Wat is jouw favoriete ruimte in huis?

Je hoort vaak dat de keuken het hart van het huis is.

Een plek waar iedereen graag komt, en rondhangt. Het is de plek waar het eten wordt klaargemaakt en waar vaak ook allerlei andere beslommeringen plaats vinden. Zoals was vouwen, even wat drinken na schooltijd en soms wordt er ook huiswerk gemaakt.

Onze keuken

Eén van mijn favoriete momenten op de dag is als de kinderen net thuis zijn uit school. Dan bied ik ze een appel aan en wat te drinken. Daarna gaat mijn jongste zoon gezellig aan de keukentafel huiswerk maken, en vouw ik ondertussen de was op. Dat dagelijkse moment in de keuken vind ik knus en gezellig.

Ik houd van onze keuken! ‘s Ochtends drink ik er dan ook met veel plezier mijn kopje koffie.

keuken

 

Onze woonkamer

Maar toch zou ik niet willen beweren dat onze keuken mijn lievelingsplek is. Want dat vind ik niet eerlijk naar onze woonkamer toe. Daar vind ik het namelijk ook heel erg fijn! Onze woonkamer wordt gedomineerd door twee grote boekenkasten vol boeken, een aftandse chesterfield, twee gezellige fauteuils en de houtkachel.

Vanaf een uur of zes ‘s middags zit ik in de woonkamer. Of beter gezegd, dan zit ik in een fauteuil een boek te lezen, of ik lig op de chesterfield een Netflix serie te kijken.

chesterfield

Ik houd van onze woonkamer! Het is er warm en gezellig.

Mijn kantoortje

Maar ik houd ook van mijn kantoortje. Het is de plek waar vroeger mijn tante Dina sliep. Mijn kantoortje is klein, maar biedt me alles wat ik nodig heb. Ik breng er het grootste deel van mijn dagen door. En ‘s avonds ga ik er vaak nog weer ‘even’ zitten werken.

kantoortje

Mijn slaapkamer

En dan is er natuurlijk ook nog onze slaapkamer. Dat vind ik ook een hele fijne plek. Onze slaapkamer is dankzij de schuine zolderwanden zeer minimalistisch ingericht. Dat maakt het een hele rustige plek. ‘s Avonds aan het eind van de dag, als ik moe ben, is het een heerlijke plek om lekker in bed te gaan liggen. En dan geniet ik van de rust en lees een intelligent boek dat saai is, zodat ik makkelijk in slaap val.

slaapkamer
Onze slaapkamer

Conclusie: wat is nou mijn favoriete ruimte in huis?

Mijn conclusie is dat mijn favoriete ruimte in huis afhankelijk is van het moment van de dag! Overdag zijn mijn favoriete ruimtes de keuken en mijn kantoortje. Na zessen is de woonkamer mijn favoriete plek en na tienen is mijn lievelingsruimte de slaapkamer.

Al met al ben ik eigenlijk erg blij met ons huis merk ik.

Wat is jouw favoriete ruimte in je huis?

Similar Posts

40 Comments

 1. Ik denk de woonkamer,want daar ben ik van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. In een volgend huis hoop ik een aparte werkkamer te hebben. Dit zal dan denk ik mijn favoriete plek gaan worden in huis. Een plekje waae ik mezelf heerlijk terug kan trekken. Niet alleen om te werken, maar ook om te schrijven. We zijn al op huizenjacht, dus wie weet……

 2. Wat een ontzettend leuke keuken hebben jullie, zeg! Die tegeltjes vind ik zo mooi.
  Ik ben bijna klaar met het herinrichten met het herinrichten van de kamer van mijn dochter die onlangs uit huis ging. Ik maak er een hobby-/logeerkamer van en ik geloof dat dit nu mijn favoriete plek in huis is!

  1. Leuk zijn die tegeltjes hè?! Die komen gewoon van de Gamma en waren helemaal niet duur. En de plaatjes zijn doorzichtige stickers van de Xenos : )

   Hoe is het trouwens als je kind uit huis gaat? Is dat nog erg wennen?

 3. Bij ons is de woonkamer samengevoegd met de keuken,omdat we een open keuken hebben.
  Ik vind dat wel ideaal, want ik houd van beide ruimtes.

 4. Wij hebben een woonkeuken met twee oude stoelen naast de kachel.
  Daar leven we. Eigenlijk zitten we alleen in de kamer om tv te kijken.

 5. Een heel gezellig huis heb je zeg ik ben graag in de keuken door heen de dag en s’avonds zit ik graag in mijn eigen zetel wat tv te kijken en met mooi weer zit ik in een hoekje van het terras om te handwerken.ik zou wel foto’s plaatsen als het kon.

