Reacties

Veilig kunstgras: is kunstgras bij je thuis veilig? — 11 reacties

  • Ik ben stiekem ook blij dat de hele kunstgras problematiek op voetbalvelden voor mij ook irrelevant is. Want je gaat je kind toch denk ik ook niet van voetbal afhalen...

 1. Mijn zoon voetbalt en meestal ook op kunstgras. Het schijnt voor keepers het gevaarlijkst te zijn, zij komen vaak duikend naar de bal op de grond terecht, dan zouden ze korreltjes binnen kunnen krijgen en dat moet je vermijden. Zolang je het dus niet binnen krijgt is het in principe geen probleem. De bal is na een training of wedstrijd wel altijd helemaal zwart aangeslagen, dat wassen wij er vaak even af. Goed handen wassen na training en wedstrijd. Echt veel meer kunnen we er momenteel niet aan doen, helaas.

  • Goed om te horen van een voetbalmoeder Jojo. Het lijkt me inderdaad niet fijn om die korreltjes binnen te krijgen. Zo'n zwart aangeslagen bal vind ik ook wel apart.

   Maar je kunt er denk ik verder inderdaad niet veel aan doen.

  • Ja, dat is inderdaad de vraag Els. Volgens het RIVM valt het allemaal wel mee. Maar critici vinden dat het RIVM het gevaar te makkelijk weg wuift.

 2. Mijn kleinzonen voetballen allebei op kunstgras, dus je kunt je voorstellen dat ik in eerste instantie me zorgen maakte om hen! Maar ik vind het typisch weer een geval van onverantwoorde vervuiling , waarom is het niet vantevoren onderzocht, we leven toch niet meer in de 19e eeuw!
  In Amsterdam waar ze voetballen en keepen! wilden de verenigingen afwachten tot er meer bekend zou worden. Ik heb nog geen berichten gehoord hoe het verder gaat.

  • Ik kan me je zorgen zeker voorstellen. Het is toch een eng verhaal over giftige stoffen op zo'n grasveld. Ik geloof dat de meeste verenigingen inderdaad gewoon afwachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>