Reacties

Chocolade Zwarte Pieten bij de Kruidvat zijn weer bruin — 28 reacties

 1. Het staat gezellig en hoort bij deze tijd van het jaar. Ik heb het nooit gegeten, daar ik niet van melk of witte chocola hou.
  Ik koop iets van chocola voor kleine nichtjes, zo leuk voor kinderen!

 2. Haha ik vind de discussie echt een beetje overdreven, gelukkig is het in Belgie wel wat minder dramatisch! Geef mij maar de original, zo'n blauw gezicht slaat toch ook nergens op :p

 3. Ik snap dat je daar benieuwd naar bent! dat zou ik ook zijn en echt goed dat je hebt gemaild :) Het antwoord van Kruidvat is erg netjes. Voor ieder wat wils, het is een kinderfeest. Pluspunt voor Kruidvat!

 4. Persoonlijk vind ik de pieten zwart of bruin echt het leukst. Die anderen zijn net clowns en daar ben ik bang voor. Doe mij maar gewoon bruin, of zwart. Fijn dat Kruidvat de klanten nu gewoon zelf laat kiezen! <3

 5. Vind het super van kruidvat dat ze proberen te zorgen dat iedereen iets kan halen wat ze willen hebben. Ik hou me verder buiten de discussie omdat ik totaal geen mening heb. Mijn mini is 6 en zitten te denken om hem na 5 dec te gaan vertellen hoe het echt zit en al zal ik het niet vertellen maakt het hem echt niet uit hoe ze er uit zien haha.

 6. Het gaat echt niet om de kinderen hoor, discriminatie zit tussen de oren van volwassenen.Gaf mijn kleinzoon van een bittere groente en het ging er als koek in.Zoals we de kleintjes lerehn dat bitter,zoet en zuur smaken zijn, leren we ze ook dat bepaalde kleuren inferieur zijn.Zolang wij als volwassenen geplaagd worden door een gebrek aan empathie,dwz het vermogen om je in een ander zn gevoelens te verplaatsen,zal wat voor de 1 een zgn cultuurgebeuren is, voor de ander bitter omdat we als volwassenen het verschil tussen bitter en zoet soms met veel pijn hebben geleerd.Het gaat om een hele kleine nuance die misschien wel voor een oplossing zou zorgen,als we met zn allen bereid zouden zijn ons alleen op 5 december te verplaatsen in de huid van die ene zwarte Piet.Bij relatieproblemen komt er meestal een doorbraak als de partners zich in elkaars psyche kunnen verplaatsen.En Kruidvat dat jongetje of meisje dat op 6 december weer op zn kleur zal worden uitgescholden kan je helaas niet groen of blauw of wit verven, dan wordt hij een andere 'KLEURENHATER".
  Groetjes lieve mensen,wat doen wij mensen elkaar toch onnodig pijn

 7. Wat jammer dat deze discussie nog altijd niet uitgevochten is. Misschien voor volgend jaar maar eens gekleurde chocolade introduceren bij Kruidvat. Na de verpakking te hebben verwijderd is Piet toch altijd bruin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder