'Dag Nicole,

We hebben nog steeds Pieten in verschillende kleuren. Sinterklaas is wat ons betreft vooral een kinderfeest waarin gezelligheid voorop staat. Wij zijn ons bewust van de gevoelens die er leven rondom deze maatschappelijke discussie. Gezien de verschillende meningen is het helaas onmogelijk om iedereen tevreden te stellen. Om zoveel mogelijk aan alle wensen te voldoen hebben we naast afbeeldingen van Sinterklaas, verschillende varianten van Piet in ons assortiment beschikbaar. Klanten kunnen hierdoor zelf een passende keuze maken.

Groet, Anke'

Conclusie

Wat een prima antwoord, en uitgangspunt van Kruidvat. Ik vind dit een elegante poging om iedereen tevreden te stellen. Zoals Anke schrijft: 'Mensen kunnen nu zelf kiezen.'

N.B. Het is beslist niet mijn bedoeling om die hele Zwarte Pieten discussie weer op te rakelen, want het is op het moment juist zo aangenaam stil daarover.

En de Zwarte Pieten smaken overigens heerlijk!

Ben jij al bezig met Sinterklaas?

Similar Posts

28 Comments

 1. Oh heerlijk de sinterklaas chocolade ♡ ik krijg er nooit genoeg van! Ook de chocolade lolly's vind ik heerlijk, kijk ik vanaf Pasen altijd weer naar uit :)

 2. Het staat gezellig en hoort bij deze tijd van het jaar. Ik heb het nooit gegeten, daar ik niet van melk of witte chocola hou.
  Ik koop iets van chocola voor kleine nichtjes, zo leuk voor kinderen!

 3. Haha ik vind de discussie echt een beetje overdreven, gelukkig is het in Belgie wel wat minder dramatisch! Geef mij maar de original, zo'n blauw gezicht slaat toch ook nergens op :p

 4. Ik snap dat je daar benieuwd naar bent! dat zou ik ook zijn en echt goed dat je hebt gemaild :) Het antwoord van Kruidvat is erg netjes. Voor ieder wat wils, het is een kinderfeest. Pluspunt voor Kruidvat!

 5. Persoonlijk vind ik de pieten zwart of bruin echt het leukst. Die anderen zijn net clowns en daar ben ik bang voor. Doe mij maar gewoon bruin, of zwart. Fijn dat Kruidvat de klanten nu gewoon zelf laat kiezen! <3

 6. Als iedereen gaat handelen zoals Kruitvat is de hele discussie ook afgelopen. Al vinden mensen dan waarschijnlijk wel vast wel weer iets anders om over te zeuren.

 7. Vind het super van kruidvat dat ze proberen te zorgen dat iedereen iets kan halen wat ze willen hebben. Ik hou me verder buiten de discussie omdat ik totaal geen mening heb. Mijn mini is 6 en zitten te denken om hem na 5 dec te gaan vertellen hoe het echt zit en al zal ik het niet vertellen maakt het hem echt niet uit hoe ze er uit zien haha.

 8. Het gaat echt niet om de kinderen hoor, discriminatie zit tussen de oren van volwassenen.Gaf mijn kleinzoon van een bittere groente en het ging er als koek in.Zoals we de kleintjes lerehn dat bitter,zoet en zuur smaken zijn, leren we ze ook dat bepaalde kleuren inferieur zijn.Zolang wij als volwassenen geplaagd worden door een gebrek aan empathie,dwz het vermogen om je in een ander zn gevoelens te verplaatsen,zal wat voor de 1 een zgn cultuurgebeuren is, voor de ander bitter omdat we als volwassenen het verschil tussen bitter en zoet soms met veel pijn hebben geleerd.Het gaat om een hele kleine nuance die misschien wel voor een oplossing zou zorgen,als we met zn allen bereid zouden zijn ons alleen op 5 december te verplaatsen in de huid van die ene zwarte Piet.Bij relatieproblemen komt er meestal een doorbraak als de partners zich in elkaars psyche kunnen verplaatsen.En Kruidvat dat jongetje of meisje dat op 6 december weer op zn kleur zal worden uitgescholden kan je helaas niet groen of blauw of wit verven, dan wordt hij een andere 'KLEURENHATER".
  Groetjes lieve mensen,wat doen wij mensen elkaar toch onnodig pijn

 9. Wat jammer dat deze discussie nog altijd niet uitgevochten is. Misschien voor volgend jaar maar eens gekleurde chocolade introduceren bij Kruidvat. Na de verpakking te hebben verwijderd is Piet toch altijd bruin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.