 6. Onze keuken is open aan de woonkamer, mochten we ooit een huis hebben met ruime keuken + eettafel dan zou ik me kunnen voorstellen dat het mijn favo ruimte word. Voor nu is het toch de woonkamer.

 7. Voor mij is het de keuken, die is zeer licht. Van aan de tafel, bij de krant of de computer, kijk ik de tuin in, en kan ik de vogels zien aan- en afvliegen. Heerlijk. ‘S avonds zit ik graag in de zetel, maar dat doe ik bijna alleen wanneer we tv-kijken.

 8. Wat een fijn huis heb jij!
  Voor mij geldt hetzelfde, elke plek is favoriet op zijn eigen tijdstip. En eigenlijk ook hetzelfde lijstje als bij jou. Enige aanvulling is ‘s avonds na het eten: de slaapkamer van mijn zoon, als ik hem voorlees. Zo’n fijn plekje op zo’n fijn momentje van de dag!

 9. Mijn favoriete plekje in de woonkamer is aan de eethoek, altijd op de zelfde plek. Rechtsvooraan. Gemakkelijk om in de keuken wat te pakken. ‘s Zomers buiten zit ik graag in de louncheset. Maar mijn allerfijnste plekje is aan de eethoek.

  1. Leuk dat het bij jou altijd dezelfde plek is Gewoon Vlijtig. En zit dat dan wel lekker? Vaak zijn eetkamerstoelen vooral geschikt om heel rechtop te zitten. Hoewel dat natuurlijk ook heel prettig kan zijn.

 10. Mag het ook het eerste deel van de tuin zijn? Dat is mijn hofje en ik heb er ook een naambordje met mijn naam ……..hofje hangen, kreeg ik ooit bij een abonnement op de Panorama. Helaas is de buitenzittijd weer over want de zon komt er nu ook nauwelijks nog. Vanuit de grote keuken kijken we er gelukkig wel op.
  Andere kant van het huis met mooi uitzicht staat mijn favoriete stoel.
  Boven ben ik een kamer voor mezelf aan het renoveren, daar weet ik dus nog niet van hoe het wordt.
  Slaapkamer ook minimalistisch daar gebeuren maar 2 dingen.

 11. Ik hou ook heel erg veel van ons huis.
  De woonkamer, daarin ben ik het meest. De keuken is open. De piano staat in de woonkamer dus het is ook mijn werkplek. Mijn stoel is heerlijk en ik zit er graag in te haken, breien, lezen en wat tv. kijken.
  Onze slaapkamer vind ik ook heel erg fijn. En mijn meditatiezolder, oh, wat geniet ik daar toch van.
  Ten slotte hebben we ook nog een heerlijke tuin. Niet groot, maar met mooie groenen planten, een flagstones terras en een heerlijk uitzicht over water en groen.
  Ik kan hier rustig de rest van mijn leven blijven :-)

 12. Heerlijk huis hebben jullie! Ik droom nog van een aparte werkkamer, misschien als de zolder klaar is er geen derde kindje komt dat we die dan gaan inrichten als speel/werkkamer. Mijn favoriete ruimte in huis is de woonkamer, daar word gegeten, geleefd en typ ik mijn blogjes.

 13. Wat een heerlijke woonkeuken hebben jullie! wow! daar zou ik de hele dag kunnen zitten. Maar de boekenkast geeft ook heel veel sfeer.Onze favoriete plek is hier thuis toch de woonkamer. Helaas hebben we een wat kleine oudere keuken ( huurwoning) die nou niet bepaald een gezellige sfeer afgeeft.
  Als we bij de ouders van Ellis zijn dan zitten we daar altijd in de woonkeuken.Die is bijna net zo grot als de woonkamer. En in alle gemakken voorzien en heel erg knus.

 14. Leuke post!
  Mijn favoriete plek in huis is de tv kamer. De tv hoeft er niet voor aan te zijn :-)
  Het liefst zit ik dan recht tegenover het raam met uitzicht op de tuin en uitzicht op het fietspad er achter langs. Hele seizoenen heb ik daar voorbij zien komen, vanaf die plek.
  Ik zit er graag met een boek of een ipad, ik zit er graag om te bellen, met een kat op schoot, tv kijken, handwerken (want mijn handwerkmand staat er naast).
  We hebben het er wel eens over om van de tv kamer een computerkamer/knutselkamer te maken, maar dan zou ik al deze fijne momenten moeten missen…

  Leuk idee voor een blogpost. Misschien gebruik ik je idee wel een keer, als dat mag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.